Dolomit Alpleri'nde Spa macerası

Bir aralık günü, Milano’da yaşayan üç İtalyan kız arkadaşımın peşine takıldım ve ömrümde gördüğüm en güzel vadiye ve köylere ayak bastım. İtalya’nın Kuzey Doğu’sunda, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kayıtlı Dolomitler’in eteklerindeki Gardenia Vadisi’nin SPA’larıyla ünlü mücevher köyü Ortisei’ye...

Haberin Devamı

Milano’dan araba ile yaklaşık 3.5 saat sürecek yolculuğa çıkarken hâlâ söyleniyordum, “’Ben kar görmemiş, sahil şehrinde büyümüş insanım (İzmir); ne işim var sizinle kayak tatilinde?” “Boş versene” dedi Carla, “Biz sana öğretiriz, kayağı düşünme, otelin spa’sı muhteşem” dedi diğeri... Aslında plana, Milano’ya bir son dakika bileti bulup dahil olmuştum, bacağını kırdığı için gelemeyen dördüncü kişinin yerine... Otel zaten ödenmişti ve tek yapmam gereken bir Milano bileti alıp arkadaşlarıma katılmaktı, öyle de yaptım. 

Dolomit Alplerinde Spa macerası

Dolomitler’in cennet vadisi
İtalya‘nın kuzeydoğusundaki bir sıradağ sistemi olan ‘The Dolomites’ (Dolomitler) adını bir nevi volkanik bir kaya oluşumu olan ‘dolomit’ taşından alıyor. İçinde enfes bir milli park ve pek çok kayak merkezi bulunduran tepeler, doğa sporlarından hoşlananların uğrak noktası. Ama bölgeyi dağ köyleri ve vadilerden ayıran en önemli özelliği, termal şifalı suya sahip, bünyede “Öldüm cennete geldim” hissi yaratan wellness otelleri... 

Dolomit Alplerinde Spa macerası

Haberin Devamı

Val Gardenia’nın (Gardenya Vadisi) en popüler köyü Ortisei, deniz seviyesinden 1.236 m. yükseklikte ve civardaki en güzel, en görkemli dağ köyü. 5.700 kişinin yaşadığı köy tüm yıl boyunca, kayak, trekking, romantik tatil ve yayla turizmi yapmak için davetkâr bir yaya bölgesi. Etrafındaki oteller ve kalabalık turist popülasyonu sayesinde köyde birbirinden şık, küçük mağazalar ve irili ufaklı restoranlar bulunuyor. Ortisei Köyü’nde Val Gardenia Kayak Merkezi’ne ulaşım hem otellerin transfer aracıyla, hem de teleferiklerle yaklaşık 20 dakika sürüyor. Dolomiti Superski ve Sella Ronda, vadinin en önemli iki doruğu. Son derece dik, ancak bir o kadar da pürüzsüz... Ortisei’den sürekli çalışan shuttle’larla Val Gardenia’ya oradan da teleferik ve telesiyejlerle Superski ve Sella Ronda doruklarına ulaşılıyor. Özellikle kış sezonunda Val Gerdenia’da yapılan akşamüstü festivalleri, konser grupları ve eğlenceli partiler dillere destan. 

Dolomit Alplerinde Spa macerası

Tam bir sağlık oteli
Osterai Köyü’ne vardığımız andan itibaren, yol boyunca hayal ettiğim bol kalorili İtalyan yemeklerinin yerini, konakladığımız Adler Balance Oteli’nin sürdürülebilir sağlık konsepti dahilindeki düşük kalorili, yüksek lif ve protein içeren mönüleri alıyor. O anda anlıyorum ki, ben bir sağlık otelindeyim. Check-in yaptığımız andan itibaren bir süre dinlenip sağlık merkezinde buluşmayı öneren otel asistanımıza boş gözlerle bakıyorum. Az sonra bornozlarımızı giymiş olarak sağlık merkezindeyiz. 

Dolomit Alplerinde Spa macerası

Haberin Devamı

Önce kilo, boy, kas, yağ kontrolü, derken tansiyon, kalp vs. Ölçümleri... Önümüzdeki dört gün boyunca kayak haricinde kalan zamanlarımızda, detoks, fazla kilo, stres yönetimi ve önlenmesi gibi konularda programlara tabi olacağız. Tek iyi tarafı, bunu olağanüstü manzaralara sahip bir SPA alanı, doğanın içine yerleştirilmiş bir açık termal havuz, dinlenme lounge’ları ve masaj odaları, sauna ve buhar banyolarında yapacak olmamız. 

Yemeği uzmanlar planlıyor
Hayatımda her şeyin yeniden başladığını hissediyorum. Beslenme alışkanlıklarım, sabah erkenden başlayan nefes terapileri ve yoga dersleri sayesinde nefes alıp verişimin bile değiştiğini hissediyorum Adler’de. Glütensiz ve özel diyet seçenekleriyle donatılmış kahvaltı büfesi 07.00 sularında başlıyor ama biz o saate çoktan ilk dersimizi almış oluyoruz. Otelin içindeki asansör kayak pistlerine doğrudan erişim, kayak pistlerinden de SPA ve Sağlık Merkezi’ne doğrudan erişim imkânı veriyor. 

Dolomit Alplerinde Spa macerası

Haberin Devamı

Geçirdiğiniz günler boyunca sizin talebiniz doğrultusunda öğlen ve akşam yemekleriniz beslenme uzmanları tarafından planlanıyor. Ortisei köy merkezi ise Hotel Adler Balance Spa & Health Residenz’a beş dakikalık yürüme mesafesinde. Kısacası, İtalya’nın Kuzey Doğusu’ndaki Ortisei dağ köyü; ister kayak için, isterseniz de kendinizi bir detoks programına alıp yeni ve sağlıklı hayata başlamak için dünyadaki oksijeni en bol noktalardan biri.

Nasıl gidilir?
St. Ulrich Bölgesi ve Ortisei Köyü’ne civardaki pek çok havalimanından, araç kiralayarak ya da otellerin transfer servisiyle ulaşmak mümkün. Örnek vermek gerekirse; Bergamo Havalimanı 3 saat 10 dakika, Münih Havalimanı 3 saat 5 dakika, Innsburk Havalimanı 1 saat 25 Dakika, Salzburg Havalimanı 2 saat 50 dakika mesafede.

 

Yazarın Tüm Yazıları