GeriSeyahat Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi

Dünyanın başka hiçbir yerinde benzerine rastlayamayacağınız coğrafi yapısı, ışıl ışıl sahiliyle rüyaları gerçeğe dönüştürecek kadar güzel Amalfi. Son yıllarda daha da çok üne kavuştu… Uçurumlara asılı limon bahçeleri, balıkçı köyleri ve Mitolojik yapısıyla da insanda merak uyandırıyor. İşte size güzel bir yaz rotası rehberi…

Amalfi şehrinin ismini aldığı Amalfi kıyıları, Sorrentine Yarım Adası’nın güneyi boyunca yer alan, birbirinden güzel körfezlere, yüksek kayaklıkların eteklerine inşa edilmiş şehirlere ev sahipliği yapan göz kamaştırıcı bir sahil şeridi. Amalfi’ye araç veya otobüsle gelecekseniz, bol virajlı dar yollar sizi bekliyor. Bir tarafta uçurumun üzerinden deniz manzarası diğer tarafı yüksek kayalıklar. Yollar o kadar dar ki, kimi zaman iki araç karşı karşıya geldiğinde geçiş için diğer tarafın yol vermesi gerekiyor, yine de bu manzara şöleni için kara yolu tercih edilmeli.

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


İtalya’nın güneyinde Campania Bölgesi’nde yer alıyor Amalfi. Capri ve Iscia Adaları ile Napoli, Positano, Ravello, Atrani, Praiano, Minori, Maiori gibi kıyı kasabalarını içinde barındırıyor. Amalfi sokaklarını gezerken fark edeceksiniz, şehrin ana meydanından ara sokaklarına kadar her yer tarihi çeşmelerle dolu. Çok iyi korunmuşlar, hepsi çalışır vaziyette ve gönül rahatlığıyla su içebiliyorsunuz bu çeşmelerden.

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


Amalfi’de denize girmek isterseniz, sahil boyunca uzanan koy üzerinde yan yana dizilmiş birkaç plaj işletmesi var. Sahiller taşlık olduğu için şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bir plaj daha keyifli olacaktır. Amalfi, Positano’ya göre daha ucuz, daha az turistik ve daha İtalyan... Yani kasabanın meydanında ve sahilinde daha diğer kasabalara göre da fazla İtalyan göreceğiniz kesin. Sahilden içeriye doğru uzanan dar boğazlar sizi şehrin kalbindeki St. Andrea Katedrali’ne getiriyor. Bol merdivenli girişi ve renkli dış cephesiyle gayet görkemli.  Efsaneye göre katedralin merdivenlerini sevgilinizle el ele çıkarsanız onunla asla evlenemeyeceğinize inanılıyormuş!

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


Bildiğiniz limonları unutun, Amalfi kıyılarının limonları neredeyse portakal büyüklüğünde, tatları da bizim limonlarımız kadar ekşi değil ve epey sulular. İşte bu yüzden Amalfi ve çevresi ünlü İtalyan likörü Limoncello’nun anavatanı.

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


Amalfi’nin sokakları birbirinden güzel hediyelik eşya dükkânlarıyla dolu. Genelde limoncello dükkanları ve seramikten yapılmış aksesuarlar üzerine yoğunlaşmışlar. Ama tasarımları o kadar özenle hazırlanmış ki bir şeyler almadan ayrılmanız imkansız.

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


Nerede konaklamalı?

"Amalfi'de nerde konaklayalım derseniz?" Zevke göre seçenekler değişiyor tabi ki... "Şehir merkezinden uzaklaşmayalım" derseniz; Hotel Fontana. "Bu kadar güzel bir yere gelmişim biraz manzaraya doyayım" derseniz; Hotel Santa Caterina. Sakin, sessiz birkaç gün geçirmek isterseniz; Hotel La Pergola 

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


Hangi lezzetleri tatmalı?

Tesadüfen girdiğimiz bir restorandı La Galea  swordfish raviolisine tek kelimeyle bayıldım! Tüm İtalya sahillerinde olduğu gibi Amalfi’nin restoranlarında da deniz mahsulleri ön planda... Cuoppo D’Amalfi kızarmış karides kalamar, midye konusunda çok başarılı. Ayaküstü bir atıştırmalık için oldukça lezzetli. Şehrin Positano’ya göre daha düz bir coğrafyaya sahip olması, çocuklu ailelerin tercihi haline getirmiş Amalfi’yi... Birkaç gün Amalfi’de kalırsanız fark edeceksiniz, kasabaya gelen turistlerin yaş ortalaması genelde 40’ın üzerinde. Şehrin renkli bir gece hayatının olmayışına bağlayabiliriz bunu.

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


Amalfi’ye yakın cennet sahil kasabaları

Amalfi’ye yarım saat uzaklıkta, Positano yönünde saklı bir cennet Praiano. İki yüksek kayalık arasındaki minicik bir koyun içinde yer alan bir sahili var. Birkaç restoran ve otelin dışında, koyun yamaçlarına yapılmış muhteşem manzaralı villalar dikkatinizi çekiyor. Bunun yanı sıra koy, büyüleyici bir gün batımına ev sahipliği yapıyor. Praiano’da bir akşam yemeği için Trattoria Da Armandino çok iyi bir tercih! Amalfi’den yürüyerek sadece 10 dakika uzaklıkta şirin bir kasaba Atrani. Amalfi’ye göre çok sakin bir kumsalı var. Zaten kasabada hiç turist yok, bir kilisesi ve küçücük bir meydanı var, 900 kişilik bir nüfusu varmış, gerisini siz düşünün!

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi


False