GeriSeyahat Antalya'nın en güzel otelleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Antalya'nın en güzel otelleri

Antalya'nın en güzel otelleri

Antalya’da otelcilik anlayışı değişti. 5 yıldızlı oteller arttı. Odalarda metrekareler büyüdü. Lüks ön planda. Artık odaların kapıları cep telefonuyla açılıyor.

Ekonomik açıdan orta sınıfın tercih ettiği Antalya artık zengin turistlerin de gözdesi oldu. Dünyanın dört bir tarafından ‘first class’ tatilciler Antalya’yı tercih ediyor. İngiliz The Observer gazetesinin ‘Yeni Dubai’ diye tanımladığı kentin, birbiri ardına açılan lüks otellerinde, akla gelebilecek her türlü konforu ve hizmeti bulmak mümkün. Otellerin çoğu odalarının metrekaresini büyüttü. Her birinde en küçük oda 45 ile 105 metrekareler arasında. Üst seviye odalarsa 300 metrekare. Odalarda sunulan hizmetlerse çok farklı. Cep telefonuna yüklenen programla açılabilen kapılar, kumandaya basınca aynanın içinde beliren tv ekranları, ses komutuyla yanıp sönen ışıklar akla ilk gelenler.

ODANIN ANAHTARI CEP TELEFONU
Maxx Royal Kemer Resort & SPA

Antalyanın en güzel otelleri

Dünyanın en iyi 10 resort’ünden biri olma hedefiyle yola çıkan Antalya Kiriş’teki tesis 310 milyon dolara mal oldu. Üç ayrı koyu ve 800 metre sahil şeridiyle yeşilin her tonuna sahip 200 dönümlük bir alan üzerinde yer alıyor. Altı ayrı tipte 74 villa, 84 aile rezidans odası ve minimum büyüklüğü 105 metrekare olan süitlerle birlikte toplam 285 odası var. Yekpare de olsa dünyada 65 metrekareyi geçen her oda süit olarak tanımlanıyor. 285 oda için hizmet veren 1000 personeli var. Tüm otel genelinde yeme-içme alanları a la carte konseptte. Genel alanlar ile odalarda uygulanan teknoloji ise dünyadaki emsallerinin çok üstünde. Kendinize ait cihaza program yükleterek ya da otelin size kullanmanız için verdiği yepyeni Iphone telefonla odanızın kapısını açabiliyor, içeri girdikten sonra da ışıklandırma, iklimlendirme ve şerit perde gibi eşyaları telefonunuzla kumanda edebiliyorsunuz.

VEGAS ATMOSFERİ
Regnum Carya Golf & Spa Resort

Antalyanın en güzel otelleri

Turizm lokomotifi konumundaki Belek’te en son açılan otel Regnum Carya Resort, Carya Golf Kulübü’nün içinde yer alıyor. Çam ağaçlarıyla çevrili, 178 bin metrekare alana yayılı otelin dışı kadar içi de kusursuz mimariye sahip. Dünyaca ünlü markaların geçit yaptığı mobilyalar bir kenara, en az 55 metrekareden başlayan odalar teknoloji harikası ürünlerle dolu. Kumandaya basılmasıyla ayna içinde beliren LED TV’ler, uzaktan kumandayla kontrol edilen jaluziler, geniş balkonları süsleyen koltuk ve kanepe takımları farklılık yaratıyor. Kullanılan eşyalardaki renk uyumu ise gerçekten insanı rahatlatacak ölçekte. Akşamları dev havuzlarındaki LED ışık ve fıskiye oyunları ise sizleri balkonlara sabitliyor. Genel alanlarda yaratılan atmosfer ve çeşitlilik ise Vegas’ın lüks otellerinden birinde olduğunuz hissini veriyor.

HEM LÜKS HEM ÇEVRECİ
Nirvana Lagoon Villas Suites & SPA

Antalyanın en güzel otelleri

Antalya’nın Beldibi mevkiinde Maldiv tarzı ahşap mimarisi, peyzaj zenginliği ve çevreci özellikleriyle inşa edilen Nirvana, 100 milyon Euro’luk bir harcamayla hizmete girdi. Birbirinden 15 ayrı tipte 115 villada yer alan 45’er metrekare büyüklükten başlayan 524 oda beyaz ahşap Maldivler tarzı dizayn edildi. Normal odaların ve daha üst kategorideki süitlerin hepsi bahçeye ve havuza çıkışlı. 160 dönümlük arazide, 300-400 yıllık 50 adet zeytin ağacı ve 3500 adet çam ağacı korunduğu gibi 400’ün üzerinde bitki çeşidi ilave edilmiş. Bu çevreci anlayış tesisin ısıtma ve sulamasında da sağlanmış ve doğayı koruyan teknolojiler tercih edilmiş. Akıllı otomasyon ve iklimlendirme sistemlerinin kolay kullanımla çalışmasının yanı sıra, doğal hava sirkülasyonuna imkân veren pervaneli tepe lambaları, bahçeyle bütünleşmeyi sağlayan kapı sistemleri otelin artı özellikleri.

