Sevgililer Günü’nü en çok önemseyenler yeni çiftler!

Güncelleme Tarihi:

Sevgililer Günü’nü en çok önemseyenler yeni çiftler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 15:13

Poltio.com’un araştırması Sevgililer Günü’nun neler ifade ettiğine dair önemli veriler içeriyor. İnternet kullanıcılarının oylarıyla gerçekleştirilen bu araştırmaya göre yüzde 65 Sevgililer Günü’nde sevgilisine hediye almıyor. Kutlayanlar ise ya yeni sevgililer ya da nişanlılar.

Haberin Devamı

Yılın en kırmızı ve en kalpli günü yine geldi çattı. Her şey binlerce yıl önce Roma’nın kan, aşk ve baskı dolu atmosferinde başladı. Aşk o günden beri hep kazanıyor. Ancak artık Aziz Valentin’in hayatı pahasına değil. Bugün sadece sevgililerin değil, mağazaların ve markaların da Sevgililer Günü telaşına tanık oluyoruz. Peki Sevgililer Günü Türkiye için ne ifade ediyor? Türkiye’nin en çok oy kullanılan sosyal anket platformu www.poltio.com tarafından yapılan ilişkiler araştırması bu konuda önemli veriler ortaya koydu.

Araştırmaya katılan 10 kişiden 4’ü Sevgililer Günü’nde hediye almanın kapitalizmin dayatması olduğunu düşünüyor. Böyle düşünenlerin başında şaşırtıcı olmayan şekilde müzmin bekarlar geliyor. Bekar katılımcıların yüzde 67’sine göre Sevgililer Günü bir alışveriş tuzağı!

Haberin Devamı

NİŞANLIYKEN KUTLUYOR, EVLENİNCE BIRAKIYORUZ

Sevgililer Günü’nü en çok önemseyenler yeni çiftler

Peki Sevgililer Günü’nü en çok önemseyenler kimler? Yeni bir ilişkiye başlayanlar, nişanlılar/sözlüler ve uzun süreli ilişkisi olanlar hediye almayı en çok önemseyen gruplar olarak öne çıkıyor. Ama veriler gösteriyor ki evlilikle birlikte Sevgililer Günü de önemini yitiriyor. Hayır cevabını bekarlardan sonra en çok verenler evli çiftler. Yeni evlilerin bile sadece %33’ü Sevgililer Günü’nde hediye alıyor.

PELUŞ AYILARIN ZAMANI GEÇTİ

Sevgililer Günü’nü en çok önemseyenler yeni çiftler

Çiftlerin hediye tercihi en çok çiçek, takı ya da kıyafet/çamaşırdan yana. Sevgililer Günü’nde en en sevilmeyen hediye ise bu günle özdeşlemiş olan peluş ayılar. Çoğunluğa göre ayı “en gıcık eden” hediye. Herkesin mükemmel bir hediye olduğu yönünde uzlaştığı şey ise seyahat.

Sevgililer Günü’nü en çok önemseyenler yeni çiftler

İLİŞKİNİN İLK YILINDA EVLENDİN, EVLENDİN!

Haberin Devamı

Poltio.com’un araştırmasına göre ilişkilerin yarısından fazlası erkeklerin adım atmasıyla başlıyor. İlişkilerin evliliğe dönüşmesi konusunda ise hevesli olmayanların sayısı artıyor. Evli olmayan çiftlerin %43’ü şu an için evliliği düşünmüyor ve “böyle iyi” diyor. İlginç olan bir sonuç ise uzun süreli ilişkilerin evliliğe dönüşmesinin, kısa süreii ilişkilere göre daha az olması. Evlenenlerin çoğunluğu bir yıldan az bir flörtün ardından bu yola girmiş.

EVLİLİK ÖNCESİ CİNSEL İLİŞKİ TABU!

Sevgililer Günü’nü en çok önemseyenler yeni çiftler

“Evlilik öncesi cinsel ilişkiyi normal buluyor musunuz?” sorusu Türkiye’de hala bir tabu. Anketi yanıtlayan 5825 kişinin %52’si “evlilik öncesi ilişkiyi onaylamıyor” dedi. Ancak görücü usulü evliliğin de geride kaldığını söyleyebiliriz. %86 “tanışarak evlilik” tercihinde bulunuyor. Aile ise bizim için aşktan önce geliyor. Poltio.com’da verilen cevaplara göre “Aşk için aileden vazgeçilir mi?” sorusunu yanıtlayan 16956 kişinin %87’si “hayır” cevabını veriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!