GeriSeyahat Çakmaktaşlar'ın taş evi bakın hangi ülkede bulundu!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çakmaktaşlar'ın taş evi bakın hangi ülkede bulundu!

Çakmaktaşlar'ın taş evi bakın hangi ülkede bulundu!

Portekiz’in kuzeyindeki küçük bir kasaba olan Fafe'de ünlü çizgi film Taş Devri’nden esinlenilerek bir ev yapıldı. Casa de Penedo… Yani ‘Taş Ev’… Sırf bu evi görmek için binler kişi buraya akın ediyor. İşte Çakmaktaşların taş evi…

Çocukluğumuzun en önemli çizgi filmlerindendir Çakmataşlar… ABD kaynaklı televizyon için yapılan ve zamanla tüm dünyada hayranları olan çizgi dünyasının en eğlenceli ailesi onlar. Portekiz'de Rodrigues ailesi tarafından 1974’te inşa edilen binada elektrik bulunmuyor. Aydınlanmak için mum kullanıyorlar. Kütükten koltuklar ve betonla okaliptüs kullanılarak yapılmış yataklar, ilk dikkat çeken ayrıntılardan sadece birkaçı. Evdeki merdivenler de yine taş devri konseptini yansıtacak şekilde kütüklerden yapılmış. Evde adım attıkça sanki Fred Çakmaktaş bir yerden çıkıp "Yaba daba duuu!" diye bağıracakmış gibi hissediyorsunuz.

Çakmaktaşların taş evi bakın hangi ülkede bulundu


İlk görüldüğünüzde tarihi eser sanılan bu yapının içi de dışı gibi basit ve konfordan uzak döşenmiş… Amaç zaten filmdeki o sadeliği
korumak… Özetle lüksten uzak, doğayla baş başa olmak için ideal olan bu eve yabancı turistlerin ilgisi büyük. Ayrıca ev bir bakıma da çevre dostu… Küçük pencereli, tahta kapılı, derme çatma bu evlerin yapımında tamamen doğal malzeme kullanılmış. 

Çakmaktaşların taş evi bakın hangi ülkede bulundu


Sosyal medya fotoğrafın yayılmasından sonra eve ilgi bir hayli arttı. Yalnız Rodrigues ailesi bu ilgiden hiç de memnun değil. Çünkü aile, keşif meraklısı turistlerin sık sık evlerinin camlarını tıklattığını ve kendilerini durmadan rahatsız ettiğini söylüyor.

Çakmaktaşların taş evi bakın hangi ülkede bulundu








False