GeriSeyahat En görkemli yılbaşı kutlamaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En görkemli yılbaşı kutlamaları

En görkemli yılbaşı kutlamaları

Yeni yıla çok az bir zaman kaldığı şu günlerde insanlar ve şehirler yılbaşı hazırlıklarına başladı. Kim yeni yılı muhteşem bir atmosferde eğlenerek geçirmek istemez ki? Siz de yeni yılı farklı bir ülkede ve farklı bir atmosferde gerçekleştirmeyi planlıyorsanız, bu haber tam da size göre. İşte size görkemli bir yılbaşı geçirebileceğiniz yerler…

İspanya / Barcelona 

İspanya’da en az 10 gün süren Noel tatilleri vardır. Bu tatilde insanlar yaklaşan yılbaşı için kutlama hazırlıklarını tamamlar ve o muhteşem geceyi beklerler. İspanya’da bu tatil dönemi Navidad olarak adlandırılıyor ve yılın en görkemli kutlamaları gerçekleştiriliyor. İspanyol vatandaşlar yılbaşı kutlamalarını genellikle evlerinde geçirse de Katalan cafe, restoran, bar ve eğlence merkezleri tıklım tıklım oluyor.

En görkemli yılbaşı kutlamaları

Meydanlarda adım atacak yer kalmıyor. Sabahlara kadar süren kutlamaları en görkemli kılan şey ise yeni yılın ilk saniyelerinde, yani saat tam 00.00’da herkes tam 12 üzümü ağızlarına atıyor. Bunun yeni yılda şans getireceklerine inanıyorlar. Son üzümler de yenildikten sonra evlerinde bulunan herkes Gotik meydanına ve Las Ramblas caddesine akın ediyor. Canlı müzik eşliğinde kutlamalar sürüyor.

İskoçya / Edinburg 

Edinburg’da yılbaşı kutlamaları tek gün değil tam 4 gün 4 gece boyunca sürer. Bu kutlamalar İskoçya’da Hogmanay olarak adlandırılıyor. Kutlamalarda hiç eksik olmayan geçit törenleri, ünlü sanatçılardan konserler, canlı müzikler, havai fişek gösterileri ve sokak partileri yer alıyor.

En görkemli yılbaşı kutlamaları

Kutlamaları görkemli kılan durum ise şu şekildedir. Yılbaşı gecesi evdeyseniz kapınızın zilinin çalma olasılığı çok yüksektir. Bunun nedeni geleneklere göre yeni yılda bir eve ilk defa adım atan kişi, o yıl bolluk ve bereket içerisinde bir hayat sürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri / New York 

Şüphesiz ki dünyanın en büyük şehirlerinin başında geliyor New York. Haliyle de yılbaşı kutlamaları son derece görkemli bir şekilde gerçekleştiriliyor. New York vatandaşları şehrin dört köşesinde yılbaşı kutlamaları gerçekleştirse de, büyük çoğunluk Times Meydanı’nda kutlamalara katılıyor. Meydanda yer alan bir binanın tepesinden aşağı doğru dev kristal bir top sarkıtılıyor.

Yeni yıla doğru geri sayımların başlaması ile birlikte bu devasa kristal top aşağı doğru indirilmeye başlıyor. Bu esnada yeni yıla ait neon ışıklar yanmaya başlarken eski yıla ait ışıklar yavaş yavaş sönüyor. Bu görüntüler New Yorklular için artık bir geleneksel haline geldi ve Ball-Drop olarak adlandırılmaya başlandı.

Çek Cumhuriyeti / Prag 

Çek Cumhuriyeti’nin kalbi Prag, yılbaşı günü zarif ve muhteşem süslemelerle doludur. Tarihi yapısıyla birleşen bu görüntü, muazzam ve eşsiz fotoğraflara ev sahipliği yapar. Prag’da yılbaşı kutlamaları daha çok geleneksel olarak geçiyor.

En görkemli yılbaşı kutlamaları

Sokaklarda geçen yılbaşı kutlamaları son derece kalabalık oluyor. Çek vatandaşlar yılbaşı gecesi evlerinde kalmayı tercih etmiyorlar. Son zamanlarda popüler olan kutlama şekli ise Prag’ın sembollerinden olan Charles Köprüsü üzerinde, insanların yürüyüş yapmasıdır.

Fotoğraflar: Alamy, timeout, twimg




36 Saatte Dublin

False