GeriSeyahat Beyoğlu'nun bohem tarafı: Çukurcuma
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Beyoğlu'nun bohem tarafı: Çukurcuma

Beyoğlu'nun bohem tarafı: Çukurcuma

Atmosferini sayıları bir hayli fazla olan antikacılara ve vintage dükkanlara borçlu Çukurcuma, Beyoğlu'nda sakin bir yer arayanların durağı. İşte Çukurcuma'da gezilecek yerler...

Beyoğlu'nun çukurda kalan semti olan Çukurcuma, İstanbul'u en bohem semtlerinin başında geliyor. Tarihi binaları ve dönemin ruhunu taşıyan eskici ve antikacı dükkanlarıyla öne çıkan semt son zamanlarda orijinal tasarımlı cafe ve restoranlarıyla da giderek popülerleşiyor. İstanbul'un en ilgi çekici semtlerinin başında gelen Çukurcuma sanat galerileriyle de adından söz ettiriyor.

Beyoğlunun bohem tarafı: Çukurcuma

Galatasaray Lisesi'nin yanında bulunan Fransız sokağından aşağı süzülerek ulaşabileceğiniz semt, aynı zamanda Masumiyet Müzesi ve Orhan Kemal müzesi ile de sıkça ziyaret edilen yerler arasında. Orhan Kemal müzesinde yazarın Hanımın Çiftliği ve Kardeş Payı gibi birçok eserinin sergilendiği müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi ise yazarın aynı adlı eserinden adını alıyor. Yazarın koordinatörlüğünü yaptığı müze, ilk şehir müzesi olma özelliği de taşıyor. Turistlerin de sıkça uğradığı müze, semtte görülmesi gereken yerler listesinde bulunuyor.

Beyoğlunun bohem tarafı: Çukurcuma

Beyoğlu semtini Tophaneye bağlayan Cezayir çıkmazı ise merdivenli bir sokak. Pek çok restoran ve cafenin bulunduğu bu sokak semtin gözde noktalarından biri. İşte semtte keşfedilecek mekanlar:

1. ÇUKURCUMA KÖFTECİSİ

Çukurcuma Köftecisi semtin en lezzetli köftelerini tadabileceğiniz ve şirin dekorasyonuyla dikkat çeken bir mekan. Ünlülerin de uğrak yeri olan köfteci semtte hayli meşhur. Çukurcuma'ya gelmişken mekanın köftelerini tatmadan dönmeyin.

Beyoğlunun bohem tarafı: Çukurcuma

2. PİZZA VEGAS

Semtin pizzacısı Pizza Vegas dilim pizzalarıyla öne çıkıyor. Dilerseniz bütün pizza da sipariş edebileceğiniz mekanda jaleponlu pizza acı severlerin gözdesi konumunda. Pizzaların fiyatları oldukça makul ve lezzetleri yerinde.

Beyoğlunun bohem tarafı: Çukurcuma

3. CAFE CUMA

Semtin en bohem cafelerinden olan Cafe Cuma, bahçesinde gezinen kedileri ile size salaş ve sevimli bir ortam vadediyor. Semtin en güzel kahvaltı noktalarından biri olan Cafe Cuma'da her şey ev yapımı ve taze servis ediliyor. Kahvaltıda kars graviyerinden prosciuttolu yumurtaya kadar pek çok seçenek mevcut. Mekan salata ve atıştırmalıklarıyla da ön plana çıkıyor.

4. NO: 7 COFFEE HOUSE

Semtteki en iyi kahvecilerin başında gelen No: 7 Coffee House kahve çeşitlerinin yanında değişik çay lezzetleriyle de adından söz ettiriyor. Portekiz tatlısı Belem ve bademli kek ise mekanda kahve yanında tadılabilecek lezzetler arasında yer alıyor.

Beyoğlunun bohem tarafı: Çukurcuma

False