Boğaz turunda okurlarımızla buluştuk!

Gazetemiz Hürriyet Seyahat’in her hafta arka kapağında ‘Burası Neresi?’ adında bir bölüm yer alıyor. Dünyanın değişik yerlerinden fotoğrafları yayımlayıp oranın neresi olduğunu soruyoruz. Yüzlerce okurumuz her hafta doğru yanıtlarını bize gönderiyor. Son üç yıldır olduğu gibi bu yıl da şanslı okurlarımızla Boğaz’da buluştuk.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en iyi rehberlerinden ve aynı zamanda gazetemizin düzenli yazarı Saffet Emre Tonguç’un Boğaz’ı ve yalıları anlattığı tur, Kraliçe II. Elizabeth başta olmak üzere dünyanın en önemli devlet adamlarını ve ünlülerini ağırlayan ‘Keyif Style’ yatında gerçekleşti.

Boğaz turunda okurlarımızla buluştuk

Boğaz’da toplam 600’e yakın yalı bulunuyor. Bunların da 360’ı tarihi özelliğe sahip. Beşiktaş’tan başlayan ve toplam dört saat süren tur boyunca Tonguç, tarihi yalıların büyük bir kısmının hikâyesini ve sahiplerini katılımcılara anlattı.

 

Rena Travel’ın sahibi Aslı Özlen tarafından organize edilen turda ‘Seyahat’ okurlarına Hürriyet gazetesi tarafından basılan ‘10’lar Türkiye’nin en iyileri’ kitabı ile gezginlerin sıkça kullandığı ‘Hürriyet Seyahat’ logolu buff (boyunluk) hediye edildi.

Haberin Devamı

Boğaz turunda okurlarımızla buluştuk

Gezimize katılımı sadece Türkiye ile sınırlı değildi. İngiltere’de yaşayan iki çocuğuyla birlikte tura katılan Eren ailesi de teknedeki 200 kişinin arasındaydı. Londra’da okuyan 22 yaşındaki Alara, çok keyifli bir gezi olduğunu anlatırken, çiçek tasarımcısı anne Berna Eren de, geziye hayran kaldıklarını söyledi.

 

Boğaz turunda okurlarımızla buluştuk

‘Çıksın diye dua ediyordum’

Seda ve Ozan Kural ailesi de Burası Neresi sorusuna doğru yanıt veren şanslı okurlarımızdandı. Seda Kural, her hafta Hürriyet Seyahat’i okur okumaz Burası Neresi bölümünde çıkan yeri bulup mail attığını belirterek, “5 aylık hamileyim. Doğru yanıtı veren 100. okur olduğum için çok mutlu oldum ve bu gezi de bana çok iyi geldi. Eşim de çok yoğun çalışıyor, harika bir gezi oldu” dedi.

Haberin Devamı

Boğaz turunda okurlarımızla buluştuk

Mert Türk ise arkadaşı Dilan Baytan ile geziye katılmıştı. Bilgi Üniversitesi Uluslararası 3. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Türk, Yemen haftasında doğru yanıtı verdiğini, Saffet Emre’nin turuna katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, çok farklı bir Boğaz Turu olduğunu anlattı. Nilgün Ergün ise, “Her hafta mail atarken ‘İnşallah bana çıkar’ diye dua ediyordum. Çıktığını gördüğümde şok oldum. Çok teşekkür ediyorum emeği geçenlere...” diyerek mutluluğunu dile getirdi...

 

Boğaz turunda okurlarımızla buluştuk

Yazarın Tüm Yazıları