GeriSeyahat 65 yaş üzerine 10 rota
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
65 yaş üzerine 10 rota

65 yaş üzerine 10 rota

Fest Travel, Antonina Turizm, Setur, Jolly Tur, Tura Turizm, Gazella Tur, Pronto Tur, MNG Tur, Sacred7travel ve Coral Turizm’den isimlere tavsiyelerini sorduk. Sunduğu konfor sebebiyle listeye gemi ve tren seyahatleri ağırlığını koydu.

YURT İÇİ

1- GAP turu: Zengin kültürel mirası, yöresel yemekleriyle harika doğal güzelliklere sahip Güneydoğu Anadolu Bölgesi, iklim koşullarının daha uygun olması sebebiyle özellikle nisan ve eylül aylarında görülmeye değer.

65 yaş üzerine 10 rota



2- Kuzey Ege: Temiz havası, doğal tarım ürünleri ve 12 ay yaşam imkânı ile Çanakkale, Assos, Ayvalık, Gökçeada ve Bozcaada seyahat edebileceğiniz yerler arasında.

3- Afyon: Jeotermal kaynakları ve tesisler açısından zengin olan Afyon, özellikle kışın sağlık için tercih edilen rotalardan.

65 yaş üzerine 10 rota



4- Karadeniz: Özellikle temmuz-eylül arasında bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçmak için Karadeniz Bölgesi tercih edilebilir. Yaylaları, gölleri, dereleri, manastır ve kiliseleri, köprüleri, camileri, seyir tepeleri, mağaraları ile sayısız olasılık sunuyor. Karadeniz yemeklerinin lezzeti de cabası.

5- Kapadokya: Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya, her mevsim farklı güzellikler sunuyor. Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Avanos, Ihlara Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Ortahisar, Hacı Bektaş Veli gibi görülecek yerlere sahip.

65 yaş üzerine 10 rota



YURT DIŞI

1- Ren Nehri: Ren Nehri’nde gemi turu ile bavulunuzu toplamadan üç ülke ve sayısız şehir görebilirsiniz. İki veya üç katlı, 150-200 kişilik lüks gemilerle yapılan turlar Almanya, Hollanda, İsviçre gibi üç farklı ülkeyi görme olanağı sağlıyor.

2- Makedonya: Balkanlar, dağlarla ve göllerle çevrili muhteşem doğası ile turizmin cazibe merkezlerinden biri konumunda. Üstelik pek çoğumuzun Rumeli ile kan bağı var. Makedonya turları ile Üsküp, Ohri ve Manastır’ı keşfedebilirsiniz.

3- Norveç fiyortları: Norveç fiyortlarına düzenlenen gemi turları özellikle yaz aylarının en popüler rotalarının başında geliyor.

4- Transsibirya: Tren yolculuğunun nostaljisi, keyfi ayrı, yaşattığı yolculuk deneyimi bambaşka. Moskova’dan yola çıkan Transsibirya Treni, size bu keyfi en üst düzeyde yaşatacak rotalardan. Sibirya şehirleri, ormanları, stepleri gözlerinizin önünden akıp giderken trenin dinlendirici sesiyle müthiş bir yolculuk.

5- Alsace: Fransa ile Almanya’nın sınırında çiçeklerle süslenmiş evler, yeşilin her tonunu bulabileceğiniz bağlar ve muhteşem köyler... Tarihi ve kültürel mirasıyla yaşayan bir açıkhava müzesi. Fransa’nın saklı cenneti Alsace sakinliğiyle ileri yaş gezginlerin tercihi rotalardan

False