Sevimli dostlar modayı butikte takip edecek

Güncelleme Tarihi:

Sevimli dostlar modayı butikte takip edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 00:00

Başkentin ilk pet butiği açıldı. Ankaralı pet sahipleri de artık yurtdışındaki kedi köpek kıyafet modasını yakından takip edebilecek. Etek, ayakkabı, bornoz, kolye, ceket, mont, yağmurluk gibi her türlü kıyafeti ve aksesuarı kullanan petlerde 2009 kış sezonunda insanlarda da moda olan ekose kıyafetler revaçta.

ANKARA’nın ilk pet butiği açıldı. Son yıllarda petler de giyim kuşam modasını yakından takip ediyor. Petlerde de bu kış renk renk ekoseler ve kimonolar çok moda. Ekose desenli elbiseleri ve pançoları bu kış onların da üzerinde sık sık göreceğiz. Etek, ayakkabı, bornoz, kolye, ceket, mont, yağmurluk gibi insanların kullandığı her türlü kıyafeti ve aksesuarı kullanan petlerin 2009 kış sezonunda kullanacakları diğer giysiler ise kotlar, kürklü ceketler, anoraklar, polarlar ve kimonolar. Petleriyle uyumlu giyinmeyi tercih eden pet sahipleri kendi kıyafetlerine olduğu kadar petlerininkilere de özen gösteriyor ve pet modasını yakından takip ediyor.

Sahipleri ile bir örnek

Ankara’nın ilk pet butiği Angel, Karum’da açıldı. Butiğin sahibi Meltem Karadeniz, "Kış olmasına rağmen bu sezon pet modası çok renkli" dedi.

Artık Türkiye’deki pet sahipleri de modayı yakından takip etme imkanı bulduğunu belirten Karadeniz petlerde 2009 kış modasını şöyle anlattı:

"Bu kış ekose desenli elbiseler insanlarda olduğu gibi petlerde de çok moda. Payet işlemeli kemerli elbiseler, kürk yakalı montlar, kotlar, polarlar, anoraklar ve renkli yağmurluklar kış sezonunda sokaklarda en fazla göreceğimiz pet kıyafetleri olacak. Fransa ve İtalya pet modasının kalbi. Biz de ürünlerimizi oradan ithal ediyoruz.

Köpek sahipleri köpekleriyle takım giymekten giymekten hoşlanıyor. Yürüyüşe çıktığı zaman ona da eşofman giydirmeyi tercih ediyor. Ya da maç izlerken uğur getirmesi için tuttukları takımın formalarını kedi ya da köpeklere giydirmek istiyorlar. Aynı şeklide taşıma çantaları da sahibin kıyafetine göre tercih ediliyor. Bu kış taşıma çantalarında da desenli modeller çok kullanıcak. 2009 kış modasının ayakkabı modelleri de aynı şeklide desenli ve ve çok renkli.

Taşlı, boncuklu, peluşlu ışıklı, isim yazılı tasmalar bu kışın ve önümüzdeki yazın trendi.

İlk pet defilesi yapılacak

Önümüzdeki günlerde defile yapma planımız var. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. Yaz kreasyonu için Mayıs ayında İtalya’da yapılacak olan pet moda fuarına katılacağım. Şu anda pet giysilerinde moda daha detaycı. İnsanlar pet giysilerinde tıpkı kendi giysilerine olduğu kadar ilgi ve önem gösteriyorlar. Köpekler ve kediler sürekli ev ortamında yaşadıkları için metabolizmaları soğuğa karşı direnç kaybediyor. Bu yüzden veteriner hekimler soğuk ve yağışlı havalarda petlerin giydirilmesini tavsiye ediyor. Ama bizler için onları giydirmek çok daha fazla şey ifade ediyor. Onlar bizim dostlarımız ve yaşam arkadaşlarımız dolayısıyla bizler nasıl bakımlı ve güzel görünmek istiyorsak onları da öyle görmek istiyoruz. Şık olsunlar istiyoruz ve butiğimde en güzel ve en yakışıklı görünen kedi ve köpekleri yaratmaya çalışıyorum. Erkek ve dişi petler için ayrı tasarımlar hazırlanıyor. Pet sahipleri kedi ya da köpekleriyle uyumlu giyinmek istiyor. O gün taktıkları kolyeye uygun bir tasma arıyorlar. Kedi ve köpek kıyafetlerine talep her geçen gün artıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!