GeriSeyahat 20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler

20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler

Çok sevilen dizi ve filmlerden ilham alan tasarımlarıyla insanları hayran bırakan kafelerde bir günlüğüne de olsa hayranı olduğunuz yapımların setindeymiş gibi hissetmek için dizi ve film temalı kafeleri derledik.

SİMETRİK BİR TABLO GİBİ

20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler


Film yönetmeni Wes Anderson tarafından tasarlanan Bar Luce, Büyük Budapeşte Oteli filminin temasına sahip. Anderson, her ne kadar sevimli bir film seti kurmayı hayal etse de, Bar Luce’yi daha çok, rahatlıkla yeni film fikirleri üretebileceği bir mekân olarak tasarlamış. Böylece bir film setinden ziyade her köşesinde yemek yenilen, bir şeyler içilebilen, sohbet etmeye ve kitap okumaya açık bir kafe oluşmasını sağlamış. Tipik bir Milan kafesinin her türlü özelliğini barındıran kafede, caffè latte 5 TL, bira 10 TL, bir kadeh şarap 12 TL. (fondazioneprada.org/barluce)

GIGER’IN MEMLEKETİNDE

20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler


Yönetmen Ridley Scott’ın en iyi efekt dalında Oscar ödüllü filmi Yaratık’ın tasarımı İsveçli sürrealist ressam Hans Rudolf Giger’a ait. İsviçre’nin Chur kentinde açılan HR Giger Bar, setten artakalan sahne donanımlarıyla döşenmiş gibi bir havaya sahip. İç mekânda kullanılan her parça, hatta zemin bile tıpkı filmdeki gibi biyomekanik tarzda özel olarak modellendirilmiş. Metal yoğunluğun her köşede hissedildiği bar, gidip gezilmesi gereken bir müze olarak düşünülebilir. Tam anlamıyla benzersiz bir sanat eseri niteliğindeki HR Giger Bar’da bira 10 TL, bir kadeh şarap  15 TL. (gigerbar.com)


KİMYASAL DENEY YAPAR GİBİ

20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler


Son yıllarda İstanbul’da bir akım halinde açılmaya başlayan kahvecilerden farklı olarak, bu kahveciye aslında kahvelerin günlük kavrularak içime hazır hale getirildiği ilk kahve laboratuvarı da diyebiliriz. Tüm zamanların en başarılı dizilerinden olan Breaking Bad konseptiyle hizmet veren kahveci, dekorasyondan sunuma kadar her yerde diziden ve haliyle periyodik cetvelden deney tüplerine kadar kimyaya dair  izler taşıyor. Baristaların giydiği sarı iş tulumlarıyla bir fen laboratuvarını andıran kahvenin kimyasını anlamak isteyenler için espresso 6,5 TL,  caffè latte 10 TL, havuçlu kek 9 TL. (walterscoffeeroastery.com)


GÜNAHA DAVET

20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler


Burası, adından da anlaşılacağı üzere Jekyll and Hyde temalı bir pub. İçeri girer girmez sanki Viktorya dönemi Auld Reekie kentine adım atar gibi hissediyorsunuz. Auld Reekie, Edinburgh’un geleneksel adı. Jekyll & Hyde Pub, gotik bir tarza sahip. Jekyll and Hyde’ın konusunu kişilik bölünmesi yaşayan bir adamın hikâyesi oluşturuyor. İki yüzlü adamın hikâyesine uygun olarak, Jekyll ya da Hyde karakterlerinden hangisi olduğuna karar veremeyenler için ‘yedi ölümcül günah’ ve ‘yedi büyük erdem’ isimleriyle özel kokteyller mönüye konmuş. Günahın kokteyli 18 TL, erdemin kokteyliyse 20 TL. (eerie-pubs.co.uk)


10 YIL, 236 BÖLÜM VE O MEŞHUR KAFE

20 liranın altında dizi ve film temalı kafeler



1990’lı yıllara damga vuran televizyon dizisi Friends’te hepimizin özendiği bir arkadaşlık ilişkisi anlatılıyor. Dizide karakterlerin adeta ikinci evi diyebileceğimiz ortak buluşma noktaları da Central Perk adında bir kafe. Az biraz New York esintisini de beraberinde getiren Central Perk, Liverpool’un göbeğinde, dizi setinin resmen aynısı olarak Friends hayranlarının mutlaka uğraması gereken bir kahveci dükkanı olarak açılmış. Her hafta düzenenlenen film geceleri ve Friends bilginizi test edebileceğiniz ödüllü yarışmalar, doğum günlerinde yapılan özel kahve ikramları, her ay düzenlenen müzik gecesiyle, tıpkı dizideki gibi sıcak ve samimi bir ortamda arkadaşlığınızı rahatça perçinleyebileceğiniz Central Perk’te caffè latte ve meyve aromalı çaylar 8 TL, cheesecake 10 TL. (central-perk.co.uk)

 

False