Sevilen’in atağı

Güncelleme Tarihi:

Sevilen’in atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sevilen'in bir dizi şarabı içinde beni en çok heyecanladıran iki önemli ‘blend’ şarabı oldu.

Boğazkere ve Öküzgözü benim çok sevdiğim iki üzüm çeşididir. Bu ikisinin blendi olan ‘Sevilen Boğazkere ve Öküzgözü 1998’i içmeden önce hayli heyacanlıydım.

Tahminin doğru çıktı. Müthiş bir tanin yapısı var şarapta. Yabani meyve aroması hissediliyor, bitişte de vanilya tadını alıyorsunuz.

Çok sevdim bu şarabı.

Paris'teki ‘Vinalics International 1999’ şarap yarışmasında gümüş madalya ile ödüllendirilen Cabernet Sauvignon ile haklı olarak övünüyor Sevilen'in sahipleri ve yöneticileri.

Ağızda kalıcı tadı olan bu şarabı koklayınca vişne ve çilek aromalarını alıyorsunuz.

Biberiye tad var.

Bana biraz şekeri fazla gibi geldi ama benim dışımda herkes şarabın mükemmel olduğu söylüyor.

Benim Cabernet Sauvignon şaraplar favorimdir. Ancak Merlot her gün beni zorluyor. Bu üzümden muhteşem şaraplar üretiliyor özellikle son beş yıldır.

Yumuşak özelliği nedeniyle Merlot, daha güçlü yapısı olan Cabernet sauvignon ile blend edildiğinde harika sonuçlar alınabiliyor.

‘Sevilen Cabernet Sauvignon- Merlot 1999’ bu nedenle sadece görünümüyle bile heyecan verici. Bunu şimdi de içebilirsiniz ama tavsiyem alıp iki-üç yıl uygun şartlarda saklayın.

Yeri gelmişken söyliyeyim Boğazkere-Öküzgözü blendini de 2003 yılına kadar saklıyabilirsiniz.

Sevilen Merlot'un ise rengine vurulmamak imkansız. Merlot üzümü siyah renkte olduğu için bu üzümden üretilen şaraplar da benim zevkime uyan koyulukta oluyor.

Son yıllarda Ege bölgesinde CHardonnay türü üzüm ekim alanı çok hızla gelişiyor. O nedenle bu yöreden güzel beyaz şaraplar da gelmeye başladı.

Sevilen'in Chardonnay'i çok iddialı değil, ancak bence bunu iyice soğutup yemek öncesi aperatif olarak içmenizde bir sakınca yok.

Yukarda adı verilen şaraplar hem çok fazla sayıda üretilmiyorlar hem de fiyatları hergün içilmesi için uygun olmayacak kadar yüksek.

Gündelik tüketiminiz için ise Sevilen'in ‘Şehrazat’ kırmızı şarabını tercih edebilirsiniz.

Seferhisarı ve Cumaovası yöresinde yetişen Carigan türü üzüm ile Merlot üzümlerinin blendinden oluşturulmuş bir şarap bu.

Aroması yüksek rahat içilen bir şarap bu.

Anladığım kadarıyla 1942 yılından bu yana sektörde mücadele veren ve iyi şeyler yapmak için uğraşan Sevilen 2 binli yıllarda çok daha büyük ataklar yapmaya hazırlanıyor.

Biz de onları içerek destekliyelim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!