GeriSeyahat Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Yavaş yavaş yaz geliyor. Bu yazı festival tadında geçirmek istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. Farklı bütçelere ve zevklere göre derlenmiş 13 yaz festivalini sizler için derledik. İşte bu yazı festival tadında geçirebileceğiniz 13 yaz festivali...

Sziget Müzik Festivali

Sziget Müzik Festivali, 1993 yılında düşük profilli öğrenci festivali olarak başlamış ve günümüzde Avrupa'nın en çok rağbet edilen müzik festivallerinden biri. Festivalde Kasabian, Major Lazer, End Show With Dimitri Vegas, Flume, Interpol, Billy Talent, Two Door Cinema Club, Jamie Cullum, Charlie XCX, The Kills, Tom Odell, Clean Bandit, Metronomy, Bad Religion, the Pretty Reckless, DJ Shadow ve daha birçok isim sahne alacak. Budapeşte'de düzenlenecek olan Sziget Müzik Festivali 9-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. 1 hafta sürecek olan festivalin bilet fiyatları, günlük 65€; 5 günlük 275€; 7 günlük ise 299€.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Open'er Festivali

Baltık Denizi kıyısındaki askeri bir havaalanında gerçekleştirilen Open'er Festivali, 2002'den her sene düzenli olarak yapılıyor. Festivalde Radiohead, Foo Fighters, The Weeknd, The XX, G-Eazy, James Blake, Mac Miller, Moderat, Prophets of Rage, Royal Blood, Taco Hemingway, The Dumpling gibi birçok isim sahne alacak. Polonya'nın Gdynia-Kosakowo Havaalanı'nda 28 Haziran - 1 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. 4 gün sürecek olan festivalin günlük bilet fiyatları 60€ (239 Polonya Zlotisi) civarı ile 4-Kombine Kamp Biletleri 171€ (679 Polonya Zlotisi) arası değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

 

 

Ozora Festival

Ozora Festivali, 2004 yılından beri her yıl düzenleniyor. Festivalde 1200 Micrograms Band, Ajja, Anthill, Ace Ventura, Acid Mind Ebru Al, Alpha Portal, Avalon gibi birçok isim sevenleriyle buluşacak. 31 Temmuz - 6 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin bilet fiyatları 130€ ile 220€ arasında değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Solar Weekend

Hollanda Maasplassen'de düzenlenecek festivalde Rico & Sticks, Chef'special, The Partysquad, Pablo Discobar Soundsystem, Rave van Fortuin, Fountain of Youth, Joshua J ve daha birçok açıklanmamış isim sevenleriyle buluşacak. 3-6 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin bilet fiyatları 49€ ile 135€ arası değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

 

 

Let It Roll

2003 yılında bir kulüp etkinliği olarak başlayan etkinlik, 2008 yılında bir festivale dönüşerek hip hop müzik ağırlıklı bir organizasyon olarak festivaller sahnesindeki yerini aldı. Festivalde Andy C, Wilkinson(DJ Set), Delta Heavy, The Prototypes, Annix, Lenzman, L Plus, Suki, Black Sun Empire, Gridlok, Misanthrop, Maztek, Hybris, June Miller, Inside Info, Ivy Lab gibi birçok isim sahne alacak. Festival 3-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çekya'da Milovice Havaalanı'nda gerçekleşecek. 3 gün sürecek olan festivalin bilet fiyatları 76€ ile 540€ arası değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Roskilde

Kuzey Avrupa'nın en büyük, Avrupa'nınsa en büyük festivallerinden biri Roskilde Festivali. 1971 yılından beri düzenlenen festivalde bu sene Foo Fighters, A Tribe Called Quest, Arcade Fire, Justice, Moderat/Modeselektor, Solange, TRENTEMØLLER, The Weeknd,  Blink-182, The Lumineers sevenleriyle buluşacak. Festival 24 Haziran - 1 Temmuz 2017 tarihleri arasında Danimarka'da gerçekleşecek. 8 gün sürecek festivalin bilet fiyatları günlük girişler 130€; 8 Gün + Kamp 268€.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Zeytinli Rock Festivali

Yıllardır Akçay'da düzenlenen festivalde ağırlıklı olarak yerli sanatçılar sahne alıyor. 24-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival 4 gün sürecek. Bilet fiyatları kombine 110₺, Kombine + Kamp 130₺ (Ayrıca Kısa bir süre için, Zeytinli Rock Festivali'ne bilet alan müzikseverler, 1 TL ödeyerek 2. Kuşadası Gençlik Festivali biletine sahip olacaklar.)

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

 

 

Nilüfer Müzik Festivali

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan festivale henüz hangi sanatçıların katılacağı açıklanmadı. 10-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Balat Ormanı, Nilüfer, Bursa'da gerçekleşecek olan festival 4 gün sürecek.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Rock am Ring & Rock im Park

Rock am Ring & Rock im Park, 1985 yılından beri düzenlenen rock müzik festivali. Bu yıl festivalde Sum 41, System Of A Down, Macklemore & Ryan Lewis, Inflames, Five Finger Death Punch sevenleriyle buluşacak. 2-4 Haziran 2017 tarihleri arasında Nürburgring/Eifel, Almanya'da gerçekleşecek olan festivalin bilet fiyatları 120€ ile 210€ arasında değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Creamsfield

1998 yılından bu yana düzenlenen festival, daha çok elektronik müzik severlere hitap ediyor. Tiesto, Jamie Jones, The Chainsmokers, Eats Everything, Galantis, Hot Since, Don Diablo, Armin van Buuren ve daha birçok isim bu festivalde sahne alacak. 24-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Daresbury, Cheshire, İngiltere'de gerçekleşecek olan festivalin bilet fiyatları 85£ ile 330£ arasında değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Tomorrowland

İlk olarak 2005 yılında gerçekleştirilen festival, şu anda dünyanın önde gelen müzik festivallerinden biri. Belçika, Brezilya ve Birleşik Devlet olmak üzere üç ülkede yapılan festivalde bu yıl Alesso, Angemi, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Don, Diablo, Nervo, Netsky, Solomun, Otto Knows, Salvatore Ganacci, Sebastian Ingrosso,Martin Garrix, Matisse & Sadko, Tommy Trash gibi birçok isim sevenleriyle buluşacak. 2-4 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlenen festivale katılım ön kayıtla yapılıyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Sónar

Sónar, 1994 yılından beri düzenlenen elektro müzik festivali. 15-17 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlenen festivalde Aethereal Artropod, Bad Gyal, BSN Posse, C. Tangama, Cerrone, Dubfire, John Hopkins, Marco Carola sahne alacak. İspanya'da düzenlenen festivalin bilet fiyatları 10€ ile 270€ arasında değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

Super Bock Super Rock

Portekiz'in en büyük ve ünlü festivallerinden biri olan SBSR, ilk defa 1994 yılında yapılmış bir rock/metal festivali. 13-15 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Red Hot Chili Peppers, Deftones, Foster the People, London Grammar, Seu Jorge sevenleriyle buluşacak. Portekiz'de gerçekleşecek olan festivalin bilet fiyatları 55€ ile 150€ arasında değişiyor.

Bu yaz kaçırılmaması gereken 13 festival

False