GeriSeyahat Cebinizdeki stüdyo
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cebinizdeki stüdyo

Cebinizdeki stüdyo

Yüksek kalitede fotoğraf çekme imkânı tanıyan cep telefonları çoktan fotoğraf makinesinin yerini aldı. Şimdi de akıllı telefonlar için geliştirilen ek araçlarla cebinize bir film veya fotoğraf stüdyosu kurabilirsiniz.

Üçlü lens seti

Olloclip’in geliştirdiği kutu sette üç tane lens var. Balık gözü, ultra geniş açı ve makro 15x lensler, akıllı telefonunuzla daha önce mümkün olandan daha geniş ve yakın açılardan çekim yapma olanağı sağlıyor. Ön ve arka kameralarıyla hemen uyum sağlayan lensler, çekim sırasında hızlıca değiştirilebiliyor. Fiyatı 489 TL.

Cebinizdeki stüdyo

Uzaktan kontrol edin

Çekimlerinizi kolaylaştırabilecek bir diğer ürün ise uzaktan kumanda. HISY’nin geliştirdiği model, bluetooth ile akıllı telefonunuza bağlanıyor. 27.4 metreye kadar menzile sahip. Ceplere sığabilecek boyutta olan HISY’nin yanında küçük bir de stant geliyor. Fiyatı 69 TL.

Cebinizdeki stüdyo

En iyi aydınlatma

Manfrotto’nun geliştirdiği 8 LED aydınlatmalı Lumimuse modeli, aydınlatma sorununu çözmeye aday. Üzerinde bulunan kontrol düğmesiyle dört aşamalı olarak aydınlatmayı ayarlamanızı sağlayan ürün, USB girişiyle şarj edilebiliyor. Şarj ömrü ise 60 dakika. Fiyatı 699 TL.

Cebinizdeki stüdyo

Cep tipi ÅŸipÅŸak

Akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflara ekrandan bakmak oldukça keyifli. Ancak basılı fotoğrafın keyfi ayrı. HP’nin geliştirdiği Sprocket, avuçiçine sığabilen mini bir fotoğraf yazıcısı. Akıllı telefonunuza bluetooth üzerinden bağlanıyor ve uygulamasıyla istediğiniz fotoğrafı 30 saniyede renkli olarak basıyorsunuz. Fotoğrafın arkasındaki kâğıdı kaldırırsanız etiket gibi istediğiniz yere yapıştırabiliyorsunuz. Modelin en önemli özelliği, kartuş kullanmaması. Zero Ink adında bir teknoloji kullanan model, kâğıdı ısıtarak basım işlemini gerçekleştiriyor. Fiyatı 749 TL.

Cebinizdeki stüdyo

Videoların baş tacı

Kaliteli videolar için akıllı telefonların çözünürlükleri yeterli. Ama sarsılmayan stabil videolar için henüz değil. Bunun için geliştirilen en iyi gimbal modellerinin başında DJI OSMO Mobile 2 bulunuyor. Akıllı telefonunuzu bu cihaza yerleştiriyorsunuz, sonrasında ise isterseniz koşun isterseniz zıplayın, videolarınız hiç sarsılmadan çekiliyor. Modelin en dikkat çeken özelliği ise görüntü tanıma teknolojisi. İstediğiniz kişiyi veya nesneyi DJI OSMO Mobile 2’de işaretleyerek, takip etmesini sağlayabilirsiniz. Fiyatı 1.299 TL.

Â

Cebinizdeki stüdyo

False