GeriSeyahat 36 saatte Osaka
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
 36 saatte Osaka

36 saatte Osaka

Asya ülkelerinin turistleri durumu fark etti bile: Japonya’da görülmesi gereken yeni şehir Osaka. Ziyaretçi sayısı hızla artıyor. Rehber kitaplardaki öneriler doğrultusunda Kyoto ve Nara’yı tercih edenler ülkenin üçüncü büyük şehrini yenilenen yüzüyle göremiyor. Sadece Japonya’ya özgü etkinlikler, kültürel zenginliklerin yanı sıra güzel kafeler, barlar, restoranlar, butiklere bakılırsa Osaka’nın yıldızının gittikçe parlamasına şaşırmamak lazım.

Cuma 
16.00
Semt keşifleri

Dar sokakları, ahşap evleriyle Nakazakicho, şehrin nadide semtlerinden. Ne 2. Dünya Savaşı’nın bombaları ne de kentsel dönüşümün yıkımı onu yok edebildi. Şimdilerde yaratıcı girişimcilerin elinde tarihi binalar yepyeni işlevler kazanıyor. Kafe – kültür merkezi Salon de Amanto’yu işleten sanatçılar, 1860’lardan kalma bakımsız bir binada gösteri ve söyleşiler düzenliyor.

Bir sokak ilerideki Green Pepe’de yığın halindeki eski giysilere, abartılı zakka’lara (hayatı kolaylaştıran objeler) gözatın. Atelier Sangatsu, çağdaş sanat eserlerinin yanı sıra sadece rengarenk graffitiyle süslenmiş duvarı için görülmeye değer. Giyilebilir sanat ürünlerini Hanane T-shirt Living’de, nadir bulunan Care Bears’leri Select Shop Tenten’de bulacaksınız. Ve nihayet biraz soluklanmak için kafe Utena Kissaten’e uğrayın. Kahvenizi yudumlayın, geleneksel mimariyle inşa edilmiş tarihi ahşap evde geçmişin dünyasına yolculuk yapın.

36 saatte Osaka

19.00
Tavuklu akşam mönüsü

Yakitori (tavuk şiş) dumanlı semt lokantalarında çoğunlukla yanında ucuz birayla servis ediliyor. Geçen yıl açılan, ilk Michelin yıldızını bu yıl alan lüks yakitori restoranı Ishii’de durum farklı. Rezervazyon yaptırıp ocak başındaki çam ağacından bara oturun, şef kömürleri yelpazelerken sake (pirinç rakısı) yudumlayın. Şişte pişen Kumano cinsi tavuklar Mie bölgesinden geliyor. Seçimi şefe bıraktığınız tipik omakase mönüsü (210 TL) miso krem peyniriyle doldurulmuş nilüfer soğanı, ızgara sebze salatası gibi seçeneklerle başlıyor. Kanat, boyun, but ızgaralarından oluşan tavuk geçitinden sonra mini trüf güveçle sona eriyor.

36 saatte Osaka


23.00
Yüzen yudumlar

İçkinizi denizaltıda yudumlamak isterseniz Bar Shinka aklınızda olsun. Karanlık avlunun sonunda, üstünde hiçbir yazı bulunmayan metal kapıyı açtığınızda sertemletici bir atmosfere adım atacaksınız. Bu gerçeküstü ortam eski denizaltı aksamından oluşturulmuş. Sonuçta loş koridorda, yanıp sönen ışıklar, göstergeler, vanalarla denizciyi bile aldatacak kadar gerçekçi denizaltı yaratılmış. Kapıdan girerken ayakkabınızı çıkarın, bir kadeh viski alın, çevrenizdeki detayları keyifle inceleyin. Bu arada tuvaletin yanıbaşından etrafı süzen tekinsiz dalgıça dikkat edin.

