GeriSeyahat Akdeniz'in parlayan yıldızı: Antalya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Akdeniz'in parlayan yıldızı: Antalya

Akdeniz'in parlayan yıldızı: Antalya

Öyle bir şehir ki, zengin bir medeniyet, kadim bir tarihsel miras, muhteşem bir kültürel zenginlik, tarifi mümkün olmayan doğal güzellikler. O, sadece ülkemizin değil dünyanın dahi göz bebeği. Burası Atatürk’ün de “şüphesiz o dünyanın en güzel şehridir” dediği Antalya...

Birbirinden güzel sayısız gezilecek yeri bulunan ülkemizin turizm başkenti Antalya için belirlediğim 10 noktayı sizinle paylaşmak istiyorum.

Antalya'nın sembolü: Yivli Minare 
Antalya’nın simgesi olarak kabul edilen Yivli Minare, Kalekapısı semtinde ve yat limanına çok yakın bir konumda bulunuyor. Sekiz adet yiv bulunan minare aynı zamanda Antalya’daki ilk İslam yapılarından biri olarak kabul ediliyor. 13'üncü yüzyıla ait bir Selçuklu eseri olan Yivli minare turizmin başkenti Antalya’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken noktalardan biri.

Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya


Cam gibi sahiller: Konyaaltı ve Lara plajları 
Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Antalya’da batı tarafında Konyaaltı, doğu tarafında ise Lara plajları bulunuyor. Konyaaltı plajları biraz daha çakıllı bir yapı taşırken Lara plajlarında ise incecik tül gibi kumsal bulunuyor. Cam gibi tertemiz olan bu sahiller her mevsim sizleri bekliyor. 

Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya


100 yılı aşkın bir sanat eseri
Dört tarafında birer saat ve tepesinde bir çan bulunan saat kulesi Antalya’nın sembollerinden biri olarak kabul ediliyor ve her yıl on binlerce turisti ağırlıyor. 1901 yılında Sultan II. Abdülhamit onuruna Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından yaptırılan saat kulesi Kalekapısı mevkisinde bulunuyor.

Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya

Her mevsim ayrı güzel
Her ne kadar Saklıkent, ismini daha çok kış ve kayak turizminde duyurmuş olsa da, her mevsim tertemiz havası, muhteşem manzarası ile doğa ve fotoğraf tutkunlarını bekliyor. Batı Antalya'da Beydağları kesiminde bulunan Saklıkent, il merkezine yaklaşık 50 km. mesafede bulunuyor.

Bulutlara yolculuk
2 bin 365 metre yüksekliğe kadar çıkıp bulutlara selam vermeye ne dersiniz ? O zaman hiç vakit kaybetmeden hemen Tahtalı dağına teleferikle seyahat zamanı. Antalya Kemer sahil hattı üzerinden kolayca ulaşabileceğiniz Tahtalı dağı teleferik merkezinden zirveye yolculuk yaklaşık 20 dakika kadar sürmekte.

Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya


Güzeller güzeli Aspendos
Akdeniz'in parlayan yıldızı Antalya’ya geldikten sonra Aspendos’a gidilmez mi hiç ? Muhteşem akustik özelliğiyle günümüz insanını bile halen şaşırtmaya devam eden Aspendos il merkezine yaklaşık 50 km. Serik ilçe merkezine ise yaklaşık 8 km. mesafede bulunuyor. Münferit ve toplu ulaşım araçlarıyla rahatlıkla ulaşabileceğiniz Aspendos’ta kendinizi binlerce yıl öncesine seyahat eder bir halde bulacaksınız.

Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya


Düden ve Kurşunlu Şelaleri
Tarih, medeniyet, kültür, sanat ve doğa…. Hepsi bir arada cennet Antalya’da. Sıcak ve nemli Antalya günlerinde biraz olsun serinlemek mi istediniz, yada gözlerimiz muhteşem güzellikten kamaşsın, kulaklarımız da harikulade su ve kuş sesleri arasında mest olsun mu istediniz o zaman hedef Düden ve Kurşunlu şelaleleri…..

Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya


Tarihin yazılmaya başladığı topraklar
Ülkemizin içinde insan yaşamış en büyük mağarası olan Karain mağarasının aynı zamanda günümüzden 500.000 yıl kadar öncesinde de yerleşim merkezi olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Antalya’ya uzaklığı yaklaşık 30 km olan Karain mağarasına Döşemealtı bölgesinden rahatlıkla ulaşmak mümkün. İlk insanların yaşadığı bir medeniyetin izlerine tanıklık etmek istiyorsanız Karain sizleri bekliyor.
Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya


Tarihe dair her şey
Antalya müzesi, ülkemizin en büyük müzelerinden biri olarak onbinlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan yaklaşık 30.000 kadar esere ev sahipliği yapıyor. Şayet kültüre, tarihe, sanata ilgi duyuyorsanız rotanızı mutlaka Antalya müzesine çevirin.

Rafting tutkunlarına
Yaz aylarında yaklaşık 10.000 kişiye rafting yapma imkanı sunan köprülü kanyon, fotoğraf, doğa tutkunları için de olmazsa olmaz duraklardan biri. Akarsu çevresinde bulunan Köprülü kanyon milli parkı da enfes fauna ve florasıyla siz doğa tutkunlarını bekliyor.

Akdenizin parlayan yıldızı: Antalya



False