GİRESUN HABERLERİ

Sevinç: Fındığı gıda sektöründe değerlendirmeliyiz

DHA
20.05.2018 - 11:25Son Güncelleme :
DHA

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN (DHA) - FINDIK ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, fındığın dünyada çikolata üretiminden sonra ikinci önemli tüketim alanı olan pasta, tatlı, dondurma, bisküvi yapımında kullanıldığını belirterek, bu durumun ülkemizde yeterince yaygınlaşmadığını söyledi.

Fındık tüketiminin yeterli büyüklüğe henüz ulaşmadığı ülkemizde, mevcuttan çok daha büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayan Sevinç, “Kıyılmış, dilinmiş, öğütülmüş,  un, füre ve ezme formatında kullanılan fındığın, dünyada olduğu gibi ülkemizde de tatlı, pastacılık, bisküvi, dondurma sanayinde vazgeçilmez bir tat haline gelmesini bekliyoruz” dedi.

İlyas Edip Sevinç, Karadeniz bölgesinde tatlı ve pasta yapımında fındık kullanımının bilindiğini ve yaygın bir şekilde tüketildiğini, ancak diğer bölgelerde tatlı ve pasta yapımında fındık kullanımının az olduğunu ve bunun da yeterince denenmemiş olmasından kaynaklanabileceğini ifade etti. Sevinç, şunları söyledi: “Birçok bilimsel araştırmada elde edilen bulgulara göre hemen her gün 1 avuç civarında fındık tüketilmesinin insan sağlığına çeşitli olumlu etkiler yaptığını ve bu nedenle düzenli olarak tüketilmesinin de ısrarla önerildiğini hatırlatmak isteriz.”

Sevinç, “Ülkemiz üretiminin yeterli olması nedeniyle fiyatlarda istikrarsızlık yaşanmaz. Ürünlerinde fındığa yer vermeleri firmalarımızın menfaatlerine olacaktır.” diye konuştu.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Giresun haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Giresun haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Sevinç: Fındığı gıda sektöründe değerlendirmeliyiz haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

GİRESUN NAMAZ VAKİTLERİ

20 Mayıs 2018, Pazar
  • İmsak
    03:09
  • Guneş
    04:58
  • Öğle
    12:29
  • İkindi
    16:24
  • Akşam
    19:48
  • Yatsı
    21:29
Sayfa Başı