GeriSeyahat Fransa'ya gitmek için 10 neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransa'ya gitmek için 10 neden

Fransa'ya gitmek için 10 neden

Köklü tarihiyle Avrupa'nın en çok turist çeken ülkelerinden Fransa lezzetli makaronları ve ünlü şaraplarıyla seyehat severleri cezbediyor. Fransa'ya gitmek için 10 neden...

Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden olan Fransa görkemli şehirleri, asil yaşam tarzı ve aristokrat kültürüyle seyahatseverlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. İşte Fransa'ya gitmek için 10 sebep:

1. Provence

Özellikle yaz aylarında muhteşem doğası, sıcak iklimi ve birbirinden eşsiz lavanta tarlalarıyla öne çıkan Provence bölgesi şirin dağ köyleri ile ziyaretçilerine enfes bir görsel şölen yaşatıyor. Picasso ve Van Gogh gibi ünlü ressamların da yaşamış olduğu bölge Güney Fransa'nın en sevilen tatil bölgelerinden biri.

Fransaya gitmek için 10 neden

2. Normandiya

Fransa sınırları içerisinde yer alan Normandiya, Mont Saint Michel adası ve manastırı ile ünlü. Yılda bir kaç kez sular altında kalan bölge, doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Büyüleyici güzellikteki manastır Unesco Dünya Mirası listesinde.

3. Bordeaux Şarapları

Dünyada şarap kalitesinin Fransız şaraplarıyla ölçüldüğü düşünülürse Fransa'nın en verimli üzüm bağlarına sahip olan Bordeaux'nun hakkını teslim etmek lazım. Kendine has özellikleri olan 14 farklı şarapçılık alanına sahip olan bölgede dünyanın en iyi şarapları üretiliyor.

Fransaya gitmek için 10 neden

4. Kruvasan

Fransızların sabah kahvaltısını oluşturan tereyağlı kruvasanlar sıcak kahve eşliğinde oldukça lezzetli bir öğün oluşturuyor. Çikolatasından kremalısına kadar pek çok kruvasan çeşidini Fransa'nın her yerinde tadabilirsiniz.

Fransaya gitmek için 10 neden

5. Makaron

Fransızların medar-ı iftiharı bir diğer lezzet ise makaronları. Renk renk ve çeşit çeşit makaronların en iyi örneklerini Fransız butik pastanelerinde bulabilirsiniz.

Fransaya gitmek için 10 neden

6. Fransız Rivierası

Lüks ve ihtişamın biraraya geldiği Fransız Rivierası, bembeyaz kumsalları ve rengarenk doğası ile her yıl pek çok tatil severi ağırlıyor.

Fransaya gitmek için 10 neden

7. Moda

Lüks giyim ve özel dikim gibi terimleri hayatımıza sokan fransız modası asırlık tarihi ile bugün de pek çok uluslararası markası ile sivriliyor. Parizyen gibi görünmek için Paris'in vitrinlerinden ilham alın.

Fransaya gitmek için 10 neden

8. Cote D'argent

Bordeaux'nun Atlantik kıyısına açılan bölgesinde bulunan ve gümüş sahil anlamına gelen bölge, masmavi denizi ve ince kumu ile rüya gibi bir tatil vadediyor.

Fransaya gitmek için 10 neden

9. Bretonya

Atlantik kıyısında yer alan bir başka sahil bölgesi olan Bretonya, upuzun kumsalı ve her daim esen rüzgarı ile ünlü.

Fransaya gitmek için 10 neden

10. Loire

Fransa'nın en uzun nehri olan Loire'in kıyısında yaklaşık 400 kale bulunuyor. Kalelerin en meşhur olanı ise Chambord.

Fransaya gitmek için 10 neden

False