Bisikletle seyahat ederken teknolojiyi unutmayın!

Seyahat etmenin, yeni yerler keşfetmenin en eğlenceli yollarından biri pedal çevirmek. Daha özgür, daha doğaçlama, daha çevreci, daha sosyal, daha sağlıklı bir anı biriktirme şekli bisikletle seyahat. Artık bahar da yaklaşıyor, bisikletçiler planlarını, rotalarını belirliyor. Çantamı nasıl daha hafif tutarım diye elemeler yapıyor. O çantaya gireceğinden emin olduğumuz tek bir şey var. O da akıllı telefonlar. Ben de bu cihazları daha yararlı bir yol arkadaşı haline getirecek naçizane birkaç öneride bulunacağım.

Haberin Devamı

İdman için: Bisiklet gezileri için iyi kondisyon şart. ‘Strava’ app’i her bisikletçinin telefonunda mutlaka vardır, yeni başlayanlar da eklemeli. Strava, antremanları yükleyip performansı diğer profillerle karşılaştırma imkânı veriyor. Yaktığınız kaloriyi ve kaydettiğiniz aşamayı da takip edebilirsiniz. Benzer bir app olan Endomondo’nun ise yüksek sesle motive eden bir sanal antrenörü var. Cyclemeter ve Map My Ride da diğer güçlü opsiyonlar.

Doğru bisikleti almak için: Size ‘My Bike’ uygulaması 6 temel vücut ölçüsünü baz alarak doğru ebattaki bisikleti almanıza yardım ediyor.

Rotayı takip etmek için: Çok klasik görünecek ancak önerim ‘Google Maps’. Haritada rotalar oluşturup GPS dosyası olarak çıktı almanız mümkün. En yakındaki kahve dükkanı, müze veya hosteli görebilmek de işin bonusu.
Uykuyu almak için: Uyumak bir bisikletçi için pedal çevirmek kadar hayati bir eylem. Tüm gece analizler çıkartıp uykunun en hafif evresinde sizi uyandıran ‘SleepTime’ ve ‘Sleep Cycle’ gibi uygulamalar daha dinç olmanızı sağlayacak.

Haberin Devamı

Yolda kalmamak için: Otomobil yolculuğunu ‘Ya sileceklere su nereden konuyordu?’ seviyesinde sürdürebilirsiniz belki ama pedalcıysanız bisikletinizi baştan aşağı tamir edebiliyor olmanız gerekir. ‘Bike Doctor’ app’i özellikle yeni başlayanlar için hayati. Videolu anlatımlar için her zaman Youtube var. 

 Bisikletle seyahat ederken teknolojiyi unutmayın

İlham almak için: Bisikletle seyahat ilhamla yayılan bir tutku. Instagram’dan ‘zahariz’ ve ‘awanderingphoto’ hesaplarını takibe aldıktan sonra iç sesin ‘Neden ben de yapmıyorum?’ sorusunu bastırmak çok güç.

İlk müdahale için: Hiç ihtiyacınız olmamasını dilediğim app’ler ilk yardım uygulamaları. Seyahat sırasında aynı zamanda yoğun spor da yaptığınız için pratik ilk yardım yöntemlerine bakmanız gerekebilir. Videolu anlatımlara sahip olan ‘GotoAID’i öneriyorum.

Ücretsiz konaklamak için: Hemen ‘Warmshowers’ üyesi olun. Kendisi de bisikletçi olan bir ev sahibi size yatak, sıcak duş ve yemek sunacak. 104 bin üyeli Warmshowers; yerel birinden gittiğiniz yerlerle ilgili ipuçları almak ve yeni insanlar tanımak için de harika bir fırsat.

Yazarın Tüm Yazıları