GeriSeyahat Baharın ve kışın harmanlandığı coğrafya: Kayseri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Baharın ve kışın harmanlandığı coğrafya: Kayseri

Baharın ve kışın harmanlandığı coğrafya: Kayseri

Baharda hem kayak yapmak hem de rengârenk çiçeklerin açtığı doğa harikası peribacalarında manzaranın tadına varabilmek mümkün. Tek yapmanız gereken Kayseri’ye bir uçak bileti almak. Bir hafta sonunuzu ayırdığınızda doya doya bir tatil sizi bekliyor.

Uçaktan inip bavulunuzu aldığınızda hemen otobüslere yönelin. Havalimanından Erciyes’e her saat başı otobüs kalkıyor. 15-20 dakika içerisinde dağa varıyorsunuz. Üstelik otobüs bileti 2.5 TL. Şehir merkezine bu kadar yakın bir kayak merkezini bulmak oldukça zor. Baharın gelmesine rağmen dağda kar seviyesi oldukça iyi. Nisan sonuna kadar kayak sezonu devam ediyor. Diğer kayak merkezlerine göre burası oldukça uygun. Kayak takımı, kıyafetler ve pistleri 100 TL’ye gün boyu kullanabiliyorsunuz. Develi Kapı, Hisarcık Kapı, Tekir Kapı ve Hacılar Kapı’da pist durumuna ve profesyonelliğinize göre kayabilirsiniz. Kaymayı bilmiyorsanız 50 TL’lik bir ücretle eğitim alarak kayağın verdiği keyfi siz de yaşayabilirsiniz. Kayağın ardından dinlenmek ve karnınızı doyurmak için Tekir Kapı’da bulunan Kardan Adam Restoran’da sucuk-ekmek keyfi sizi bekliyor (8.5 TL).

 

Baharın ve kışın harmanlandığı coğrafya: Kayseri

 

 

ROMA VE SELÇUKLU’NUN İZLERİ

Geldiğiniz otobüslere binerek şehir merkezine aynı hızda ulaşabiliyorsunuz. Önemli eserlerin hepsi birbirine yürüme mesafesinde. İlk olarak Selçuklu Müzesi’ne gidin. Teknoloji kullanılarak interaktif bir hale getirilmiş. Anadolu’daki Türk tarihinin başlangıcından Selçuklu’nun yıkılış sürecini kapsayan geniş bilgiler veriliyor. Akıl hastalarının tedavi edildikleri bölümleri ve 800 yıllık çinileri de göreceksiniz. Ayrıca görme engelliler için eserlerin bir kısmının kopyasını yapmışlar. Dokunarak fikir sahibi olmaları sağlanıyor. Müzeden çıkınca geride 375 eser bırakan Mimar Sinan’ın, memleketi Kayseri’deki tek eseri Kurşunlu Camii’ne yönelin. Yolda yürürken dikkatinizi trafiğe rağmen hiç korna çalınmaması çekecek. Belki bozkırın havasındandır bilinmez İstanbul’daki gibi ışık sarıdayken kornaya basmıyorlar. Roma’dan kalma kale ve II. Abdülhamit’in yaptırdığı saat kulesi hava kararınca oldukça güzel fotoğraf kareleri sunuyor. Akşam şehir merkezindeki otellerde konaklayabilirsiniz (80 - 250 TL).  

 

Baharın ve kışın harmanlandığı coğrafya: Kayseri

 

ÇİÇEKLER VE PERİBACALARI

Sabah ilk iş otobüse atlayıp 45-60 dakika sürecek bir yolculukla lavların ortaya çıkardığı doğa harikası peribacalarına gitmek. Bir gün önce kayak yaparken, ertesi gün baharla birlikte açan renk renk çiçekleri görmek farklı bir duygu. Esentepe’ye çıkıp peribacalarını arkanıza alarak bol like alacak selfieler çekebilirsiniz. Günü ata binerek, bisiklet sürerek veya trekking yaparak geçirebilirsiniz. Bir zamanlar Asmalı Konak’ın çekildiği Old Greek House’da yöresel yemekleri mutlaka tadın. Dilerseniz bir gün daha kalın, yüzlerce balonun havada süzülüşünü ve peribacalarının ardında doğan güneşi seyredin. Gidiş-geliş ve balon toplam 3 saat sürüyor...

 

 

False