GeriSeyahat Bisiklet festivali başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bisiklet festivali başlıyor

Bisiklet festivali başlıyor

Antalya’da bu yıl ikincisi düzenlenecek ‘Tour of Antalya powered by AKRA’ bisiklet turu, 21-24 Şubat tarihleri arasında koşulacak. 21 ülkeden 168 sporcuyu izlemek, bisikletseverler için başlı başına bir festivale dönüşecek.

Antalya bisiklet turunun bu yılki teması ‘Antalya’nın tarihi değerleri’. Dört günde, dört etapta 168 sporcu yaklaşık 500 km. pedal basacak. Parkurlar Antalya’nın antik şehirlerinden geçecek. İlk gün, 141 km’lik Köprülü Kanyon etabı var. Sporcular Aspendos Antik Kenti’nden geçecek. İkinci günün rotası Kemer, antik kenti Phaselis olacak. 23 Şubat’ta yarış Perge Antik Kenti’nden start alacak. Son gün ise Side’ye ayrılmış. Apollon, Athena tapınaklarının içinden Vespasian Çeşmesi’nden, Zafer Takı’nın altından tarihin içinden geçen bisikletçiler, Side-Antalya karayolunu takip ederek bitiş noktasına varacak.

Yarışları izlemek için 10 nokta

1. Atatürk Parkı: Antalya merkezdeki Konyaaltı Caddesi’nde bulunan Atatürk Parkı, Köprülü Kanyon-Antalya ve Antalya-Kemer-Antalya etaplarının start-finiş alanlarına ev sahipliği yapacak.

Bisiklet festivali başlıyor


2. Köprülü Kanyon: Antalya’nın Serik ilçesindeki doğa cenneti Köprülü Kanyon’da ilk etaptaki rekabet yakından izlenebilecek.

Bisiklet festivali başlıyor


3. Aspendos Antik Kenti: Yine Serik ilçesinde bulunan Aspendos Antik Kenti’nde birinci etabın tüm heyecanına yakından tanık olunabilecek.

Bisiklet festivali başlıyor


4. Antalya Akvaryum: Konyaaltı’daki Antalya Aquarium’un içerisinden Tour of Antalya’ya katılan bisikletçiler geçecek. Bir ilke ev sahipliği yapacak bu noktada bulunacak seyirciler, profesyonel bisikletçilere en yakın noktada olacak.

Bisiklet festivali başlıyor


5. Sahil Antalya: Yine Konyaaltı’nda bulunan Sahil Antalya’daki izleyiciler, hem Tour of Antalya’nın hızına tanık olacak hem de deniz kıyısında mutlu bir gün geçirecek.

Bisiklet festivali başlıyor


6. Kemer–Antalya Yolu: Antalya-Kemer-Antalya etabının geçeceği Kemer–Antalya Yolu, bisikletçilerin en hızlı performanslarını sergileyecekleri noktalardan biri olacak.

Bisiklet festivali başlıyor


7. Perge Antik Kenti: Perge-Termessos etabının startının verileceği noktada tarih ile spor iç içe geçecek.

Bisiklet festivali başlıyor


8. Termessos Antik Kenti: Perge-Termessos etabının finiş noktasında izleyiciler ipi göğüsleyen bisikletçiyi yakından destekleme ve tebrik etme fırsatı bulacak.

Bisiklet festivali başlıyor


9. Side Antik Kenti: Side-Antalya etabının start noktası olan Side Antik Kenti’nde izleyiciler keyifli bir pazar sabahı yaşayabilecekler.

Bisiklet festivali başlıyor



10. Eski Lara Yolu: Antalya merkezde yer alan Eski Lara Yolu, son etap olan Side-Antalya etabının finiş noktası olacak. Tour of Antalya’nın şampiyonu, bu noktada belirlenecek. Aynı zamanda AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum organizasyonunun start-finiş noktası da Eski Lara Yolu’nda yapılacak.

False