GeriSeyahat 48 Saatte Marakeş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
48 Saatte Marakeş

48 Saatte Marakeş

Kuzey Afrika'nın en egzotik şehirlerinden biri olan Marakeş, Fas'ın hem başkenti hem de en güzel şehirleri arasında bulunuyor. Kızıl şehir olarak adlandırılan bu otantik kent çöl iklimi etkisi altında olduğu için ilkbahar ve sonbahar şehri gezmek için en ideal mevsimler olarak öne çıkıyor. İşte 48 saatte Marakeş gezi rehberi...

1. Majorelle Bahçeleri'ni görün

Kentin en güzel noktalarından biri olan Majorelle Bahçeleri, 1919 yılında Jacques Majorelle tarafından botanik bahçe olarak düzenlenmiş. Birbirinden farklı pek çok bitki ile süslü olan bu bahçeli ev, ünlü çivit mavisi rengi ile de ünlü Fransız tasarımcı Yves Saint Laurent'i etkileyerek modacı tarafından satın alınmış. İçinde bir müze de olan bu muhteşem bahçeyi mutlaka ziyaret edin.

48 Saatte Marakeş

2. Jemaa el-Fnaa Meydanı'nda turlayın

Marakeş'in en kalabalık ve en popüler noktası olan Jemaa el-Fnaa Meydanı, herkesin buluşma noktası. Meydanda yerel ürünler satan pazarcılardan, yılan oynatıcılarına ve falcılara kadar pek çok özgün şeyle karşılaşmak mümkün.

48 Saatte Marakeş

3. Bahia Sarayı'nı ziyaret edin

Kentin en görkemli saraylarından biri olan Bahia Sarayı 19'uncu yüzyılda tamamlanmış. Muazzam bi el işçiliği ile döşenmiş olan mozaiklerin her detayında kaybolabilirsiniz.

4. Souk pazarları keşfedinŞehrin pek çok yerine yayılmış olan souk pazarlarında yöresel pek çok ürün bulabilirsiniz. Daracık sokaklarda kurulu olan bu pazarlarda ülkeye özgü baharatlardan babuş terliklerine kadar birçok özgün seçenek sizi bekliyor.

48 Saatte Marakeş

5. Koutoubia Camii'ni ziyaret edin

Şehrin en büyük camisi olan Koutoubia Camii, portakal ağaçları ile dolu bir parkın içinde konumlandırılmış. 13'üncü yüzyılda inşa edilmiş olan bu cami şehrin merkezinde olması ile çok sayıda turist tarafından da yıl boyunca ziyaret ediliyor.

48 Saatte Marakeş

6. Medresa Bin Youssef'i görün

14'üncü yüzyılda yapımına başlanan Medresa Bin Youssef, ahşap ve taş işçiliğinin bir araya geçtiği bir mimariye sahip. Aynı anda 900 kişinin eğitim alabildiği bu medrese, tarihe ışık tutan bir yapı sunuyor.

7. Saadian Mezarları'na gidin

Fas'ın önde gelen ailelerinden olan Saadian ailesine ait bir mezarlık olan yapıda ayrıca Fas hükümdarlarının da mezarları bulunuyor. Saf altından yapılmış oaln işlemeler ve ihtişamlı mezar anıtları ile dolu olan bu mezarlık şehrin görülmesi gereken yapılarından.

48 Saatte Marakeş

8. Gueliz'de lüksün keyfini çıkarın

Şehrin en lüks noktalarından biri olan Gueliz, şık mağazaların ve restoranların bulunduğu bir bölge. Avenue Mohammed V Caddesi semtin en popüler noktalarından biri.

48 Saatte Marakeş

9. Nane çayı deneyin

Çay kültürünün oldukça gelişmiş olduğu Fas, naneli çayı ile meşhur. Gümüş demliklerde servis edilen bu çay yeşil çay ile taze nane yapraklarının karışımından oluşuyor. Marakeş'de yemek sonrası nane çayını mutlaka tadın.

10. Çölde safari turuna katılın

Şehrin hemen yanıbaşında bulunan Agafay Çölü'nde safari turlarına katılabilir veya çölde develerle unutulmaz bir gezinti yaparak muhteşem Atlas Dağları'nın manzarasına şahit olabilirsiniz.

False