36 saatte Osaka

Cumartesi
9.00
Oyun humması

Şafak vakti paten kaymak, kriket antrenmanı yapmak ister misiniz? Saat kaç olursa olsun Round1 Stadium’a gidebilirsiniz. 24 saat açık spor tesisi Sennichimae’de bowling, karaoke, oyun makineleri dahil pek çok aktivite bir arada. Kalori yakacak enerjiyle doluysanız farklı oyun sahalarını tek ödemeyle kullanabileceğiniz bileziklerden alın. Basketbol, voleybol, mini motosiklet yarışı, mekanik boğalarla rodeo, paten, kriket, mini golf, eskrim, tenis dahil 40 sporu burada yapabilirsiniz. Sabah saatlerinde ailelerin kullandığı tesiste akşamları yarışmacı ruhlu profesyoneller boy gösteriyor.

36 saatte Osaka

11.00
Sabah kavrulmuş kahve

Amerikamura semtinde, LiLo Coffee Roasters’ın dar vitrininin önündeki banklar, dar sokağa yayılmış tabureler gün boyunca kahve tiryakileriyle dolup taşıyor. Osaka’nın 3,5 yıl önce açılan ilk butik kahvecisi bir düzineden fazla türde çekirdek kahve çekiyor. Az, orta, çok kavrulmuş çekirdeklerden tek tür seçebilir ya da kokteyl yaptırabilirsiniz. Karar veremiyorsanız yardımsever baristalar hızla küçük önerilerde bulunuyor. Ayrıca her fincanın yanına detaylı tadım notları içeren kartlar iliştiriliyor.


12.30

Butik piyangosu

Güneybatı yönünde, birkaç sokak ötedeki Horie semtine doğru caddeyi adımlayın. Labirenti andıran sokaklar butiklerle dolu. Doğasever dostlarınız için Unby General Goods’dan hediye bakabilirsiniz. İzci sırt çantaları, çelik kamp kutuları dahil ne ararsanız var. Güncel, popüler Japon modacılarını Palette Art Alive’de bir arada bulacaksınız: Belper’s marka renkli kazaklar, hızlı delikanlılara Anndirk Izm marka motosiklet ceketleri… Popüler alışveriş bölgelerinden Orange Street’teki tematik mağazalardan Biotop’ın giriş katı sera ve kafe. Çatıda bahçe restoranı bulunuyor. Çekici ürünler ikisinin arasındaki katlarda: Bonzai ağaçlar, Japon kot pantolonları, klasik Chanel çantalar, organik kozmetikler, artizan seramikler…

36 saatte Osaka


14.00
Avluda öğün

Dotonbori’nin neon ışıklarından oluşan karnaval görünümüne karşın geçmişin Osaka’sı Hozenji Yokocho boyunca bozulmadan yaşatılıyor. Parke taş döşeli daracık sokaklara izakaya ve tek masalık mini restoranlar sıralanmış. Girişe yakın mini restoranlardan Tendonnomise’i bulun. İsmindeki tendon tek spesyalitesi: Buharda pişirilmiş soya soslu pirinç ve yağda kızartılmış jumbo karides tempuranın ismi tendon, porsiyonu 20 TL. Daha fazla çeşit isterseniz biraz ilerideki okonomiyaki restoranı Houzenji Sanpei’ye gidebilirsiniz. Şef seçtiğiniz malzemeleri ızgaraya atıp hızla pişiriyor. Yakisoba mönüsü erişte kızartma, kalamar, domuz, lahana, kimçi (mayalanmış sebze), palamut flatosundan oluşuyor (25 TL).

36 saatte Osaka

16.00
Kukla gösterisi

Geleneksel Japon kukla tiyatrosu (bunraku) diğer tarihi sahne sanatları Kabuki ve Noh kadar tanınmıyor Batı’da. 1600’lerde Osaka’da başlatılan bunraku sanatında kukla kahramanların sayısı epeyce fazla. Üç kuklacı geniş kukla koleksiyonuyla kahramanlık öykülerini, dramatik aşkları anlatıyor. Oyunlara üç telli geleneksel çalgı shamisen eşlik ediyor. Günümüzde bu sanatın en iyi temsilcisi Osaka National Bunraku Tiyatrosu. Bilet sorunu yok, kapıdan alabilirsiniz. İki saatlik gösteri 16 TL. Oyunu kulaklıkla, teypten İngilizce tercümeyle izlemeniz mümkün.

