GeriSeyahat 25 yıldır dişli lapina balığıyla buluşuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
 25 yıldır dişli lapina balığıyla buluşuyor

25 yıldır dişli lapina balığıyla buluşuyor

Daha önce hiç duymadığınız bir dostluk hikayesi, 25 yıldır Japonya karasularında yaşanıyor. 79 yaşındaki dünyanın birçok yerinde dalış yapmış, dalgıç ve gezgin Hiroyuki Arakawa, 25 yıldır deniz altında dişli lapina balığı ile buluşuyor. İşte detaylar…

Hiroyuki Arakawa, 1992 yılında Tateyama bölgesindeki Hasama Su Parkı’nın derinliklerinde yaralı bir Asyalı sheepshead wrasse (koyun dişli lapina) ile karşılaşmış. Arakawa, ‘Yoriko’ adını verdiği balığı iyileştirmek ve yengeçlerle beslemek için her gün bölgede dalış yapmaya başlamış.Tedavi zamanla sonuç vermiş ve Yoriko iyileşmiş. Bu süre içerisinde her gün bir araya gelen ikili arasında bir duygusal bağ da oluşmuş.

25 yıldır dişli lapina balığıyla buluşuyor

79 yaşındaki Arakawa, 25 yıldır her gün usanmadan dalarak Yoriko’yu buluyor, onu minik bir öpücük ile karşılayarak ziyaret ediyor ve büyük bir sevgiyle ona bakıyor. Dalgıcın hareketlerine alışan Yoriko, sadece Arakawa’nın kendisini öpmesine izin veriyor.


60 yıldır dalgıçlık yapan Hiroyuki Arakawa BBC'ye verdiği röportajda bu dostuluğu şöyle anlatıyor: “Yıllar önce yaklaşık 20 metre derinlikte tapınak benzeri bir yapı inşa etmiştik. Yoriko da o bölgede yaşıyordu. Bir gün kendi avını yakalayamayacak kadar yorgun ve yaralı olduğunu gördük. Onu her gün 5 yengeçle besledim. Zamanla aramızda bir bağ oluştu, onu çok seviyorum”  Arakawa, mesleğini yapabildiği sürece Yoriko’yu görmeye devam edeceğini sözlerine ekliyor.

Fotoğraflar: Grapee, spotmydive, assets3.thrillist, geekologie



New York metrosunda masaj

False