GeriSeyahat Dünyanın en iyi su altı otelleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en iyi su altı otelleri

Dünyanın en iyi su altı otelleri

Suyun altındaki odanızda, denizin hatta okyanusun altını izlemek artık bir bilim kurgu film senaryosu değil. Dalış kıyafetlerinizi hazırlayın ve akıllara durgunluk veren Dubai’den Maldivlere kadar, dünyanın farklı yörelerindeki otellere tatil hazırlığına başlayın.

1) Avustralya, Büyük Bariyer Resifi - Air BNB

Dünyanın en iyi su altı otelleri

Büyük Bariyer Resifi üzerindeki Air BNB’de, Mercan kayalığı üzerinde yüzer pontondaki odanızdan Büyük Bariyer Resifi üzerine atlamanız mümkün. Ne yazık ki bu deneyimden şu anda sadece Airbnb’nin son yarışmasını kazananlar faydalanabilecek. Daha sonra ise, Disney Pixar Finding Dory ve kayıp balık Nemo işbirliğinde konuklarını ağırlamaya başlayacak.

Aileler için ideal olan yüzer pontonda, bir çift kişilik yatak ile bir de ranza bulunmaktadır. Bu deneyim aynı zamanda, bir deniz biyoloğu ile mercan tarlalarını, Avustralya'nın önde gelen şeflerinden Neil Perry tarafından hazırlanmış bir yemeği ve dalışı içeren bir özel turdur.

Büyük Bariyer Resifinde, son zamanlarda parçaların kayması nedeniyle en kötü mercan deformasyonu yaşandı. Bu yılın başında, Airbnb Paris Akvaryumunda asılı bir cam odada konuklarına uyuma fırsatı vererek, köpekbalıklarını korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmak için çalıştı.

2) Zanzibar, Pember Adası - The Manta Resort

Dünyanın en iyi su altı otelleri

The Manta Resort otelindeki sualtı odası, denizaltında uyumak için en ideal yerlerden birisi. Yüzer yapıya sahip olan ünite üç farklı seviyeden oluşuyor. Deniz seviyesindeki yatağınıza yattıktan sonra güneşlenmek veya geceleri gökyüzünü seyretmek için, bir üst teras ile mercan kayalığını seyredeceğiniz denizaltı bölümü bulunuyor.

Oda, sahilden yaklaşık olarak 250 metre uzakta bulunuyor. İsterseniz hafif bir öğle yemeği, romantik brunch veya akşam yemeği odanıza servis edilebiliyor. Yatak odasında 360° resif manzaralı bir çift kişilik yatak bulunmaktadır. 

Manta Resort otelindeki sualtı odasının, iki kişilik gecelik fiyatları 1.500 dolardan başlıyor.

3) Birleşik Arap Emirlikleri, The Palm Dubai - Atlantis

Dünyanın en iyi su altı otelleri

Palm Dubai'deki Poseidon ve Neptün ismi verilen Atlantis sualtı süitlerinin, taban ve tavanından 65.000 deniz hayvanının yer aldığı Ambassador Lagoon akvaryumunu izlemek mümkün. 165 metrekare büyüklüğündeki süitlerde açık bir oturma düzeni bulunuyor. Odanızda oturma grubu, yemek odası, yatak odası, bir TV odası, özel bir asansör ile de yukarıya bağlanıyor. Ayrıca, odanızda 24 saat her türlü ihtiyacınızı sağlayacak bir de uşak hizmeti bulunuyor.

Tamamıyla lüks için yaratılmış süit odaların fiyatları ise 7.750 dolardan başlıyor.

4) Maldivler, Ithaa, Meeru Island Resort

Dünyanın en iyi su altı otelleri

Conrad Maldivler Rangali Adası otelinde sualtı yatak odası yok ancak, size deniz altında benzersiz bir yemek deneyimi sunuyor. Hint Okyanusu yüzeyinin 5 metre altında, Ithaa sualtı restoranını çevreleyen canlı mercan tarlalarının 180 derece panoramik manzarasına sahip.

Ithaa sualtı restoranı, dört çeşitten oluşan öğle yemeği ya da yedi çeşitten oluşan bir akşam yemeği menüsü sunuyor. Mercanlıktan gün batımının doğadaki değişimini izlemek, akşam yemeğinde ayrı bir keyif sunuyor. Ithaa sabah saatlerinde kokteyller servis ediyor.

Ithaa sualtı restoranında yenilecek olan unutulmaz yemeği, Maldivlerde bir süperyat kiralayarak daha da kalıcı kılmak mümkün.

5) Planet Ocean Underwater Hotel

Dünyanın en iyi su altı otelleri

Dünyanın tamamen su altındaki ilk oteli henüz inşa edilmiş değil ancak, Planet Ocean Underwater Hotel ile kısa süre içerisinde gerçekleşecek gibi görünüyor. Okyanus yüzeyinin 8,5 metre altında olacak 12 odalı sualtı otelinin yenilikçi tasarımı, geçen yıl Amerika’da patent alma sürecini tamamladı.Hareketli sualtı oteli, dünya okyanuslarının sağlığını geliştirmek, deniz yaşamına dikkat çekmek için ve sürdürülebilir beslenme sistemini desteklemeyi amaç ediniyor. Ayrıca, şirket elde edeceği kârın % 10’unu mercanların korunması için harcayacağını taahhüt ediyor.

Ekolojik dengeye önem veren otelde sıradan lüks sayılacak kokteyller, oda servisi ve mükemmel bir yemek dahil gecelik konaklama fiyatları 3.000 dolardan başlayacak. Proje halen inşaata başlamak için gerekli finansal fonları aramaya devam ediyor. Tamamlandığında ise, Florida’da Key West’te özel bir alan içinde konumlanacak. Bir süperyatta tatil geçirmek yerine, bu sualtındaki otelde konaklamak çok kişinin birinci tercihi ola caktır.

6) İsveç, Vasteras - Utter Inn Hotel

Dünyanın en iyi su altı otelleri

Utter Inn oteli en ucuz sualtı oteli olarak listemize girdi. İsveçli yerel bir sanatçı olan Mikael Genberg tarafından tasarlanan sualtı oteli, başkent Stockholm’ün yakınlarındaki Malaren gölünde yüzer bir otel olarak hizmet veriyor. Geceliği ise sadece 300 dolar.

Çok lüks olmayan, ancak benzersiz bir sualtı deneyimi yaşamak için 25 metrekarelik mükemmel bir gemi kamarası olarak, geleneksel İsveç yaşam tarzında düzenlenen odada, uyumanın keyfini anlatmak oldukça zor. Suyun 3 metre altındaki ikiz yataklı odada panoramik pencereler bulunmaktadır. Suyun üstünde kalan odada ise bir donanımlı mutfak, bir buzdolabı ve bir de kuru tuvalet bulunuyor. Odada elektrik yok ama portatif ısıtıcı ve aydınlatma veriliyor. Bir de küçük bir deniz aracı olan otelin güvertesinden balık tutmanıza izin verilmediğini hatırlatmamız gerekiyor.

yatvitrini.com Tarafından hazırlanmıştır.

False