Sevgiyle bakın

Bugün çok güzel. Hayata sevgiyle bakın. İçinizde karamsar duygular büyüdüyse ve bir türlü tebessüm edemiyorsanız en sevdiğiniz kimse, onu düşünün. Veya geçmişte sizi en fazla mutlu etmiş olan olayı hatırlayın.

Canınız karamsarlıktan çıkmak istemeyebilir. Veya kızgınlığınızı sürdürmek isteyebilirsiniz. Bu durumda kendinizi zorlayın. Belki eski fotoğraflara bakmak size yardımcı olabilir. İçinizdeki sevgi duygusunu uyandırmanıza neden olabilecek her türlü yöntemi deneyin. Tabii ki en doğrusunu siz bilirsiniz. Yani sizi, içinizdeki sevgiyi harekete geçirecek olanın ne olduğunu sizden iyi kimse bilemez. Bütün mesele bunu yapmak için kendinizi biraz zorlamak.

İçinizdeki sevgi duygusunu uyandırdıktan sonra bu duyguyu bozmadan etrafınıza bakın. Şimdi haliniz tamamen değişti. Az önceki karamsarlıktan eser bile kalmadı. Böylece az önce gördüklerinizde daha başka görünmeye başladı. Çünkü az önce karamsar gözlerle bakıyordunuz, şimdi ise sevgiyle bakıyorsunuz.

Hangi duygu, anlayış ve düşünce ile bakıyorsanız, baktığınız şeyi öyle görürsünüz. Karamsar duygularla baktığınız şey kötü ve çirkin görünürken aynı şeye sevgiyle baktığınız zaman güzel görmeye başlarsınız.

İşte insanın hangi düşünce ve duyguyla baktığı böylesine etkileyici sonuçlar yaratıyor. Böylece bir anda kendi değişiminizi gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

Sevgi duygusu insanı hafifleten, canlandıran ve yepyeni istekler uyandıran muhteşem bir duygu. Karamsarlık duygusu ise öylesine ağır ve insanı ağırlaştıran ve isteksizlik uyandıran bir duygu ki, bu hali sürdürdüğünüz zaman sonucunda insanı hasta ediyor.

Siz de hasta olmak istemezsiniz herhalde. Kim ister ki... Ama istemediğimiz ne varsa yapıyoruz ve karamsarlıktan, öfke ve kızgınlıktan kendimizi sıyıramıyoruz.

Halbuki sevmek ve etrafımıza sevgiyle bakmak çok kolay ve insanı hızla iyileştiren mucizevi bir ilaç. Bugün sevgi ilacını denemenizi tavsiye ediyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları