GeriSeyahat En lezzetli festival başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En lezzetli festival başlıyor

En lezzetli festival başlıyor

Gaziantep’te yemeklerin büyülü öyküsü dünyanın en ünlü şeflerini bir araya getiriyor. 1. Uluslararası Gaziantep Gastronimi festivali “GastroAntep” başlıyor… Festivale 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şef katılacak ve yemeklerin büyülü öyküsü Michelin yıldızlı şefler aracılığla dünyaya anlatılacak. İlk kez düzenlenecek olan festival, 20-22 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Festival, ülkemizin güneydoğusunda yer alan ve yemek zenginliğiyle  dünyada Türkiye’yi parmakla gösterilecek konuma getiren Gaziantep’in büyüsünü keşfedeceğiniz ve buradaki inanılmaz lezzetleri tadacağımız özel bir  etkinlik olacak. Gelecek yıl  3 milyon turist çekme  hedefiyle düzenlenen festival, Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen aralarında  ünlü şefler, gurmeler, yemek bloggerının de yer aldığı binlerce misafirleri ağırlayacak.

En lezzetli festival başlıyor

Festivalde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri Antep mutfağını yeniden yorumlayacak. Festivale ayrıca , pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri, Türkiye’nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri ve yerli üreticiler katılacak. Antep mutfağının leziz kokusu, şehre festival alanı olan Fıstık Park’tan yayılacak. Park alanına kurulan tezgâhlarda yöresel lezzetlerin tamamını bulmak mümkün olacak.  Üç gün sürecek olan lezzet festivalinde  sürpriz konserler, en iyi fıstık tarlası yarışması, yerel üreticiler tarafından yerli ürünler tercih edilerek oluşturulan yemek atölyeleri, Gaziantep’in yemek, tarih ve kültürel çeşitliliğini gözler önüne seren video gösterimleri, söyleşiler ve sergiler yer alacak.

 

False