GeriSeyahat Gaziantep'in lezzet adresleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gaziantep'in lezzet adresleri

Gaziantep'in lezzet adresleri

Gaziantep deyince akla hemen mis kokulu etler, kebaplar, baklavalar gelir. 'Can boğazdan gelir' deyimi eşliğiyle uçaktan iner inmez hemen güzel lezzetlerin olduğu mekanlarda keşfe çıktım. Bu güzel şehir Gaziantep'i uzun uzun anlatmaktansa mutlaka görülmesi gereken yerler ve tadılması gereken lezzetlerden bahsedeceğim.

İlk durağınız Bakırcılar Çarşısı olmalı. Burası bana Eminönü'nü hatırlattı. İçinde yok yok.

Gaziantepin lezzet adresleri
Baharatçılar, bakırcılar ve dericiler... İnsan her gördüğünden etkilenince alışverişin de ucu kaçıyor. Tarihimizle bütünleştiğimiz bir yer. Mutlaka görülecek yerlerin ilk sırasında olmayı. Bu arada çarşıya inmişken 'Tahmis Kahvesi'nde menengiç kahvesi içmeyi sakın ihmal etmeyin.

Gaziantepin lezzet adresleri

İmam Çağdaş baklava konusunda oldukça isim yapmış durumda fakat ben kesinlikle Koçak baklavayı daha çok beğendim. İmam Çağdaş'ın etleri için aynı şeyi söylemeyeceğim çünkü tek kelimeyle mükemmeldi.

Gaziantepin lezzet adresleri

Kahvaltı içinse meşhur Orkide Pastanesini önermek istiyorum. Yöresel serpme kahvaltıları oldukça zengin. Üstünede katıl katmer yemeyi unutmayın.

Gaziantepin lezzet adresleri

Gaziantep'te insanlar o kadar sıcak kanlılar ki, kendimi bambaşka bir yerde gibi hissettim. Sanki aileden bir akraba, bir arkadaş sıcaklığındaydı herkes. Çok hoşuma gitti. Zaten Antep'e giden çoğu kişi aynı şeylerden bahsediyor. Ne mutlu ki, hâlâ böyle insanlarla iç içe yaşıyoruz.

Gaziantepin lezzet adresleri

Antep'te gece eğlencesi
Bu güzel şehirde gece eğlencesi yok zannetmeyin. 'Bayazhan' bu konuda harika. Canlı fasıl eşliğinde harika meze seçenekleri sunuyorlar. Bulunduğu bina 115 yıllık.  Atmosfer görülmeye değer. Yöresel yemekleri oldum olası çok merak etmişimdir ve her gittiğim yerde olabildiğince denemişimdir. Bunlardan biri de Beyran çorbası. Antep'te en iyi yapan yer ise tabiiki Metanet Lokantası.

Gaziantepin lezzet adresleri

Aslında Gaziantep hem kültürel  hem de yöresel yemekleri açısından çok zengin bir şehir. Ziyaret ettiğinizde eminim her anlamda mutlu olacaksınız.

False