Sevgilim beni aldatıyor

Sevgili Güzin Abla, sekiz aydır birlikte olduğum genç bir adam var.

Haberin Devamı

Ancak öğrendim ki beş aydır bir başka kızla daha çıkıyormuş. Benim tahminimce birlikte olduğu kişi sayısı ikiden fazla.
Ben çok kötü durumdayım, hiç kimseye güvenim kalmadı. Erkeklerden nefret ediyorum. En kötüsü de o genci hâlâ sevebiliyorum. Onu hâlâ sevdiğim için de kendime daha da çok kızıyorum.
O hayatında bir başkası daha olduğunu bildiğimi, bilmiyor. İçimdekileri ona kusmak istiyorum ama farklı şehirlerdeyiz. Memlekete döndüğümde ona gitmeyi bekliyorum. Ama onunla konuşabilecek cesareti kendimde bulabilir miyim; bilmiyorum ve bana verebileceği bir cevabının da olduğunu düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Rumuz: İsyankar

Sevgili kızım, gidip söyleyeceğin hiçbir şey onu etkilemeyecektir. Çünkü böyle birkaç kızı bir arada idare eden genç adamlar, sonuçlarına da hazırlıklıdırlar. Bir gün foyalarının ortaya çıkacağını biliyorlardır. Sen gidip, gözyaşları içinde ya da sakin bir şekilde, ona bu haksızlığı neden yaptığını sorarsan, “işine gelirse, ciddi bir ilişkiye hazır değilim” tarzında bir cevap alacağından emin ol...
Bu nedenle kendini küçük düşüreceğine, onunla konuştuktan sonra daha çok yıkılacağına, sessiz kalmayı ve onunla hiçbir şekilde görüşmemeyi tercih et, derim ben.
Senin ondan vazgeçtiğini, sana ulaşamadığını görünce, o endişelensin bakalım. İşte belki o zaman sana değer verip vermediğini anlarsın. Ama kızım sormadan edemeyeceğim, bu gencin hayatında başkaları da olduğundan emin misin gerçekten? Sana bunu ulaştıran kişinin yalan söylemediğinden emin misin? Kanıtın var mı? Yoksa seninle birlikte şurada çabucak o genç adamın günahını almayalım?

Haberin Devamı

Herkes “döner sana” diyor onu beklemeli miyim?

Ablacığım, onu çok seviyorum ama gitti. Daha bir hafta önce bana sözler veriyordu. İş güç, para ayarlayamayınca, zoru görünce kaçtı.
“Seni istemiyorum, bu ilişkiyi sürdüremem” dedi ve gitti. Ama o böyle biri değildi ki, dört yılımız geçti birlikte.
Kaç gündür de ne bir ses, ne bir soluk. Ama içimde hatasını anlar mı, düşüncesi var. Herkes, “sen arama o sana gelir” dedi ama kaç gün oldu, dönmedi.
Sence beklemeli miyim?
Rumuz: Melek

Haberin Devamı

Hayır, kızım, beklememelisin.
Dört yıllık bir ilişki çok yüzeysel olamaz.
Pek çok şey paylaşmış olmalısınız.
Bence bu adam ilişkinizin ciddiye gidebileceğinden korkmuş, kaçmış.
Sorumluluktan, seninle yuva kurmaktan, iş güç sahibi olmaktan kaçmış. Onu beklemek hiç de akıllıca olmaz.
“Güzel bir tecrübeydi” de ve onu unut. Kendini önemse, sana değer vermeyene sen de değer vermemelisin.

Yazarın Tüm Yazıları