Airbnb’de ideal evi bulmanın 7 yolu!

Seyahat edenler için en önemli maliyet ve öncelik kalemlerinden biri konaklama. Mevzunun öneminden ötürü "Kalınacak yer merkezi olsun, az kira istesin, içi güzel gözüksün, güven versin, komşular ses yapmasın. ev sahibi tatlış olsun" iç seslerinin bir süre sonra kaotik bir hal alarak "Ama ben seni dinledim", "Sayın Kırca bana sabaha karşı söz geldi ama neyse" gibi iç kavgalara dönüşmesi doğal bir süreç.

Haberin Devamı

Bu nedenle artık neredeyse herkesin hakkında bir fikir sahibi olduğu, basitçe “insanların evlerini kiraya verebildiği platform” olarak tanımlayabileceğimiz Airbnb, önceliklere ve huysuz iç seslere daha fazla yanıt veren bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Özellikle kalabalık gruplarda konaklama maliyeti çok aşağılara inebiliyor, ev sahiplerine de yeni bir gelir kapısı yaratılmış oluyor. Her popüler dijital girişim gibi tüm paydaşların kazançlı çıktığı bir model sunuyor Airbnb. Ancak Airbnb kullanıcıların da kaliteli bir deneyim yaşamak için ipuçlarına ihtiyaçları var. Dolayasıyla bu hafta “Airbnb’den ev ararken ne yapmalı?” sorusunun yanıtlarıyla karşınızdayız. İyi pazarlar!

Airbnb’de ideal evi bulmanın 7 yolu

1- Açık fikirli olun: Airbnb deneyiminin otel ya da hostellerde alıştıklarınızdan daha az standart olmasını bekleyebilirsiniz. Ev sahiplerinin yaklaşımı kültürden kültüre değiştiği gibi sadece Merkür’ün gerilemesinden (Bir adım ileri gitti mi zaten) bile etkilenebilir. Küçük detaylara takılmayın. 

2- Dersinize iyi çalışın: Hayal kırıklıklarını en aza indirgemek için yorumların satır aralarını çok dikkatli okuyun. Ağır bir eleştirinin altında aslında size önemsiz gelen bir detay yatıyor, alt alta harika yorumlar alan bir ev ile ilgili minik bir eleştiri ise sizin kırmızı çizgilerinizde dolanıyor olabilir.

3- Dedektiflik yapın: Muhtemel bir sevgili adayını neden ‘stalk’lıyoruz? “Profil fotosuna benzeyip benzemediğini anlamak için” dediğinizi duyar gibiyim. Daha genel söylemek gerekirse yanıt: Mutsuz olma riskini minimize etmek için. Ev sahibi için de aynı durum geçerli. Araştırmanızı yapın. Sistemde başka evi varsa oralarda kendisi hakkında söylenenlere göz atabilirsiniz. 

Haberin Devamı



4- Pazarlık edin: Hem ev hem de sahibi hakkında aklınızda kalan boşlukları soru sorarak giderebilirsiniz. Hatta; uzun kalacaksınız, ev sahibi sistemde yeniyse ve güzel yorumlar bekliyorsa fiyat pazarlığı yaparak ciddi indirimler bile alabilirsiniz. 

Airbnb’de ideal evi bulmanın 7 yolu

5- Öneri isteyin: İlk dakikadan yerli biriyle tanışmış olmanın avantajını kullanın. Şehirde yapmak istediklerinizle ilgili lokal birinin görüşlerini, tavsiyelerini almak genelde deneyimi güzelleştirir. (Vurgu: Genelde)

Haberin Devamı

6- Posta kutunuzu kontrol edin: Ev sahipleri acil durumlardan ötürü rezervasyonunuzu iptal ettiğinde bildirim e-posta kutunuza düşer. Aktif kullandığınız bir e-posta ile kayıt olun.

7- Lokasyona dikkat edin: “Ucuza ev buldum” diye gerdan kırarken seyahatiniz şehir içi ulaşıma servet ödediğiniz bir kabusa dönüşebilir. Merkezi ya da metro istasyonlarına yakın yerleri tercih edin.



Yazarın Tüm Yazıları