GeriSeyahat Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer

Nesilden nesile aktarılan binlerce hikaye vardır. Bazıları komik bazıları ürkütücü. Sanırım listelediğimiz hikayeler ürkütücü olanlardan. Gerçekliğinden emin olmadığımız ama rivayetlere göre lanetli olduğuna inanılan yerlerin kendilerine özgü hikayeleri varmış. İşte lanetli olduğunu inanılan 18 yer…

1. Changi Plajı

İkinci Dünya Savaşı sırasında meydana gelen Sook Ching katliamı sebebiyle burada pek çok Japon öldürüldü. Binlerce Çinli, Japon karşıtı olmakla suçlanarak katledildi. Bu plajda, ölen Çinlilerin hayaletlerinin görüldüğü söyleniyor. Bu olayı ürpertici boyutlara taşıyan şey ise, görüldüğü söylenen hayaletlerin arkalarında kan lekeleri bırakması.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer


2. Çığlık Tüneli / Niagara Şelaleleri

Rivayete göre bundan 100 yıl önce tünelin güney çıkışına yakın bir çiflik evi varmış. Bir gece evde yangın çıkmış ve kıyafetleri tutuşan küçük bir kız çocuğu tünele doğru koşmaya başlamış. Bir yandan kıyafetlerinden kurtulmaya çalışan kız tünelin ortasında yere düşmüş ve orada ölmüş. İddiaya göre eğer gece tünelin ortasında dikilip bir kibrit yakarsanız alevi hemen sönüyor ve bir kız çığlığı işitiyorsunuz.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



3. Bhangarh Hisarı / Hindistan

Bir kara büyü ustası olan Singhia herkesin burada öleceğini ve ruhlarının sonsuza kadar orada hapsolacağını söyler. İlginç nokta ise bu bölgede ne zaman bir ev yapılsa çatısı çöktüğü için çatısız yapılıyor olmasıdır. Gece olduğunda burada bulunanların geri dönemediği söylentisinin yanı sıra hükümetin, gün batımından sonra buraya ziyareti yasaklamıştır.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



4. Highgate Mezarlığı / İngiltere

Britanya’nın bir numaralı hayalet mevkii olarak görülüyor. Karl Marx’ın da burada yattığını söylemeden geçmeyelim.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



5. Tarihi Tokmak Hanı / İngiltere

Cinayet, satanizm ve çocuk kurban etme gibi olayların gerçekleştiği yönünde ciddi söylentiler dolaşıyor.








6. Monte Cristo / Avustralya

Avustralya’da bulunan bu malikane Bayan Crawley’nin kocasının ölümünden sonraki 23 yıl boyunca iki kez dışında hiç dışarıya çıkmadığı yönünde. Bazıları kadının tuhaf biçimlerde gözükmesi, sesler çıkarması, ışıkların yanıp sönmesiyle karşılaştıklarını söylüyorlar.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



7. Dominik Tepesi / Filipinler

Filipinliler tedavi görmekte olan ve yaşama umudu olduğu halde burada ölen hastaların ruhlarının burayı ele geçirdiğini düşünüyor. Burası neredeyse 100 yıllık. Bir dönem hastane olarak da kullanılmış. Gece boyunca kapı ve cam çarpması, tabak kırılma sesi ve çığlıklar duyulduğu söyleniyor.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer


8. Berry Pomeroy Kalesi / İngiltere

İngiltere’de Berry Pomeroy köyü yakınlarında Pomeroy ailesi tarafından 12. yüzyılda inşa edilen hayaletli olduğu iddia edilen kale. The white lady ve the blue lady olmak üzere iki hayaletin dolaştığı hatta fotoğraflarla belgelendiği söylenmekte. The white lady yani beyaz kadın ismindeki hayaletin öyküsü biraz trajik. Beyaz kadın denilen hayalet Eleanor Pomeroy’un kız kardeşi Margaret Pomeoy’dur. Margaret kıskanç kız kardeşi Eleanor tarafından kalenin zindanlarına kapatılıp, açlıktan ölüme terkedilmiş ve yaşamı bu zindanda sona ermiştir.

9. Myrtles Plantasyonu / ABD

St. Francisville, Louisiana’da bulunan bu ev ‘Amerika’nın en lanetli evi’ olarak da bilinir. Canlanan yağlıboya tabloları, kanlı el izi ve kendi kendine açılıp-kapanan kapıları lanetleri arasında.







