GeriSeyahat Dört büyüklerin arasında saklı bir hazine: Sarıgerme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dört büyüklerin arasında saklı bir hazine: Sarıgerme

Dört büyüklerin arasında saklı bir hazine: Sarıgerme

Aşağıda Fethiye, Kaş; yukarıda Marmaris, Datça… Senelerdir buralara gitmek için Dalaman Havalimanı’na iniyorsunuz. Oysa Dalaman’a sadece 15-20 dakika uzaklıkta şahane bir saklı hazine daha var: İncecik kumları, birkaç kulaç ötedeki şirin adası ve upuzun kumsalıyla Sarıgerme… Haziran gelmeden, sezon açılmadan, daha kimseler keşfetmemişken ilk giden siz olun!

Dalaman Çayı’nın adı eskiden Sarısu’ymuş. Çayın üzerinde taşınan tomruklar denize taşmasın diye denizle bağlantı koparılırmış ve bu işleme de ‘germe’ adı verilirmiş. İşte bu büyük turizm merkezleri arasındaki saklı hazinenin adı buradan geliyor. Tarihi ise MS 4. yüzyıla uzanıyor. Halen kalıntıları görülebilen Pysilis Antik Kenti bize, sokakları dar, evleri yakın; ‘samimi’ bir şehrin izlerini gösteriyor... Bugün baktığımızda aslında çok da değişen bir şey yok. Sarıgerme, hâlâ bölgenin en bozulmamış ve en samimi beldelerinden biri.

Dört büyüklerin arasında saklı bir hazine: Sarıgerme

Huzur tatili arayanlara

İncecik, yapışmayan, İztuzu’nu hatırlatan kumları ve alabildiğine uzun sahiliyle Sarıgerme, mayıs ortasından itibaren ‘huzur tatili’ arayanlar için şahane bir alternatif. Antalya ve civarı yavaş yavaş sezon doluluğuna erişmişken, Marmaris ve yukarısının denizi hâlâ soğuktan titretirken mayıs sonu haziran başı için şahane bir kaçış noktası burası. “Gitmişken şu caretta caretta’ları da göreyim” diyorsanız eylül ortası da mükemmel bir zamanlama...

Kalacak yer önerileri için tıklayın

Uçaktan iner inmez deniz

En büyük avantajı da havalimanına 15-20 dakika uzaklıkta oluşu. Yani, kısa bir tatiliniz varsa bunun en güzel 3-4 saatini yollarda harcamakla, servis aracı beklemekle geçirmek zorunda kalmayacaksınız. Ancak havaalanından ulaşıma dikkat! Beldeye servis aracı hizmeti olmadığı için ya Dalaman’dan minibüsle gidin ya da kalacağınız otelin transfer hizmetlerini mutlaka araştırın. 10-15 dakikalık bir taksi yolculuğunun 90 lira tuttuğunu önden söyleyelim.

Merkezde pirzola, Dalaman Çayı’nda rafting

Kapıdağ Yarımadası ve çevresindeki el değmemiş cennet koylara sadece tekneyle ulaşılabiliyor. Ancak bunun için günübirlik turlar da mevcut. “Çok da zahmete girmeyeyim, dinlenmeye gidiyorum zaten” diyenlerdenseniz Sarıgerme Plajı da sizi fazlasıyla mutlu edecektir. Arabanızı park ettiğiniz yerden ‘çekçek’ adı verilen araçlarla kolaylıkla SARÇED’in yoğun emekleri sonucu her geçen yıl daha da güzelleştirilen o şahane plaja ulaşabilir, 10 liraya şezlongunuzu, şemsiyenizi kiralayabilirsiniz. Yemek için Hadigari’nin pirzolasını ve Dolphin Restaurant’ın kiremitte tavuğu ile snack’lerini öneriyoruz. Gitmişken otelinize Dalaman Çayı’nda rafting yapmak istediğinizi de iletmeyi ihmal etmeyin; bölgedeki bütün oteller sizi yönlendirecektir.

False