GeriSeyahat Futbol şimdi Riviera’da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Futbol şimdi Riviera’da

Futbol şimdi Riviera’da

Her şey bir yana, şehrin tüm lokantaları, otelleri futbol meraklılarını ağırlamak için son hazırlıklarını yaptı. Pek çok bar ve kafede dev ekranlar kuruldu bile. Türk Milli Takımı’nın da bir maç oynayacağı ‘Nice Allianz Riviera Stadyumu’nda da son hazırlıklar yapıldı. Her şey hazır... Futbol nedeniyle pek çok Türk’ün de ilk kez Nice’e gelmesi bekleniyor. Bu şehirde sekiz yıl yaşamış birisi olarak önerilerim var elbette. Buyurunuz... 

Şehrin son halini doğru aktarabilmek için geçen günlerde bir hafta geçirdiğim Nice’te bisikletle gezmenin artık bir alışkanlık haline geldiğini izledim. Ünlü Promenade des Anglais (kordon boyu) de bisiklet yolunda hayli yoğun bir trafik var. Burada yürüyüş yaparken, aman dikkat! Kalabalık zamanlarda motosikletli kapkaççıların yoğun olduğu yer burası, siz de Fransızlar gibi yapın, çantanızı çapraz takın... Nice’te tramvay ile bir yerden bir yere gitmek çok rahat ve kolaydır, taksi ise çok pahalı.

Seyahatinizi Gidello ile planlayın

Nice Barbaros Hayrettin Paşa’nın bir zamanlar topa tuttuğu, Fatih Sultan Mehmet’in oğlu Cem Sultan’ın yaşayıp şiirler yazdığı bir şehirdir. Eğer sanata merakınız varsa Matisse’in yaşamış olduğu evdeki müzesini gezmeden dönmeyin. Marc Chagall’in müzesi, Nice Katedrali, Rus Ortodoks Kilisesi de şehirde görülüp gezilmesi gereken yerler arasında.

Futbol şimdi Riviera’da

Önce etrafı gezin 

Fransız Rivierası’nın başşehri Nice’te eğer birkaç gün kalacaksanız, o zaman çevreyi de gezmenizi öneriyorum. Saint Paul de Vence, Antibes, Graz, Eze, Cannes ve tabii Monaco/Monte Carlo gezilip gözülmesi hoş olan yerler. Eğer bir cumartesi kalabiliyorsanız, o zaman İtalya’nın sınır şehri Ventimiglie şehrine trenle gidip, ünlü pazarını da gezebilir, hoş bir alışveriş yapabilirsiniz. Eğer araba kiralamışsanız o zaman San Remo’ya gitmeden dönmeyin derim. Hem daha ucuza alışveriş yapabilirsiniz hem de enfes yemekler yiyip dönersiniz.

Nice’e uzaklığı ise sadece 50 km.Nice’te kaldığınzı süre içinde ise Fenocchio’da dondurma yiyin. Rossetti Meydanı’ndaki bu dondurmacının kaç çeşit dondurma üretebildiğini görünce siz de şaşıracaksınız. Pazartesi sabahları Cours Saleya’da eskici pazarı kuruluyor, diğer günler ise pazar yeri, şehrin gezilmeye değer yerlerinin başında geliyor burası, hele akşam saatleri, bir kadeh birş ey içmek ya da akşam yemeğini yemek için.Nice’de hoş bir öğlen yemeği için The Scotch Tea House’u (4, Ave. De Suede)  denemenizi öneriyorum, böylece şehrin ünlü zeytinyağını, Nicolas Alziari’yi de tatmış olacaksınız. Alziari’nin mağazası (14 rue Saint François de Paule) ise Cours Saleya’nın başında.

Futbol şimdi Riviera’da

Nice’de yemek yenecek yerler

Cours Saleya

La Voglia yada La Tavola (İtalyan yemeklerinden frito misto, sıcak kalamar salatası -salade de poulpe tiède)

Safari (Nice yemeği enginarlı kalamar ya da taraklı risotto yani risotto aux noix de st jacques)Vieux Nice (eski şehir)

Le comptoir du marchém

Le bistrot d’AntoinerYürüyüş yolu, Massena Meydanı’na çıkan yol

La maison de Marie (Fransız yemeği)m La taverne Massena, ya da La Pizza (Burada yiyeceğiniz pizzayı unutamazsınız)m Le Boccacio ise iyi bir balıkçıdır.

Ayrıca eğer Türkçe konuşmak istiyorsanız yürüyüş yolundaki çeşmenin karşısında La Fontaine kafesine gidin, sahibi Türk. Sabahtan öğlene kadar servis yapan arkadaşımız da Türk. Güzel kahvaltı sunarlar.Aperatif için Hotel Meridienin son katı (güneş batışında öneriyorum) 

Place Garibaldi

Café de Turin (deniz mahsulleri, örneğin moules marinière, Fransızların ünlü tencerede midyesi)

Negresco Oteli’nde 2 Michelin yıldızlı bir lokanta var. Chanteclair pahalı olmasına karşın önemli bir yemek yeme deneyimi diyebiliriz...

Place Grimaldi de La Voix de son Maître, çok güzel krep yapar, denemeye değer, öte yandan buraya yakın olan Bonaparte Sokağı’ndaki barlar da hem akşamüzeri hem de geceleri keyiflidir. Daha çok gençlerin gittiği yerlerdir.

Umarız Türkiye Nice’teki maçını kazanır da oraya kadar gitmiş olan futbol sevdalılarının keyfi katmerlenir... İyi eğlenceler!

 

 

False