36 saatte Osaka


20.00
Buğdaydan taze udon

Udon, yani kalın, sert, yuvarlık buğday eriştesi Aozora Blue’nun yıldızı. Şef Hirofumi Matsui üç yıl önce eşi Yuki ile açmış udon restoranını. Mutfak camından baktığınızda görebileceğiniz taş değirmende buğdayı öğütüp eriştelerini kendileri yapıyorlar. Ahşap masalar, kütükten iskemlelerle döşenmiş şık salonda güzel bir masa seçin. Sıcak etsuyu içindeki udonlar karabuğdaydan yapılan bir başka erişte türü soba’yı anımsatacak kadar sıradışı renkte. Yanına tempura, turşu ve bir karaf sake isteyin (İki kişi yaklaşık 80 TL).

36 saatte Osaka


22.30
Bar turu

Eğlenceyi seven Osaka’lılarla tanışmanın en güzel yolu şehrin çeşitliliğiyle dikkat çeken barlarını turlamak. Geceye Craft Beer Works Kamikaze’de başlayın. 23 fıçıdan bardaklara doldurulan butik biraları (ji-biru) tadın; örneğin Shiga Kogen’in Imperial IPA’sını. Japon viskisi, soçu, awamori ve sake türleri servis eden Hana Sake Bar’da yeni arkadaşlar edinin. Müzikli barların yer aldığı geniş binanın dönen metal merdiveninden üçüncü kata tırmanıp Bird/56’ya uğrayın. Sahnedeki gruptan caz dinleyin. Geceyi Misono Building’de noktalayın. Geçmişin dev eğlence merkezi şimdi farklı gece kulüplerine ev sahipliği yapıyor. Giriş katındaki küçük ve eksantrik barlardan Tenku Kissa, süs bitkileri, duvarlardaki ağları kadar müşterisiyle kadeh yarıştıran barmeniyle de kayda değer.

36 saatte Osaka

Pazar
10.00
Market Haul

Edo Çağı’ndan bu yana Osaka önemli ticaret limanı. Kentten her gün geçen en kaliteli Japon gıda ürünlerini Kuromon Ichiba Pazarı’nı gezerken görebilir, tadabilirsiniz. Beş futbol sahasından daha uzun olan bu kapalı pazar aşçılar, ev hanımları kadar aç turistler için de cazibe merkezi. Kobe sığırı eti, dev deniz örümceği, beyaz çilek, deniz kestanesi sipariş üzerine hızla hazırlanıp tabakta servis ediliyor. Örneğin octo-pop tadabilirsiniz. Parlak kırmızı yavru ahtapotlar bıldırcın yumurtasıyla doldurulup çubuğa diziliyor (9 TL).

13.00
Water World

Kentten ayrılmadan SPA World’de yorgunluğunuzu atın. Hamam kültürünü tematik parka dönüştüren sekiz katlı tesis buharlı saunaları, banyoları, yüzme havuzlarının yanı sıra Japon geleneklerini de yansıtıyor. Selvi ağacıyla kaplı termal havuz, termal suyla yıkanılabilecek banyolar, ailelere yönelik sıcak su havuzları, su kaydırakları, bir düzine farklı temadaki hamamları, kadın ve erkeklere özel katları (Asya ve Avrupa katları) şehir halkı kadar turistlerden de rağbet görüyor. Kadın ve erkeklere ayrılan bölgeler her ay değişiyor. Capri’deki Blue Grotto’nun canlandırıldığı havuza girin, Fin Hamamı’nda buhar banyosu yapın, hava kabarcıklarıyla masaj yapan tüplerde vücudunuzu yumuşatın, Bali havuzlarında zihninizi dinlendirin. Hafta sonunda üç saatlik giriş 85 TL’den başlıyor.

36 saatte Osaka

Nasıl gidilir?

Aralık ayının ilk haftasında İstanbul’dan Osaka’ya Emirates’in bir aktarmalı uçuşları gidiş-dönüş 3.325 TL’den başlıyor.

False