GeriSeyahat Avrupa'da ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa'da ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir

Avrupa'da ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir

Farklı kültürleri keşfetmek için rotasını Avrupa'ya çevirenlere bütçe dostu, aynı zamanda tarihi ve doğasıyla görülmeye değer Avrupa şehirlerini sizler için derledik. İşte ucuz tatil yapabileceğiniz 5 Avrupa şehri...

Tatilini Avrupa'da geçirmek ama çok para harcamak istemeyenler için Avrupa'da pek çok destinasyon var. Seyahat planları yaparken göz önünde bulundurulması gereken bu şehirlerde konaklama, ulaşım ve yeme-içme diğer Avrupa şehirlerine göre çok daha uygun maliyetli. İşte Avrupa'daki en uygun fiyatlı tatil rotaları:

1. Bratislava

Avusturya ve Macaristan'a sınırı olan bu güzel şehir Slovakya'nın başkenti. Avrupa'daki pek çok markanın üretim yeri konumunda olan şehirde Ulusal Slovak müzesi, Bratislava kalesi, Eski şehir meydanı ve Michael Kapısı görülmesi gereken turistik noktalar arasında yer alıyor. Bir büyük bardak biranın yaklaşık 5-6 lira olduğu şehirde ortalama bir öğle yemeği ise 15-20 liradan başlıyor.

Avrupada ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir

2. Bükreş

Romanya'nın başkenti olan Bükreş Tuna Nehri civarında kurulan şehirlerden. Komünist dönemden izler taşıyan binaları ve sokakları görebileceğiniz kentte pek çok Türk markasına da rastlayabilirsiniz. Lipscani bölgesinde ise yerel pazarları ve yerel lezzetleri keşfedebilirsiniz. Kentte yer alan Parlamento binası, Devrim meydanı ve Ulusal Tarih müzesi turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerler arasında bulunuyor. Şehirde 5 liraya cappuccino içebilir 4 liraya ise kendinize bir bira söyleyebilirsiniz.

Avrupada ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir

3. Krakow

Yüzyıllardır krallara ev sahipliği yapan bir şehir olan Krakow, Polonya'nın en eski ve büyük kentlerinden biri. İkinci dünya savaşının yaralarını zor da olsa saran şehir yemyeşil ve keyifli bir tatil için oldukça uygun. Vistül Nehri üzerinde gezinti yapabilir, Wavel Kalesi, Katedral müzesi ve Florianska sokağındaki yerel mağazaları keşfedebilirsiniz. Normal bir öğle yemeğinin 14 liradan başladığı şehirde espresso'yu 3 liraya içebilirsiniz.

Avrupada ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir

4. Riga

Letonya'nın başkenti olan Riga, Baltık şehirleri arasında en renkli olanlardan biri. Şehir soğuk bir iklime sahip olmasına rağmen cıvıl cıvıl sokakları ile sıcak bir atmosfere sahip. Riga Katedrali, Özgürlük Anıtı, Televizyon Kulesi ve Aziz Peter Katedrali kentin en önemli yapılarından bazılarını oluşturuyor. Ortalama bir öğle yemeğinin 16 liradan başladığı şehirde taksiler km başına 1.98 lira yazıyor.

Avrupada ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir

5. Vilnius

Baltık Denizi'ne yakın olan kent, Litvanya'nın başkenti ve önemli şehirlerinden biri. Küçük bir kent olan Vilnius'da Aziz Anne Kilisesi, Stikliu caddesi ve National Museum of Lithuania gezilecek yerler arasında. Kentte 15 liradan başlayan fiyatlarla öğle yemeği yiyebilir, 5 liraya cappuccino içebilirsiniz.

Avrupada ucuz tatil yapabileceğiniz 5 şehir

False