Sevgililer Günü'ne özel kartpostal

Güncelleme Tarihi:

Sevgililer Gününe özel kartpostal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 14:29

Sevgililer Günü'ne özel kartpostal

Haberin Devamı

UNUTULMAYA yüz tutmuş kartpostal gönderimini tekrar canlandırmak için çeşitli faaliyetler yürüten PTT, Sevgiler Günü için kartpostal bastırdı. PTT Manisa Başmüdürü Bilal Özlü, özel bastırılan kartpostalların ücretsiz olduğunu ve sadece gönderiminden ücret alındığını dile getirdi.

PTT Genel Müdürlüğü'nün özel günler için 3 yıldır uygulamaya koyduğu özel kartpostal çalışması, bu yıl Sevgililer Günü'yle sürdü. PTT Manisa Başmüdürü Bilal Özlü, toplumda unutulan kartpostal kültürünü tekrar yaygınlaştırmak için 3 yıldır PTT Genel Müdürlüğü'nün özel günler için böyle bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Özlü, güne özel bastırdıkları kartpostalları ücretsiz olarak dağıttıklarını dile getirdi.

Avrupa'da kartpostal ve mektup gönderme kültürünün yaygın bir halde devam ettiğini belirten Özlü, ülkede de yaygınlaştırmak için çaba gösterdiklerini dile getirerek, "Şirketimiz son yıllarda vatandaşımızın mektup yazma ve kart atma alışkanlıklarını tekrar kazandırmak için her yıl Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, dini bayramlarda PTT Kartları, o güne ait anlam ve önemi belirten kartların basımını yaparak vatandaşımıza ücretsiz olarak gişelerimizde sunuyor. Vatandaşlarımız kartları ücretsiz alıp, sadece gönderme ücretlerini ödeme kaydıyla bu tür sevdikleriyle haberleşme imkanına kavuşmuş oluyor. Bu hizmetlerimiz yaklaşık 2-3 yıldan beri devam etmektedir. Her geçen gün bunun da olumlu bir artışını biz de kurum olarak izliyoruz. Sevgililer Günü döneminde kartların süresi 14 Şubat'a kadar ama bunun yanında ayrıca diğer kurye hizmetlerinde de bu sene de yüzde 25 Sevgililer Gününe özel indirim uyguluyor. 7 Şubat'ta bu süreç başlıyor ve ayın 14'üne kadar bu süreç içerisinde kurye kargo gönderimlerinde de yüzde 25 indirim uyguluyoruz" dedi.

Özel günler için basılan tebrik kartlarının PTT şubelerinden ücretsiz dağıtıldığını dile getiren ve talep edilen yerlere de topluca götürdüklerini söyleyen Özlü, "Bu tür kartlarımızı cezaevlerinde, askeri birliklerde, okullarda, üniversitelerde arkadaşlarımız toplu şekilde götürüp oradaki birimlere dağıtımını yapıyor ve oralardan da yoğun bir dönüş talebi alıyoruz" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!