GeriBayram Önerileri Bir Yaz Rüyası: Bodrum (Kurban bayramı 2016)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir Yaz Rüyası: Bodrum (Kurban bayramı 2016)

Bir Yaz Rüyası: Bodrum (Kurban bayramı 2016)

Bembeyaz evleri, masmavi denizi ile seyahat severlerin her daim ilgi odağı olan Bodrum'da görülmesi gereken 5 yer... Kurban Bayramı'nda Bodrum'u seçecekler için bulunmaz rehber

Dünyanın en ünlü tatil beldeleri arasına girmeyi başaran Bodrum her sezon en popüler destinasyonlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Eski çağlarda Hallikarnassos adıyla bilinen Bodrum yarımadası içerisinde pek çok belde var. En ünlüleri ise Türkbükü, Yalıkavak ve Turgutreis olan beldelerde pek çok lüks otel ve beach bulmak mümkün. Bodrum kendine özgü tarzı ve bembeyaz sıralanmış evleriyle eski zamanlardan beri en çok rağbet gören tatil beldelerinden biri. Bodrum kalesi ise Bodrum'un adeta simgesi konumunda.

İşte Bodrum gezi rehberi;

1. Bodrum Kalesi

İçerisinde Türk hamamı, Sikke ve Mücevher koleksiyonu, Doğu Roma Gemisi ve Cam salonu bulunduran bu kale yarım günde gezilebilir. 1995 yılında Avrupa'da övgü ödülü alan Bodrum kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak da kullanılıyor. Kalenin tepesine çıkıp enfes Bodrum manzarasını izlemek ve bol bol fotoğraf çektirmek de paha biçilemez.

Bir Yaz Rüyası: Bodrum (Kurban bayramı 2016)

2. Zeki Müren Müzesi

Ünlü sanatçı Zeki Müren'in Bodrum'daki evinin müze haline getirildiği bu mekanda sanatçının kişisel eşyalarını ve sahne elbiselerini görmek mümkün. Sanatçının ışıltılı hayatı yanında ne kadar mütevazi yaşadığını ise evini gördükten sonra daha iyi anlayabilirsiniz.

3. Halikarnas Mozolesi

Dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi Pers valisi Maussolos'un mezarı olarak inşa edilmiş. Karısının eşinin ölümünden sonra yaptırdığı bu eser dönemin pek çok meşhur heykeltıraşının elinden geçmiş. Mozolenin bazı parçaları Bodrum kalesi yapımında kullanılırken, bazı parçaları ise Londra'daki müzelere gönderilmiş. Mozole, turistlerin Bodrum'da en çok ziyaret ettikleri yerler arasında.

4. Tavşan adası

Bodrum'un Gümüşlük beldesinde yer alan Tavşan adası, Gümüşlük kıyısından bir metre derinlikte ince bir yoldan yürünebileceği gibi pek çok tekne turu ile de adaya ulaşmak mümkün. İçerisinde yaban tavşanlarının yer aldığı ada turistlerin de gözdesi olan bir yer.

Bir Yaz Rüyası: Bodrum (Kurban bayramı 2016)

5. Bitez sahilleri

Bodrum'un mavi bayraklı sahillerinden biri olan Bitez sahilleri, hem merkeze yakın oluşu hem de sakin haliyle denize girmek ve güneş keyfi yapmak için iyi bir lokasyon. Pek çok cafe ve restoranın da bulunduğu beldede ayrıca meşhur Bitez dondurmasının da tadına bakabilirsiniz.

False