GeriSeyahat Bu kaydırağa binmek cesaret ister!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu kaydırağa binmek cesaret ister!

Bu kaydırağa binmek cesaret ister!

Los Angeles'daki 984.25 fit yüksekliğindeki bir gökdelenin dış yüzeyine inşa edilen gökyüzü kaydırağına binmek ister miydiniz? Göründüğü kadar basit durmayan kaydırağa binmek isteyenler önce bir kere daha düşünüyor, sonra karar veriyor. İşte Los Angeles'daki gökyüzü kaydırağı...

Bu yaz Los Angeles'ın en uzun binası olan U.S. Banka Kulesi'nde "Skyslide" adında bir eğlence merkezi açıldı. Eğlence merkezini ziyaret edenler Skyslide yani Türkçe adıyla Gökyüzü Kaydırağı'na binmeden geri dönmedi.

Bu kaydırağa binmek cesaret ister

Kaydırak binanın 70. katından 69. katına doğru iniyor. Kaydıraktan kayarken tıpkı şehrin üzerinde uçuyormuş gibi hissediyorsunuz. 45 fit uzunluğundaki kaydırak, cam zeminden oluşuyor.

32 milimetre kalınlığındaki cam panellerden yapılmış yapı, kulenin yanından asılı duran metal bir çerçeve ile destekleniyor.

Bir kamikazeye bindikten sonra yaşadığınız adrenalin, bu gökyüzü kaydırağına bindikten sonraki adrenalinin yanında hiçbir şey değil...

Gökyüzü kaydırağının bulunduğu gökdelen aynı zamanda Los Angeles'ın eşsiz manzarasını gözler önüne seriyor.

Bu kaydırağa binmek cesaret ister

Gökyüzü kaydırağına binen bir muhabir o onları şöyle anlatıyor: "4 bin metre yükseklikte uçaktan atladım, 120 metre uzunluğunda 160 km hızla giden kamikazeye bindim ve yükselik beni hiç korkutmazdı; ta ki bu binadaki Skyslide kaydırağına binene kadar."

Yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan kaydırak, yükseklik korkusu olanlar için hiç de uygun değil.

Kaydırağa binmenin ücreti ise 35 Dolar.

Bu kaydırağa binmek cesaret ister

Kaynak: Bright Side

False