10. Tüyler ürperten terk edilmiş hastane: Waverly Hills

Amerika'nın Kentucky eyaletinde yer alan gizemli Waverly Hills Hastanesi 107 yıldır ayakta duruyor. Waverly Hills'in korkunç geçmişi günümüzde yaşanan paranormal olaylarla birleşince ortaya tüyler ürperten sonuçlar çıkıyor.Hizmet verdiği zamanlarda 64 bin kişinin hayatını yitirdiği hastanenin inşaatına 1908 yılında başlandı ve 1910 yılında inşaatın bitmesiyle kullanıma açıldı. Kentucky eyaletinde bulunan Waverly Hills, açıldığı dönemde tüberküloz hastalarını tedavi etme amacı güdüyordu. O dönemlerde çaresi bulunamayan ve tedavi edilemeyen tüberküloz hastalığı yaygınlaşmadan önce Amerika'nın en tescilli ve donanımlı hastanesi olarak biliniyordu. Hastalığın bölgede git gide yaygınlaşmasıyla hastanenin tüyler ürperten olayları yaşanmaya başladı.Bazı hastaların vücudunda yer alan derin yara izleri tedavilerin ne kadar ölümcül olduğunu kanıtlıyordu.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



11. Alcatraz Hapishanesi / ABD

Alcatraz, disiplini ve mahkumlara yapılan işkencelerle adından uzun süre söz ettirmeyi başarmıştır. Alcatraz hakkındaki en büyük hikaye gece yarıları koğuş kapılarının sessizce kapanması ve yükselen çığıklardır. Bunu ortaya atan Alcatraz’ın bekçiliğini yapmış bir isimdir.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



12. Paris Yeraltı Mezarlığı / Fransa

İddiaya göre 700’lü yıllarda Paris’te meydana gelen veba gibi salgın hastalıklardan ölenler kilisenin kararıyla, kireç ocaklarında yakıldı. Bu maksatla yerin altına yapılmış odalarda binlerce insan kireçlenek ortadan kaybedildi. Ta ki, 1844 yılında ilk kazılarda odalar ortaya çıkarılıncaya kadar bu konu gizli kaldı.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



13. Pensilvanya Doğu Eyalet Islahevi

Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinde bulunan bu bina mahpusların kendilerini ve dindarlıklarını sorgulamaları için yapılmıştı. Ancak çoğu mahkum tam tersine akli dengesini kaybetti. Bu fasilite kapatıldıktan sonra içerisinden garip sesler duyulduğu da söylentiler arasında.







14. Coronado Oteli / ABD

1982 yılında bir kadın kaydını yaptırıyor ve kocasını beklemek üzere otelde yerini alıyor. Kocasını uzun süre bekleyen kadın bir gün merdivenlerde ölü bulunuyor ve kocası hala ortada yok. O günden sonra otel çalışanları ve müşteriler siyah giyimli ve soluk benizli bir kadının o merdivenlerden sürekli yukarı çıktığını gördüklerini anlatıyor.


Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



15. Inverary Şatosu / İskoçya

1944 yılında kendini asarak intihar etmiş bir arp sanatçısının hayaleti batı İskoçya’da bulundan bu kasrın koridorlarında dolaştığı ve kütüphanede arp çaldığı söyleniyor.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



16. Ohio Üniversitesi

Bu kampüs ülkede anılan en lanetli yer olmakla beraber etrafında bulunan 5 ayrı mezarlığın şeytanın simgesi pentagramı oluşturduğu ve rektörlüğünde bu işaretin tam ortasında kaldığı gerçeği oldukça ürkütücü. Üniversitenin içinde de pek çok lanetli yer bulunuyor. Hayalet izine rastlanan yerlerden biri, altında mezarlar bulunan Jefferson salonu. Bir diğeri ise akıl hastaları üzerinde elektro şok deneyleri ve labotami uygulanan ‘The Ridges’ adlı terkedilmiş bir akıl hastanesi.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer




17. Point Hicks Deniz Feneri

Avusturalya Melbourne 500 km doğusunda, Croajingolong Ulusal Park’ında bulunan deniz feneri. Bir gece esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Robert Grace Christoferson isimli koruyucusunun çivili bot seslerinin geceleri bazen hâlâ duyulduğuna dair bir rivayet vardır. Korucunun hayaletinin halen kapı kollarının parlatıp temizlediği de söylentiler arasında.

Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer



18. Stanley Hotel / ABD

Stanley Buharlı otomobillerinin kurucusu Freelan O. Stanley’in adını alıyor. Stanley’in hayaletinin sık sık otelin bilardo odası ve barını ziyaret ettiği söyleniyor. Konuklar otele hiç çocuk kaydolmamasına rağmen gece koridorlarda gürültü yapan çocuklardan şikayetçi.


Gitmenin cesaret istediği en ürkütücü 18 yer




Kaynak: Listelist / Merve Sanver

False