GeriSeyahat En iyi 10 seyahat uygulaması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En iyi 10 seyahat uygulaması

En iyi 10 seyahat uygulaması

Yurtiçinde veya yurt dışında seyahate çıktığınızda hayat kurtaracak uygulamaları jürimize sorduk. En ucuz uçak bileti nerede?, Nasıl ucuza konaklayabilirim?, En lezzetli yemekler nerede?, Kaybolmadan nasıl gezerim? Ve nereleri görmem lazım? Gibi sorulara cevap bulacağınız aplikasyonlar bu listede!

JÜRİ

Saffet Emre Tonguç - Hürriyet Seyahat Yazarı
Ahmet Can – Hürriyet teknoloji editörü
Cenk Tarhan – CHIP Dergisi Yayın Yönetmeni
Selim Öztürk – Hürriyet teknoloji editörü
Erdal Kaplanseren – Teknoloji yazarı
Nurhan Demirel – İletişim uzmanı
Mustafa Seven – Fotoğrafçı
Patrick Özdemiroğlu – Teknoloji yazarı ,
Salih Seçkin Sevinç – Harbiyiyorum.com kurucusu, blogger
Hanife Avcıoğlu - Gezgin


Yolda kalmayın
GOOGLE MAPS

Dünyanın neresinde olursanız olun kaybolmadan istediğiniz lokasyona gidebileceğiniz eşsiz bir program. Herkesin bildiği bu aplikasyonla gidilecek rotayı seçip otomobil, bisiklet, yürüyüş veya toplu taşıma araçlarından hangisini kullanmak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Hızlıca hedefe ulaşacaksınız. Üstelik eğer internetiniz yoksa daha önceden lokasyonun haritasını telefonunuza indirerek çevrimdışındayken de kullanılabiliyor.

En iyi 10 seyahat uygulaması

 

En ucuz biletler
SKYSCANNER

Hızlıca seyahat etmek için en iyi yol uçakla yolculuk etmek. Ancak yüzlerce uçak firmasının arasından en ucuz bileti bulmak en önemlisi. Bu aplikasyon yüzlerce acente ve uçak firması arasından tüm uçak biletini karşılaştırıp basit ve detaylıca bizim için buluyor.  

Görüşler önemli
TRIPADVISOR

Bir yere seyahat etmeden önce orada bir hayal kırıklığı yaşamayın. Sizden önce o yeri gezen gerçek kişilerin yorumları ve puanlamalarını okuyup ona göre karar verebilirsiniz. Oteller, restoranlar ve gezilecek yerler hakkındaki puanlamalar gerçekten hayat kurtarıyor.

En iyi 10 seyahat uygulaması

 

Ev konforu
AIRBNB

Şu anda 192 ülkede faaliyet gösteren aplikasyonla oda veya evler günübirlik veya uzun süreli kiralamak mümkün. Selim Öztürk, “Seyahate çıkmadan önce kalacak yer arayışına girdiğinizde imdadınıza koşan bir uygulama. Her bütçeye göre kalacak yer bulabilmeniz mümkün” diyor.

Seyahatinizi planlayın
GOOGLE TRIPS

Kişiselleştirilebilir seyahat uygulamasında gitmek istediğiniz yeri aratmanız yeterli. Bölgede gezilmesi gereken yerler, katılabileceğiniz etkinlikler, önceden oluşturulmuş rotalarla ile seyahatinizi planlayabiliyorsunuz. Ahmet Can, “Gittiğiniz yerde yapılacak her şeye bu uygulama üzerinden ulaşılabiliyor” yorumunu yapıyor. 

En iyi 10 seyahat uygulaması

 

Kameranızı geliştirin

PRO CAMERA

Sadece iPhone telefonlara indirilebilen uygulamayla kameranızı profesyonel kameraymış gibi kullanabiliyorsunuz. Mustafa Seven, “Çok değişken ışık şartlarında fotoğraf çekebilmek, pozlandırma yapabilmeniz, diyafram veya enstantane öncelikli çalışabilme gibi özellikler için tasarlanmış” diye söylüyor.

 

Her daim online

Wİ-Fİ MAP

Şuanda internete bağlı olmamak düşünülemez. Fakat özellikle yurt dışı seyahatlerinde internete erişmek büyük bir problem. Bu uygulama dünyanın her yerinde etrafınızdaki wifi noktalarını şifreleriyle birlikte sunuyor. Böylelikle bir an olsun offline olmuyorsunuz. 

En iyi 10 seyahat uygulaması

 

Ucuza ulaşım
UBER

Hem toplu taşıma kullanmayayım hem de taksilere tomar tomar para vermek istemiyorsanız bu uygulama tam size göre. Yurtdışında pek çok ülkede 570 şehirde işinize yarayacak bir uygulama. Uygulama üzerinden çağırdığınız şoförle ilgili yorumlara, aracın nereden olduğuna dair detaylı bilgiler sunuluyor.

En iyi 10 seyahat uygulaması

 

 Kent rehberi
FOURSQUARE

Gece hayatı, eğlence ve restoranlarla ilgili yapılan yorumları inceleyin, gitmek istediğiniz yerin kriterlerini aratıp doğru yeri bulun. İsterseniz de o mekânlarla ilgili kendi değerlendirmenizi yapın. Salih Seçkin Sevinç, “Tüm dünyada en yaygın ve genel teamüle dayalı en çok kullandığım yeme-içme ve kent rehberi” diye bahsediyor.

En iyi 10 seyahat uygulaması

 

CİTYMAPPER

Yabancısı olduğunuz şehirleri müdavimiymişsiniz gibi gezeceğiniz programda İstanbul, Londra, Paris, Amsterdam ve Tokyo gibi dünyanın en önemli 39 şehrinde hizmet veriyor. Program gideceğiniz yeri seçtiğinizde çok basit adımla sizi yönlendirmesi ve şehrin tüm ulaşım araçlarına entegre olarak çalışmasıyla öne çıkıyor.

En iyi 10 seyahat uygulaması

False