GeriSeyahat Dünyanın en iyi müze restoranları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en iyi müze restoranları

Dünyanın en iyi müze restoranları

Bazı müzeler sadece sanatsal koleksiyonlarıyla değil, etkileyici atmosferleri içerisindeki çok özel restoranlarında sundukları lezzetleriyle de ziyaretçilerini etkiliyor.  Hem sanat hem lezzet düşkünüyseniz bu müzeler tam da size göre… İşte size yurtdışı seyahatlerinizde görmeden, gezmeden ve tatmadan dönmemeniz gereken en iyi müze restoranları…

Nerua, Guggenheim Bilbao

Frank Gehry imzalı dalgalı cam ve titanyum ile inşa edilmiş Nerua  ile Michelin yıldızlı İspanyol mutfağı çok iyi uyum sağlıyor. Adını aldığı nehre bakan Nerua’nın yemek salonu oldukça minamalist ve dingin bir çizgi taşıyor.

Dünyanın en iyi müze restoranları

Mutfağı El Bulli’den gelen Josean Martinez Alija yönetiyor ve adeta müzenin koleksiyon parçalarına kafa tutan yaratıcı yemekleri müşterileri ile buluşturuyor.

The Modern, MoMa New York

Dünyanın en iyi müze restoranları

Çağdaş sanatla gurme sunumları bir potada eriten müze restoranlarının en güzellerine ev sahipliği yapan bir adres ise New York’taki MoMA. Fransız ve Amerikan mutfağından örnekler sunan Michelin yıldızlı The Modern Heykel Bahçesi alanında konumlanıyor.

Untitled, Whitney Museum of American Art

Dünyanın en iyi müze restoranları

Şef Michael Anthony; Danny Meyer'ın restoranı olan Untitled' daki yemeklerin, Renzo Piano'nun tasarladığı alanın şeffaflığından ve minimalliğinden ilham aldığını söylüyor. Sekizinci kattaki kafeden sandviçler, çorbalar, salatalar alıp terasta yiyebilirsiniz.

Le Georges, Centre Pompidou

Dünya genelinde modern sanat müzelerinin en çok bilinen ve misafir ağırlayanlarından biri olan Paris’teki Centre Pompidou, metal ve cam ağırlıklı mimari atmosferi içerisinde Le Georges Restoran’a da ev sahipliği yapıyor.

Sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken restoran, yerden tavana uzanan camlarının ardından ve terasından muhteşem bir Paris manzarası sergiliyor. Fransız füzyon mutfağı ile Asyalı dokunuşlarını buluşturan restoran, baharatlı levrek tartar, barnes soslu ızgara dana fileto ve limonlu-ahududulu tart gibi lezzetler sunuyor.

Monsieur Bleu, Palais de Tokyo

Dünyanın en iyi müze restoranları

Önce bir video izlersiniz, sonra da çağdaş sanat merkezinin bu çarpıcı ek bölümündeki şık brasserie Monsieur Blue'da görme ve görünme zevkinizi tatmin edersiniz.

Musee d'Orsay Restaurant, Musee d'Orsay

Dünyanın en iyi müze restoranları

112 yaşındaki Musee d'Orsay' ın restorantı  göz alıcı avizeleri ile hala ışıldıyor. Müzenin cafesi olan Cafe Campana da müzede yapılan en son renovasyondan sonra açıldı. İki restorandaki menü de klasik Fransız mutfağını yansıtıyor.

Hermitage Restaurant, St. Petersburg

St. Petersburg Hermitage Müzesi, yaklaşık 250 yıl önce Kraliçe Catherine tarafından kuruldu. Müze, çalışan binasının içerisinde yer alan büyük bir restorana ev sahipliği yapıyor.  

Hermitage Restoran, çarlık ile yönetilen Rusya döneminin otantik tariflerini çarlara layık odalarda sunuyor. Mönüde Rus spesiyallerinden çikolatalı babka gibi yemeklerin yanında uluslararası çorbalar, salatalar ve pizzalar da bulunmakta.

 

Gather by D'Amico, Walker Art Centre

Dünyanın en iyi müze restoranları

Adına yaraşır bir şekilde buluşma noktası olma özelliği taşıyan Gather by D' Amico, her ay Minneapolis’li şefleri konuk ediyor ve farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Ravioli’den yosunlu salataya kadar mönüdeki tüm yemeklerinden oluşan ansiklopedisine mutlaka göz atmalısınız.

 

Acropolis Museum Restaurant, Acropolis Museum

Atina’da, Antik Yunan döneminden kalma hazineleri saklayan Akropolis tepesinden çıkarılan arkeolojik eserlerin sergilendiği Akropolis Müzesi tarihi koleksiyonunun yanı sıra ikinci katında bulunan restoranıyla da misafirlerini cezbediyor.

Akropolis’e bakan panoramik manzaralı mekan, sezona göre güncellenen ve geleneksel tariflerle hayata geçirilen yerel lezzetlerden oluşan bir menü sunuyor.      

Fotoğraflar: Bistroguggenheimbilbao, theguardian, halfwindsorfullthrottle, parisbouge, estaurant.michelin, colleensparis, opentable



Brezilya semalarında Türk Bayrağı açan çılgın Türk!

False