ODADAN İSKELEYE HEDONİST DOKUNUŞ
Kaya Palazzo Golf Resort

Antalyanın en güzel otelleri

Dünyaca ünlü mimarlık firması WATG tarafından projelendirilen Kaya Palazzo Golf Resort, lüks ve ihtişamı bir arada sunuyor. Özel havuzlu süit odaları, denize yakın villaları, dünya mutfaklarının en seçkin lezzetlerini sunan a la carte restoranları ve kişiye özel hizmetle misafirlerini ağırlıyor. Otel, doğrudan deniz manzaralı lüks ve konforlu toplam 650 odaya sahip ki, yarısından fazlasını aileler için özel tasarlanmış süit odalar oluşturuyor. Palazzo’da çift banyolu aile süitler, havuzlu teras odalar bir kenara önünde kendi özel havuzu bulunan, ultra kişiselleştirilmiş süit ve villalar da bulunuyor. Akıllı otomasyon ve iklimlendirme sistemleri, minimalize dekorasyon ise tüm odalar için vaz geçilmez unsur olmuş. Otelin oldukça büyük iskelesiyle sahil kesimi ve havuzları klasik hizmet anlayışının çok üzerinde olanaklar sunuyor.

2023’ÜN TURİZM ÜSSÜ
Rixos Premium Belek

Antalyanın en güzel otelleri

Üst segmente dayalı hizmet anlayışıyla adından söz ettirmeyi bilen Rixos zincirinin Belek’teki amiral gemisi 2005’te ‘Zenginlerin oteli’ sloganıyla açılmıştı. Yatırımcısı Fettah Tamince, turizm sektöründe dokuz yıl gibi kısa sayılacak sürece ve başarı grafiğine rağmen, Rixos Premium Belek’i 2023’ün otelini yapma hedefiyle baştan aşağı yeniledi. Oda büyüklükleri, kullanılan eşya ve teknolojiler yeni lüks anlayışına göre tekrardan tasarlandı. Misafirlerin kendisini özel hissedeceği birbirinden farklı, renkli, yaratıcı tasarım ve hizmetlerle görücüye çıktı. Elektronik kitaptan güneş kremine, kova-kürekten deniz topuna kadar sahilde gerek duyulacak ve tatili daha keyifli hale getirecek birçok ekipman beach center’dan ödünç alınabiliyor. Otel, 405 bin metrekarelik dev bir alana kurulu. 665 oda, 35 süit ve 39 villasında toplam 1700 yatak var.

PONY VE ATLAR VAR
Bellis Deluxe Hotel

Antalyanın en güzel otelleri

Belek bölgesinin en eski ve köklü tesislerinden biri olan Bellis, 25 metrekarelik odalarıyla klasik beş yıldızlı otellerden biriyken, bu yıl yaptığı yatırımlarla yeni lüks anlayışına seslenebilecek düzeye ulaştı. Otelin büyük bir bölümünde iki oda birleştirilip, 55 metrekareden başlayan odalara dönüştürülürken, dekorasyonu da günümüz lüks anlayışına uygun hale geldi. Yüzlerce çam ağacının içindeki mini gölün kıyısındaki göl evleri, odadan havuza direkt erişim sağlayan ‘lagoon odaları’, denizle bütünleşen 200 metrekarelik süitleri ile artık bambaşka bir görünümde. Geniş bir alana sahip Aquapark alanı ve dünyanın her yerinden çeşitli hayvanları bünyesinde bulunduran 21 bin metrekarelik hayvanat bahçesiyse özellikle çocuklu ailelere yönelik. At çiftliğinde binicilik eğitimi, Pony ya da atlarla doğa içerisinde gezinme diğer otellerin sunmadığı bir hizmet.

VİNTAGE ESİNLEMESİNE MODERN DOKUNUŞ
Güral Premier Hotels & Resorts

Antalyanın en güzel otelleri

Belek’te 1997’den bu yana faaliyet gösteren otel, 2010’da Tekirova’da devreye giren kardeş oteliyle beraber değişim sürecine girdi. Sektör dinamiklerini ve rekabet koşullarını göz önünde bulundurarak ‘evolotion’ adı altında yenilendi. Bu çerçevede fiziki adımla, alt ve üstyapı yenilemeleri, bina bazlı çalışmalar yapıldı. Her biri 45 metrekare büyüklükten başlayan odalarda başlayan odalarda vintage esinlenmeleri modern dokunuşlar ile yeniden yorumlanarak, fark yaratan görüntüler ortaya çıktı. Akıllı otomasyon ve iklimlendirme sistemlerinin yanı sıra grubun sahibi olduğu Güral Porselen’in ürünleri de dekorasyondan, masa takımlarına kadar birçok alanda kullanıldı.

YEMEKLER MİCHELİN ŞEFLERİNE EMANET
Rixos Premium Tekirova

Antalyanın en güzel otelleri

Değişik kategorilerde hizmet veren Rixos zinciri, Tekirova’daki otelini tepeden tırnağa yenileyip, en üst klasmanı ‘premium’ sınıfına dönüştürdü. Çam ağaçları ile çevrili mitolojik dağların eteklerinde ve muhteşem bir koyun dibinde kurulu tesis, artık lüks kavramını da özellikleri arasına ekledi. 192 bin metrekarelik dev bir alana kurulu otel, 218’i süit, 30’u villa olmak üzere 770 odaya sahip. A’dan Z’ye yenilenen odalar, temassız kart sistemi ve cep telefonuyla açılabilen kapılar, dokunmatik klimalarla donatıldı. Plajda farklı noktalarda beach store ve library olarak adlandırılan ünitelerdeyse içecekten havluya, kitaplardan sualtı fotoğraf makinesine kadar birçok gereksinim ücretsiz. Standart odalarda dahi müşteriler için kokulu yastık mönüsü var. Otel içindeki değişik tarzdaki restoranlardaysa Michelin şefleri yemekleri hazırlıyor.

False