Sevgilinize bunları sakın almayın

Biliyorum, hayatta çeşit çeşit insan, çeşit çeşit zevk var. Her hediyenin bir beğeneni bulunur filan ama bile bile mayın tarlasına girmeye de gerek yok.

Yani durup dururken niye risk alalım değil mi? Tehlikeyi ve heyecanı seviyorsanız o başka tabii. Adrenalin bağımlısı bu küçük gruptan geriye kalan ve sakin bir hayat sürüp ortalama ömrünü tamamlamak niyetinde olanlar için liste aşağıda. Sevgilinize hediye bakıyorsanız, bahsi geçen ürünlerden uzak durun. 

Epilasyon makinesi. Bu ürün sadece ve sadece özellikle sipariş edilmesi durumunda alınabilir. Sevgilisine epilasyon makinesi sipariş eden kadını da Allah’a havale ediyorum. 

Aşk üzerine ahkam kesen, aforizmalar içeren rehber kitaplar. Hiçbir kadın veya erkek bu zulmü hak etmez. Kaldı ki, içinde yazanları ciddiye alıp, teker teker uygulamaya kalkışması daha da vahim sonuçlar doğurabilir. 

Hediye çeki. Delikanlı gibi "Hediyeyle uğraşacak, düşünecek vaktim yok. Söyle parası neyse alayım" deyin daha iyi. 

Mutfak robotu. Yemek pişirmeye meraklı bir erkeğe küçük bir ihtimal romantik gelebilir. Bir kadına almaya kalkışmayın. 

Bol tüylü peluş oyuncak veya terlik. 16-23 yaş arası genç kızların favorisi olmakla birlikte bir erkeğe hediye edildiğinde arkasına bakmadan kaçmasına sebep olabilir. 

Kurtlar Vadisi soundtrack albümü. Kelimeler kifayetsiz kalıyor, yorum yapamayacağım. 

Yapma çiçek. Sakın, sakın, sakın....

 38 beden üzerindeki her türlü kadın giysisi. Küçük geleceğini bilseniz bile 38’den yukarı çıkmayın. Bırakın sizi hipermetrop sansın. 

Deodorant, özellikle de stick deodorant. Kokuyorsun deseniz hiç değilse dürüst tavrınızla beğeni toplamış olursunuz. 

Elektrikli diş fırçası. Bir önceki maddeyle aynı prensipte işliyor. 

Çift olarak kullanılabilen, birbirinin eşi ürünler ve özellikle tişörtler. Sevgilinizi iyice tanıdığınızdan emin olmadan kalkışmayın. 

Erkeklere bitki çayı seti veya yoga DVD’si. 

Celine Dion CD’si.

Karda mahsur kalıp tuvalet bulamayanlara: Çişşşmatik

Geçenlerde Gima’da bebek bezi raflarına bakarken gördüm. Aslında evde bebek bezi ihtiyacı yok. Ben sırf mesleki deformasyondan ötürü varlığını fark ettim. Bulması zor yani, yerini tam olarak tarif edeyim diye söylüyorum. Amerikan markası Travel Johnn, Çişşşmatik diye bir ürün çıkarmış. Evet evet yanlış okumadınız, gerçekten üç ş ile yazılıyor. Adı bile ihtiyaç yaratıyor meredin.

Karla yatıp kalktığımız, yollarda mahsur kaldığımız şu günlerde birebir. Hamile kadınlara, bez kullanımını bırakmakta olan 2 yaş üstü çocuklara, prostat hastalarına ve bedensel özürlülere özellikle tavsiye ediliyor. Paketin üzerinde yazdığına göre kullanımı çok kolay. Avuç içi büyüklüğünde bir şey. Uniseks adaptörü var. İçerisindeki toz madde sayesinde sıvıyı birkaç saniyede zararsız anti-toksik jöleye çeviriyor. Sıvı, jöleye dönüştükten sonra rahatlıkla çöp kutusuna atılabiliyor. Birkaç kez kullanabiliyorsunuz, koku yapmıyor. Otururken veya ayakta kullanılabiliyor. Gima’nın dışında eczanelerde, Endi süpermarketlerde, BP ve Shell benzin istasyonlarında bir de outdoor spor mağazalarında satılıyor.

Alışverişte en yoğun haftasonu

Önümüzdeki salı Sevgililer Günü. Yani hediye seçimi için son haftasonuna girmek üzereyiz. Pek çok kişi yarın ve pazar günü alışverişe çıkacak. Haftasonları, özel günler öncesinde yapılan hediyelik alışverişinde hayati öneme sahip. Satışların kaç gün önceden artış göstereceğini tayin eden faktör haftasonları oluyor.

Örneğin 14 Şubat bu yıl salıya denk geliyor. Dolayısıyla satışlar bir önceki cumartesi günü, yani 11 Şubat’ta başlıyor. Sevgililer Günü cumaya gelseydi, alışveriş tam bir hafta önceden artmaya başlayacaktı.

Geçen gün Kadıköy’deki Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nin işletme müdürü Nihat Sandıkçıoğlu ile sohbet ettik. Onlar da tüm hazırlıklarını bugünden sonrası için yapıyorlardı. Normalde hafta arası kapıdan giren insan sayısı 22 bin civarındayken, özel günler öncesindeki haftasonu 45 bine fırlıyormuş.

Nihat Bey’in anlattığına göre satışları en fazla etkileyen özel gün; yılbaşı. Tam bir ay öncesinde hareketlilik başlıyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri; çok sayıda kişiye hediye alma gerekliliği. Bir de yılbaşında sadece hediyelik değil, gece kıyafeti, ev aksesuvarı, süsleme ve mutfak malzemesi gibi alışverişler de giriyor işin içine. Üstüne üstlük son bir iki yıldır kış indirimleri de yılbaşı öncesi başlıyor.

Yılbaşının ardından Anneler ve Sevgililer Günü geliyor. Hediyelik alışverişinin en son dakikaya bırakıldığı özel gün ise Babalar Günü. Bir de 7 Eylül vardı, Dünya Büyükanneler ve Büyükbabalar Günü. O dönemde alışveriş durumu nasıl oluyor acaba?

Tabii bütün bu veriler Türkiye’nin en yüksek gelir grubuna dahil insanlarının yaşadığı, en büyük kenti İstanbul’daki bir alışveriş merkezi için geçerli. Ülkenin geneline bakıldığında durum tamamen değişebilir. Toplam nüfusa oranlarsak Sevgililer Günü kaç kişiyi ilgilendiriyor olabilir?
Yazarın Tüm Yazıları