GeriSeyahat ‘Çizme’nin en iyi kayak adresleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
‘Çizme’nin en iyi kayak adresleri

‘Çizme’nin en iyi kayak adresleri

İtalya sınırları içinde kalan Güney Alpler, Tirol Dağları ve Dolomitiler’de mevsim her yerden daha uzun ve nisan ortalarına kadar kaymak mümkün. Mart, kayak için en ideal ay. Dağlarda hava güneşli, pistler buzsuz. Üstelik, ister lüks, ister ekonomik… Her bütçeye uygun seçenekler var.

ÜNLÜ FİLMLERİN SETİ
CORTINA D’AMPEZZO

‘Çizme’nin en iyi kayak adresleri

“Dolomiti Dağları’nın Kraliçesi” olarak adlandırılan ve UNESCO Listesi’nde yer alan Cortina d’Ampezzo, İtalya’nın en eski ve en lüks kayak merkezi. 1956 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliğinin yanı sıra unutulmaz bir James Bond filmi, For Your Eyes Only ve Sylvester Stallone’nin Cliffhanger’ına plato olmuş. Olağanüstü pembe tonlara sahip günbatımları ile ünlü. Üç ana kayak bölgesi var: Tofano, Chrisallo ve Folaria. Hepsine, Dolomiti süper ski pass ile ulaşılabilirsiniz. Toplam 115 km’yi bulan pistleri her seviye kayakçı ve board’cular için elverişli.

GECE HAYATI İSTEYENE
COURMAYEUR 

‘Çizme’nin en iyi kayak adresleri

Kayaktan çok, güzel yemek ve gece hayatı istiyorsanız, Courmayeur tam size göre. Özellikle hafta sonları Torino ve Milano’dan gelen şık yerli turistlerle dolup taşan kasabanın merkezinde bulunan Roma Caddesi’nde gezinti yapıp, tasarımcı butiklerin ve kokteyl barların keyfini çıkardıktan sonra sabah tenha pistlerde kayak yapabilirsiniz. Çünkü gelenlerin büyük kısmının amacı, kayaktan çok partilemek. Aosta Vadisi’nde, Mont Blanc Dağı’nın eteklerinde yer alan kasaba, Mont Blanc tüneli ile Fransa’ya bağlanıyor. Kayarak sınırı geçip dağın diğer ucu olan Chamonix’ye ulaşabilirsiniz. Toplam 180 pist genelde başlangıç ve orta seviyeden oluşuyor ve cross-country kayakçılar için 35 km’lik parkur mevcut.

SERBEST STİLİN MABEDİ
BORMIO-LIVIGNO 

‘Çizme’nin en iyi kayak adresleri

Doğa güzelliği sayesinde eski zamanlarda ‘Magnificient Land’ olarak anılan Bormio, Lombardiya’nın kuzeydoğusunda İsviçre sınırında yer alıyor. Milano’ya 200 km. uzaklıkta, Stelvio Milli Parkı ile çevrili bu küçük kasaba, çekici tarihi merkezi ve termal banyoları ile ilgi çekiyor. Toplam 39 km’lik pistlerine ek olarak Alta Valtellina kayak bölgesinin bir diğer kayak merkezi Livigno’ya bağlantı sağlayabilirsiniz.  ‘Serbest Stilin Mabedi’ diye adlandırılan Livigno’da, 10 km’lik zorlu dağ yolu karayolu ulaşımını zorlaştırsa da, hayret verici bir şekilde İtalya’da en kalabalık pistleri burada gördüm. İçki ve akaryakıtta vergi olmaması da burayı kesinlikle ilginç kılıyor. Yuppie’lerin bu buluşma noktasında kayak ve eğlence baş başa gidiyor.

İTALYA’DAN İSVİÇRE’YE KAYARAK GİDİN
CERVINIA

‘Çizme’nin en iyi kayak adresleri

Alpler’in en şirin en güzel manzaralara sahip kasabası olmasa da Cervinia, 2050 metre yüksekliği, aralıktan nisan ayına kadar kar garantisiyle bir hayli popüler. 1930’larda, İsviçre-Alman sesli ismi Breuil’i Mussolini’nin değiştirdiği bu İtalyan kasabası, Cenevre ve Torino’ya 2 saat uzaklıkta. Cervinio, Mattheron Dağı’nın diğer tarafında İsviçre’nin Zermatt kasabası ile İtalyan Valtournenche arasında, 3 vadi 2 ülkede toplam 360 km. pist uzunluğuna ulaşıyor. Cretaz yamacı, geniş ve güneşli pistiyle yeni başlayanlara güven kazandırırken, 4000 metre yükseklikte Ventina’dan 3480 metrede Rosa Platosu’na inen 8 km’lik kırmızı pist orta ve ileri seviye kayakçılara “Kay kay bitmiyor” dedirtiyor. Tüm bölgede kaymak ve başka bir ülkeye kayarak gitmenin keyfini yaşamak istiyorsanız biraz daha pahalı olsa da haftalık uluslararası ski pass almak en iyisi. Pasaportunuzu cebinize koymayı unutmayın!

False