GeriSeyahat Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Yurt dışında sırt çantasıyla seyahat etmek tatil için en ekonomik ve maceraperest tercihlerin başında geliyor. Zaman geçtikçe seyahat etmeden önce göz önünde bulundurmak gereken bazı şeyler var. Örneğin güvenlik, kamp yaparak mı yoksa pansiyonda kalarak mı konaklayacağız, yiyecekler ne kadara mal olacak? gibi sorulara cevap bulmak gerek. Seyahat etmek için ucuz yerler bulmak zor olabilir ancak sırt çantasıyla rahatça seyahat edebileceğiniz en iyi 10 yeri listeledik.

Nepal
Nepal, küçük bir bütçe ve sırt çantasıyla seyahat için en ideal yerlerden bir tanesi. Everest Dağı, Hayaller Bahçesi, Durga Tapınağı ve Hindistan’ın Nepal ile buluştuğu Shankar Acharya Kapısı’nı görmek için Birgunj’a gidebilirsiniz. 2015’te yaşadığı deprem sonrası turizme büyük önem vererek hızlı bir şekilde kendini geliştiren Nepal, cüzdan dostu diyebileceğimiz ülkelerden.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke


Tayland

Tayland, zengin kültürü, dünya standartlarında bir mutfağı, tropik arazisiyle bütçe bilinci olan sırt çantalı gezginler için mükemmel bir yer. Öğrenciler günde 20 dolara Bangkok’un tadını çıkarabilirler. Ünlü sokak tezgâhlarını, yol kenarındaki otantik alışveriş mağazalarını keşfedip, tapınakları ve mimari yapıların güzelliğiyle keyifli bir gezi sürebilirsiniz.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke


Hindistan

Hindistan, sırt çantasıyla seyahat için hem kolay hem de ucuz. Tüm büyük şehirlerde öğrenci yurtları bulunmakta ancak klima ve sıcak su gibi lüks imkanlardan yoksun kalabilirsiniz. Geniş çöl safarilerinden, Goa plajlarına, Himalaya Dağları’na kadar her yeri görme fırsatı bulabilirsiniz. Tac Mahal ve sinemaseverler için Bollywood unutulmamalı tabi.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Sri Lanka

Tayland gibi Sri Lanka’yı da günlük 20 dolara gezebilirsiniz. Yerel kafelerde yemek, toplu taşıma araçlarını kullanmak, ucuz hostellerde ya da deniz kıyısındaki cabanalarda kalarak bunu sağlayabilirsiniz. Milli parkları, kültür merkezleri ve arkeolojik alanlarıyla bu tropik ada size iyi gelebilir.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Endonezya

Endonezya öğrencilerin keşfetmesi gereken binlerce adanın arasından en iyisi diyebiliriz. Gezmek için başlangıç noktasını belirlemediyseniz Summatra Adası’na gidip bir kulübenin penceresinden oluşan sis bulutunu izleyebilir, vahşi maymunların çıkardığı sesleri ve şelalelerin rahatlatıcı sesini dinleyebilirsiniz.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Nikaragua

Bütçe dostu bu ülkede görebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Özellikle volkanik bir göl olan Laguna de Apoya’nın ılık ve parlak mavi suları gözlerinizi kamaştıracak.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Peru

Dünyaca ünlü yağmur ormanları, harabeleri ve plajlarıyla seyahat edilmesi gereken ucuz ülkelerden biri. Nüfusun birçoğu İngilizce bilmemesine rağmen yarı İngilizce yarı İspanyolca ile anlaşabilirsiniz. Başkent Lima’dan başlayıp İnkaların yerleşim yeri olan Machu Picchu’yu ve bir sörf kasabası olan Mancor kasabasını ziyaret edebilirsiniz.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Arnavutluk

Muhteşem Akdeniz kıyılarına sahip küçük bir bütçeyle gezilebilecek Avrupa ülkesi…  Arnavut kültür ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve Roma ile ilişkilerinden nasıl etkilendiğini görmek için başkent Tiran’ı ziyaret edin. Ayrıca şehri kuşbakışı görmek için Dajti Dağı’nda yürüyüşler yapabilirsiniz. Gecelik 9-15 Euro arasında değişen ucuz pansiyonlarıyla büyük bir kolaylık sağlıyor.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Kosta Rika

Orta Amerika’nın biyoçeşitliliği, aktif volkanları, doğal kaplıcaları ve güzel sahilleriyle görülmesi gereken yerlerden… Geceleri 10 dolar karşılığında kamp yaparak geçirebilir, uygun fiyatlı yurtlarda kalarak bütçenizi koruyabilirsiniz. Sadece 500 farklı ağaç türüyle dolu yağmur ormanlarının bulunduğu Corcovado Ulusal Parkı’nda  yürüyüşler yapabilir, kızıl papağanları, jaguarları, karınca yiyen gibi birçok hayvanı fotoğraflayabilirsiniz

Türkiye

Muhteşem manzaraları ve Asya ile Avrupa kıtalarını bağlayan bir köprü olarak benzersiz tarihiyle giderek daha popüler olan yerlerin başında geliyor. Hem Osmanlı hem de Bizans İmparatorluklarına merkez olan İstanbul’u şehrinden gezmeye başlayabilirsiniz. Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıç’ı gibi tarihi yerleri gezebilirsiniz. Ayrıca tarihi 15. yy’a dayanan Kapalıçarşı’yı gezmeyi unutmayın.

Sırt çantasıyla gezilecek en ucuz 10 ülke

Kaynak: www.studentuniverse.com
Çeviri: Erdem Enginar

False