Sevgiliye dayak tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Sevgiliye dayak tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 07:37

Yönetmen, oyuncu ve menajer Canda Karikutal, kendisini darp ettiği iddiasıyla oyuncu Ayberk Pekcan’a açtığı tazminat davasını kazandı.

Haberin Devamı

Sevgiliye dayak tazminatı

Canda Karıkutal’ı tokat atıp saçlarından sürüklediği iddiasıyla kasten yaralama suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırılan sinema ve dizi oyuncusu Ayberk Pekcan, Karıkutal’a da 9 bin maddi 5 bini ise manevi olmak üzere toplam 14 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu.

TOKAT ATIP SAÇINI ÇEKTİ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava dosyasındaki iddialara göre, 6 yıl önce Canda Karıkutal, oyuncu sevgilisi Ayberk Pekcan ile gece eğlenmek için dışarı çıktı. Gittikleri eğlence mekanında Canda Karıkutal’la bir erkek arkadaşı sarıldılar. Bu duruma kızan Ayberk Pekcan, Karıkutal’a hakaret etti. Mekandan ayrılmak isteyen Karıkutal, taksiye binerek evine gitmek istedi. Ancak Pekcan, peşinden gittiği Karıkutal’a tokat atıp saçını çekti, ardından aynı taksiye bindiler.

YOLDAN GEÇENLER UYARDI

Pekcan, taksiden inmesine izin vermediği Karıkutal’ı kendi evinin önüne getirip saçından ve montundan tutarak indirmeye çalışan Pekcan’ı yoldan geçenler uyardı. Karıkutal’ın yardım çağrısı üzerine polis geldi. Karıkutal’ın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Gözünde morluk ve kolunda uyuşma meydana gelen Karıkutal, 3 hafta iş göremez raporu aldı. Pekcan hakkında kasten yaralama suçundan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

'SEN DE SARILDIN, ÖDEŞTİK'

Canda Karıkutal ifadesinde, “Mekanda daha önce menajerliğini yaptığım Musa ile karşılaşınca sarıldık. Ayberk buna sinirlendi. Ben de ‘Eğlence mekanında sen başka bir bayana sarıldığın için ben de sarıldım ödeştik’ dedim. Daha da sinirlendi. Gitmek istedim, beni dövdü” dedi. Ayberk Pekcan ise “Taksiyle benim evime gidiyorduk. Tartışmaya başladık, sürekli hakaretler edip beni tahrik ediyordu. Kendisini darp etmedim” dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme Pekcan’ı 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Ceza ertelendi.

Canda Karıkutal, Ayberk Pekcan’a İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açtı. Karıkutal’ın tazminat davasında Pekcan hakkında kararını açıklayan mahkeme, 9 bin TL maddi, 5 bin TL de manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!