GeriSeyahat 3 günde Lizbon nasıl gezilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
3 günde Lizbon nasıl gezilir?

3 günde Lizbon nasıl gezilir?

Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan, Avrupa'nın en renkli başkentlerinden Lizbon keşfedilmeyi bekliyor. İşte Lizbon'da gezilecek yerler...

Avrupa'nın en batısında yer alan ve Portekiz'in başkenti olan Lizbon, kaşifler ve denizciler kenti olarak biliniyor. Avrupa Kıtası'nın Güney Amerika'ya açılan kapısı konumunda olan şehir, 1200'lü yıllarda Romalılar tarafından kurulmuş ve tarih boyunca pek çok millete ev sahipliği yapmış. Alfama, Baixa ve Bairro Alta şehrin tarihi yapılarının olduğu üç mahalle. İşte 3 günde keşfetmeniz gereken Lizbon gezi rehberi:

1. Santa Justa Asansörü

1900'lü yıllarda yapılan neo gotik tarzdaki asansör Bairro Alto ve Baixa mahallelerini birbirine bağlamak için yapılmış. Raoul Mesnier de Ponsard tarafından tasarlanan bu orijinal asansör, erken saatlerde ziyaretçileri ile önünde kuyruklar oluşan bir yapı. Asansör tepesine çıkıldığında nefes kesici Lizbon manzarasına hayran kalacaksınız.

3 günde Lizbon nasıl gezilir

2. Rossio Meydanı

Şehrin adeta kalbi konumunda olan bu meydan, her daim kalabalık ve canlı. Meydanın ortasında Portekiz Kralı olan Pedro'nun görkemli bir heykeli var. Eski zamanlarda boğa güreşlerinin de düzenlendiği meydan bugün birçok kafe ve mağazaya ev sahipliği yapıyor.

Lizbon'da İndirimli Tatil Nasıl Yapılır? Turlar İçin Tıkla

3 günde Lizbon nasıl gezilir

3. Sao Jorge Kalesi

Eski zamanlarda Arap krallarına ev sahipliği yapan bu ihtişamlı kale, Portekizliler'in şehri ele geçirmesinden sonra uzun yıllar boyunca kraliyet ailesini ağırlamış. Harikulade bir manzaraya sahip olan bu muhteşem kaleyi görmeden şehri terketmeyin.

3 günde Lizbon nasıl gezilir

4. Alfama

Kalenin hemen arkasında yer alan mahalle olan Alfama, aynı zamanda şehrin ilk kurulan mahallesi olma özelliği taşıyor. Dar sokaklarında yemek kokularının yükseldiği bu semt şehrin en iyi lokal restoranlarını da bulabileceğiniz yerlerden biri.

3 günde Lizbon nasıl gezilir

5. Bairro Alta

Eğlencenin ve müziğin semtin her yerine yayıldığı Bairro Alta'da en iyi barları ve gece kulüplerini bulabilirsiniz. Her tür zevke hitap eden bar ve kafelerde gençler ve turistler doyasıya eğleniyor. Gece hayatının akşamüstü başladığı semtte mekanlara geç gitmemekte fayda var.

3 günde Lizbon nasıl gezilir

6. Jeronimos Manastırı

1515 yılında inşa edilmiş olan bu manastırın şehir için önemi büyük. Vasco de Gama'nın şehre geri dönüşü anısına inşa edilen bu manastırda Gama'nın yanı sıra Portekizli kralların da mezarı bulunuyor. Manastır birçok deprem ve doğa olayı atlatarak bu günlere gelmeyi başarmış görkemli yapılardan biri.

3 günde Lizbon nasıl gezilir

False