Sevr uyarısı: Terör piyon

Güncelleme Tarihi:

Sevr uyarısı: Terör piyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 00:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bugün asimetrik bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirterek “Terör örgütleri, bu kavganın sadece piyonlarıdır. Asıl mücadelemiz arkalarındaki güçlerdir” dedi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 151 eserin açılış töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DİPLOMASİ DE YÜRÜYOR
El Bab’da şehit olan 16 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mücadelemiz sıradan bir mücadele değil. 16 şehidimiz oldu, 200’e yakın DEAŞ’lı öldürüldü. Ülkemizi sürekli tehdit altında tutanlara karşı artık duramazdık ve bunun gereğini yapıyoruz. Bir taraftan diplomasi de yürüyor, Rusya’yla, Amerika’yla, İran’la, Irak’la bütün buralarla Körfez ülkeleriyle Katar, Suud hepsiyle görüşmelerimizi yapıyoruz. Sonra bu harekât başladı.

BİRİLERİ DÜĞMELERE BASTI
Ne zaman ki biz trilyon dolarlık gayrisafi milli hasılalara yaklaştık hemen bazıları tüm düğmelere birden bastı. Kimi ağaç, kimi yolsuzluk, kimi özyönetim diyerek, kimi doğrudan silaha sarılıp darbe yapmaya kalkarak, kimi bölgemizi kana ateşe boğarak bizi kendilerince durdurmak istediler. Onlar dur dedikçe biz daha ileri atıldık. Dünyanın ve bölgemizin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı şu kritik dönemde eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer Sevr şartlarıdır. Halbuki biz hâlâ Lozan’daki kayıplarımızın üzüntüsüyle yaşayan bir milletiz. Türkiye İstiklal Harbi’nden sonraki en büyük mücadelesini veriyor. Geçmişteki mücadelelerin aksine bugün asimetrik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Terör örgütleri bu kavganın sadece piyonlarıdır. Bizim asıl mücadelemiz arkalarındaki güçlerdir. Bu güçler, hassas noktamız olarak neremizi görüyorlarsa oraya yükleniyorlar. Kimi yerde köken, kimi yerde mezhep ve meşrep farklılıkları üzerinden milletimizi bölmeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki eğer Türk milleti bir ve beraber olursa bu çelik yumruk kendi tepelerine inecektir. 15 Temmuz darbe girişimi tıpkı 17 - 25 Aralık gibi devletin içine sızdırılmış olan bir ihanet çetesinin mensupları eliyle Türkiye’ye diz çöktürme operasyonuydu. Son dönemde PKK terör örgütünün DEAŞ terör örgütünün Rus Büyükelçisine yapılan suikast olduğu gibi FETÖ’nün alçakça, hunharca eylemleri kaçırılan fırsatların telafisi gayretidir.”                 

BAKMADAN GEÇME!