GeriVodafone Red İle Dünya Avucunuzda Bahardan kalma bir günden: Madeira
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bahardan kalma bir günden: Madeira

Bahardan kalma bir günden: Madeira

Ortalama 20 derecelik sabit iklimiyle ünlü Madeira Adası, popüler bir kış destinasyonu. Üstelik bu görevi 19’uncu yüzyıldan beri sürdürüyor. Winston Churchill’den, Charlie Chaplin’e kadar uzun da bir ünlü konuklar listesi var.

Nasıl gidilir?

Cruise gemilerinin de güzergahında olan Madeira’ya Lizbon üzerinden aktarmalı gitmek gerekiyor.

Bahardan kalma bir günden: Madeira


Ne yenir?

Okyanus adası mutfağı. Marinadaki tekne restoranlar bol bol kılıçbalığı, orfoz ve muhtelif deniz mahsulü içeren menüler sunuyor.

Ne yapılır?

Başkent Funchal’ın yüksek tepelerine kurulmuş Monte Palace Tropical Gardens, Madeira’nın en beğenilen yerlerinden biri. Bahçeler, binlerce egzotik bitki, balık ve kuş türünden bir dizi yaban hayatına ev sahipliği yapıyor. Madeira’nın en yüksek zirvesi Pico Ruivo, 1830 metrenin üzerinde yüksekliğe sahip. 5.6 km iddialı bir yürüyüşle ortalama 1 buçuk saat süren yolu bitirdiğinizde inanılmaz bir manzara ile ödüllendirileceksiniz.

Bahardan kalma bir günden: Madeira


Tropikal Laurel Ormanı bir UNESCO Dünya Mirası. Yapraklarını dökmeyen her daim yeşil ağaçlarından adını alan orman, eşsiz flora ve faunasıyla endemik kuş türlerine de ev sahipliği yapar. Madeira dağların ve yemyeşil okaliptüs ormanlarının çevrelediği köylerle dolu. Prazeres de bunların en güzellerinden biri. Yürüyüşçülerin özellikle tercih ettiği köy manzarasıyla göz kamaştırıyor.

Bahardan kalma bir günden: Madeira


Ponta de São Lourenço Nature Reserve, adanın doğu ucunda yer alan, engebeli volkanik kaya formlarının oluşturduğu bir yarımada. İçlerinde foklar ve çok çeşitte kuşun bulunduğu doğal yaşam ve ilginç bitkilere ev sahipliği yapıyor. Atlantik’in muhteşem panoramik manzarası ayaklarınızın altında...

False