GeriSeyahat Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya

Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya

Doğal güzellikleri, tarihi önemi ve kültürel değerleriyle Kapadokya gezginlere panaromik anlar vadediyor. İşte Kapadokya'da gezilecek yerler...

Nevşehir'in ünlü bölgesi Kapadokya Güllüdağ, Erciyes ve Hasandağ'dan püsküren lav ve küllerden oluşmuş. Yağmur ve rüzgarla birleşerek oluşan vadi ve yapılar bölgeye son şeklini vermiş. Beyaz atlar diyarı olarak da adlandırılan bu büyülü bölge eşsiz güzelliğiyle yerli ve yabancı pek çok kişinin yıl boyunca ziyaret ettiği bir yer. Balon turlarının da bu görselliği zenginleştirdiği yadsınamaz bir gerçek. Yozgat, Kayseri ve Aksaray'a komşu olan bu bölge Nevşehir il sınırları içerisinde yer alıyor.

Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya

Geçmişi 4. yüzyıla kadar dayanan bölgede ilk olarak Hristiyanlar yaşamış. Pek çok kilise ve tarihi yapıya imza atan Romalılar ise Kapadokya çevresini şekillendirenler olarak biliniyor. Bölgeye Nevşehir veya Kayseri'ye gelen uçaklarla ulaşabilirsiniz. Nevşehir'den yarım saatte, Kayseri'den ise bir saatte bölge merkezine ulaşmak mümkün. Bölgeye otobüs, özel araç veya trenle ulaşım alternatifi de var.

Konaklama olarak peri bacalarının içerisinde yer alan tasarım ve butik otellerden, bölgenin içerisindeki lüks otellere, pansiyonlardan apart otellere kadar pek çok seçenek mevcut. Bölgenin dokusunu en iyi hissedeceğiniz yer kuşkusuz peri bacaları içerisinde yer alan tasarım oteller. Fiyat olarak diğer seçeneklere göre biraz daha pahalı olsa da ambiyansın keyfini çıkarmak için buna değer.

Uçhisar

Uçhisar bölgesi beldenin en yüksek noktası. Buraya gittiğiniz zaman tüm Kapadokya'nın adeta ayaklarınızın altında olduğunu hissedeceksiniz. Gün doğumunda harika bir manzaraya sahip olan Uçhisar bölgesi sabah saatlerinde havalanan balon manzaralarıyla daha da muhteşem bir hal alıyor.

Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya

Göreme

Kapadokya'nın merkezi olan bu bölge Uçhisar'a göre daha kalabalık. Daracık sokaklar arasından görünen peri bacaları size enfes fotoğraf kareleri verecektir. Canlı ve hareketli bir tatil geçirmek isteyenler için bölgedeki doğru adres Göreme.

Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya

Ürgüp

Diğer bölgelere göre biraz daha kentleşme yaşanan Ürgüp bölgesi, meşhur Asmalı Konak dizisinin çekildiği yer. Nostalji yaşamak isteyenler için bölge oldukça ideal.

Kapadokya'da yapılan birçok aktivitenin arasında en ilgi çekici olanlardan biri at turları. Bölgenin harikulade atmosferini at üstünde keşfetmek isteyenler için 1 saatlik turlar şeklinde organize edilen bu aktivite bölgedeki vadileri ve görülmemiş yerleri keşfetmek için son derece uygun.

Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya

Balon turları ise bölgede olmazsa olmaz aktivitelerin başında geliyor. Gün doğumunda veya gün batımında gerçekleştirilen bu turlara kaldığınız otel aracılığı ile ulaşabilir ve mükemmel Kapadokya manzarasını bir de gökyüzünden izleme şansı yakalayabilirsiniz.

False