'Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum'

Emre Divrik (33) inşaat malzemeleri ithalatı yapıyor. Kazandığı parayı da yeni yerler görmek için harcıyor. Ayda en az iki kez başka ülkelere gidiyor. Tam bir seyahat tutkunu. Bugüne kadar Avrupa, Asya, Afrika toplam 59 ülke gezdi.

Haberin Devamı

Neler yapıyorsunuz, kendinizden bahseder misiniz?
Koç Üniversitesi İşletme okudum. George Washington Üniversitesi’nde de finans master’ı yaptım. Washington, Dubai, İstanbul, Johannesburg, Doha ve Riyad’da beş buçuk yıl finansal risk yönetimi üzerine çalıştım. Şimdi inşaat malzemeleri ithalatı yapıyorum. Hafta içi iş, ev, spor üçgeninde geçiyor. Hafta sonlarını da seyahat etmeye ayırıyorum. Genelde bir hafta sonu yurtdışındayım, bir hafta sonu da yurtiçinde seyahat ediyorum.

Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum
Çin/Hong Kong

İlk seyahatinizi nereye gerçekleştirdiniz? Nasıl tutkuya dönüştü her şey?
Annemle babam seyahat etmeyi çok sevdiğinden annemin karnında seyahat etmeye başladım. 1982 Arizona doğumluyum. İlk uçuşum 1983’te Los Angeles, New York ve Belgrad aktarmalı toplam 30 saatlik bir uçuşmuş. Aslında seyahat etmek sanırım biraz genetik. İlk seyahatimi 1989’da Londra’ya yaptım. Asya, Avrupa, Afrika olmak üzere toplam 59 ülkeye gittim. Seyahat etmek tutkudan çok, bir bağımlılığa dönüştü.

Haberin Devamı

Gideceğiniz yerleri nasıl belirliyorsunuz?
Eskiden gidilecek yerler listem vardı. Artık arkadaşlarımla haritaya bakıp direkt uçuş olan her yere gidiyoruz. Ayrıca yakın arkadaşlarımın yaşadığı Bükreş, Kiev, Tel Aviv, Çeşme, Mykonos, Odessa ve Köstence’ye de her sene gitmeye çalışıyorum.

Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum
Rusya/St. Petersburg

Seyahatleriniz eğlence ya da kültürel aktiviteleri mi içeriyor?
Tek başıma ya da arkadaşlarımla da seyahat etsem kriterim ‘eğlence’. Açıkçası müze ziyaretleri gerçekleştirmeyiz. Sabahları alarm kurmayız ve genelde öğlene doğru uyanırız. ‘Sightseeing’ otobüsüne biner şehri gezeriz. Şehir merkezinde kafelerde oturup keyif yaparız. Akşamlarıysa bar ve gece kulüplerindeyiz. Özellikle gece hayatında Romanya’yı tek geçerim.

Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum
Malta

Romanya’yı biraz anlatır mısınız, hangi mekânları tavsiye edersiniz?
Bükreş eğlencenin merkezi. Club öncesi Loft şık bir restoran. Lipscani’de Cafe Freddo yüksek sesli müzik çalan bir yer. Club olarak perşembenin adı Gaia. Özellikle kıyafet konseptli partiler harika. Cuma akşamlarının adresi kesinllikle Fratelli. Cumartesi gecelerinin mekânıysa eskiden Bomboo’ydu ama son yıllarda popülaritesini kaybetti. Şu sıralar Boa daha popüler. Yemek konusunda Lipscani’deki City Grill, Trattoria Buongiorno Chain güzel restoranlar. Yalnız akşam yemeği için Vacamuu Steakhouse ve Isoletta güzel seçim. Otel veya apartman için en iyi bölge Piata Unirii.

Haberin Devamı

Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum
Güney Afrika/Cape Town

Romanya dışında sizi etkileyen başka bir ülke var mı?
Florianopolis. Brezilya’nın en büyük şehirlerinden biri ve bu yüzden şehir merkezi çok hareketli. Yazlık iki bölgesi var. Lagoa de Cenceciao ve Jurere. Lagoa de Cenceciao daha çok ‘backpacker’ diye tabir edilen ucuz maliyetlerde seyahat eden gençlerin tercihi. Dalga sörfü yapmak ve öğrenmek için çok güzel plajları var. Jurere ise Brezilya sosyetesinin, dünyaca ünlü futbolcuların ve mankenlerin evinin olduğu, bizim Türkbükü gibi bir bölge. Bu hareketlilik ve gösteriş çok hoşuma gidiyor.

Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum
ABD/San Francisco

Gezmek güzel ama para işlerini nasıl hallediyorsunuz?
Kurumsal hayattayken çok para kazanıp çok çalıştığım için hiç para harcamıyordum. Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum. Seyahatlerim lüks sayılabilir ama iki-üç gün kaldığım için bütçemi fazla sarsmıyor. Ayrıca benim tecrübem ve planlama yeteneğim fazla olduğu için aynı tatili başkaları yüzde 50 daha fazla maliyetle yapar. Seyahatlerimdeki bütün harcamaları ben yaparım. Dönüşte otel, ev, her şey dahil kişi başı maliyeti hesaplayıp arkadaşlarıma yollarım. Onlar da müsait olduklarında bana EFT yapar.

Haberin Devamı

Biriktirdiğim parayı şimdi faiziyle harcıyorum
Vietnam

En son nereye gittiniz, neler yaptınız? Sırada nereler var?
Bayramda Mykonos’a gittim. Öğleden sonra Nammos, Tropicana, Süper Paradise ve Kalua Beach’e gittim. Akşamüstü beach partilerde takılıp akşam da Caprice, Astra ve Güzel gece kulübünde eğlendik. Bundan sonraki seyahat rotamda; Mamaia, Budva, Odessa, Çeşme, Seul, Tokyo, Oslo, Bükreş, Kiev, Barcelona, Buenos Aires, Punto Del Este, Selanik, Miami, Tel Aviv, Milano ve Viyana var.

 

Yazarın Tüm Yazıları