Atlas Okyanus’undaki cennet: Kanarya Adaları

Atlas Okyanusu’nun İspanya’ya yakın sularında konumlanmış Kanarya Adaları tatil denilince ilk akla gelen cennetlerden biri. Coğrafi konumu, doğası, birbirinden ilginç tarihi güzellikleriyle Kanarya Adaları aynı zamanda gemi turlarının da en çok uğradığı limanlardan biri olma özelliğine sahip. Bu adalar topluluğu içinde en sessiz ve en güzeli olan Lanzarote’den biraz bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Yıl boyunca ılıman iklime sahip olan Kanarya Adaları yönetim olarak İspanya’ya bağlı özerk bir bölge. Batı Afrika açıklarındaki Kanarya Adaları'na Türkiye’den henüz direkt uçuş yok ama İspanya üzerinden Madrid ya da Barcelona aktarmasıyla altı saatlik bir uçuşla buraya ulaşabilirsiniz. Ulaşımının zor olması ve ülkemizde pek bilinmemesi nedeniyle Türkiye’deki gezginlerin pek de uğramadığı Kanarya Adaları özellikle kış aylarında gidecek sıcak ama çok da uzak olmayan yerler arayan gezginler için ideal…

Atlas Okyanus’undaki cennet: Kanarya Adaları

Kanarya Adaları coğrafi olarak Afrika’da kabul edilse de İspanya’ya bağlı özerk bir bölge. Yerel saati İspanya’ya göre bir Türkiye’ye göre iki saat geri. Fas’ın batısında Atlas Okyanusu’nda bulunan Kanarya Adaları Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Gomera ve Hierro olmak üzere başlıca yedi adayla birkaç küçük adacıktan oluşuyor. Kanarya Adaları’na Madrid’ten sürekli uçuşlar bulunuyor.

Atlas Okyanus’undaki cennet: Kanarya Adaları

Bu güzel bölgede size Lanzarote’den biraz bahsetmek istiyorum.  Neredeyse tek bir ağaç olmayan uzaktan bakıldığında çölden ibaretmiş gibi gözüken Ada, denizinin rengi, volkanik dağların görüntüsü ve inanılmaz şirin beyaz evleriyle çok değişik bir güzelliğe sahip. Çeşitli kaktüslerin yetiştirildiği adada evlerin çoğunun bahçesinde estetik bir şekilde yerleştirildiğini görebilirsiniz.

Haberin Devamı


Bilgisayarının yanındaki minyatür kaktüs dışında kaktüs görmeyen biri için etkileyici bir bahçe süslemesiydi. Ada’nın iklimine gelecek olursak Afrika kıtasında olmasının aksine bugüne kadar gördüğüm en yaşanabilir iklim olabilir.

Atlas Okyanus’undaki cennet: Kanarya Adaları

Hiçbir zaman sıcaktan terlemiyorsunuz ya da çok serin olmuyor. Tüm yıl hava sıcaklığı ortalaması 25 derece civarında. Deniz sıcaklığı da aynı şekilde ne sıcak ne de soğuk. İnanılmaz güzel kumsallara sahip ada, çoğu insanın yaz tatili için de değerlendirdiği bir adres.

Atlas Okyanus’undaki cennet: Kanarya Adaları

Lanzarote’nin süprizleri bununla da sınırlı değil. Gezebileceğiniz Volkanik Parklar ve kurak görüntüsüyle çelişki yaratacak çoklukta şarap bağları var. Şarap turlarından, yamaç paraşütüne, dalıştan, trekkinge ve bisiklet turlarına kadar size birçok aktivite sunan bir ada. Aynı zamanda Avrupa’nın Hawaii’si olarak geçen adada dalga sörfü öğrenmek ve yapmak için birçok yer bulunuyor.

Atlas Okyanus’undaki cennet: Kanarya Adaları

Yazarın Tüm Yazıları