GeriSeyahat Türkiye'de Booking.com'a kapatma kararı seyahat edenleri nasıl etkiler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'de Booking.com'a kapatma kararı seyahat edenleri nasıl etkiler?

Türkiye'de Booking.com'a kapatma kararı seyahat edenleri nasıl etkiler?

Dünya çapında 1.190.210 konaklama tesisinin üye olduğu booking.com hakkında Türkiye'de kapatma kararı verildi. Booking.com sitesine girip rezervasyon yapmaya çalışanlar şu anda Türkiye'den hiçbir tesise ulaşamıyor. Peki booking.com'la ilgili bu karar seyahat edenleri nasıl etkileyecek?

Booking.com Türkiye'de ve dünya çapında 1.190.210  tesis için online rezervasyon hizmeti veriyordu. Seyahat edecekler, booking.com ile oteller hakkında bilgi alıp, rezervasyon yaptırabiliyordu. Booking.com'a Türkiye'de kapatma kararı verilmesinin ardından Türkiye'de otel rezervasyonunuzu site üzerinden yaptırmak mümkün değil.

Örneğin bir kullanıcı İstanbul ve çevresindeki oteller için seçenek aradığında sitede böyle bir ekranla karşılaşıyorlar: 

Türkiyede Booking.coma kapatma kararı seyahat edenleri nasıl etkiler

 

Fakat Türkiye'deki kullanıcılar, Türkiye dışındaki otelleri booking.com'da arayıp rezervasyon yaptırabiliyorlar. Yasak, sadece Türkiye'deki oteller için geçerli.  Başvuruyu yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün dava gerekçelerini söyle açıkladı: "Booking.com'un, Türkiye'de, Türk vatandaşlarına Türkiye sahillerindeki otelleri (rezervasyon) satmaya başladı. Mahkemeye bu nedenle başvurduk. (Mahkeme) Haksız rekabet nedeniyle Booking.com'un faaliyetlerini durdurma kararı aldı." 

Peki bu durum seyahat edenleri nasıl etkileyecek? Türk vatandaşları, Türkiye'deki oteller için booking.com aracılığıyla online rezervasyon yapamayacak. Yurt dışındaki oteller için rezervasyona devam edebilecekler. 

Türkiye'de booking.com'a üye 15.000 konaklama tesisi bulunmaktaydı. Artık site üzerinden bu yerlere ulaşım sağlanamıyor. 

 

False