Sevgililer Günü’nde en özel buluşma

Yarın büyük gün! Sevgilinizi şaşırtmak için zamanınız var. İşte, bu günde kendinizi seksi, güvenli ve baştan çıkarıcı hissetmenizi sağlayacak küçük ipuçları...

Haberin Devamı

PROFESYONEL BAKIM

Cebinize fazla dokunmayacaksa bugün için bir güzellik merkezinden cilt bakımı randevusu alabilirsiniz. Cilt temizliği ve rahatlama masajı yeterli olacaktır. Ertesi gün cildinizin ne kadar aydınlık ve taze göründüğüne siz de şaşıracaksınız.

SU SAĞLIKTIR

Cilt sorunlarınız olsun ya da olmasın su güzelliğin temel kaynağı. Nemlendiriyor, toksinlerden arındırıyor hatta ilk kırışıklıkları bile erteliyor. Bu yüzden günde en az 2 litre su tüketmeye gayret göstermek gerekiyor. Sadece buluşma günü öğleden sonra itibariyle su içimini azaltabilirsiniz. Aksi halde sıkça özür dileyerek yanından ayrılmak zorunda kalabilirsiniz.

PARFÜM SAFARİSİ

En sevdiğimiz parfümle yaşadığımız en büyük sorun. Başkalarına baştan çıkarıcı gelen koku çoğu zaman bize etkisini yitirmiş gibi gelebilir. Kendinizi yeniden mükemmel kokuyor hissetmek için buluşma öncesi günü bir parfüm deneme günü ilan edebilirsiniz. Cildinize en fazla iki farklı koku sıkın ve akşama kadar etkisini sürdürüp sürdürmediklerini kontrol edin.

YENİ SAÇ TASARIMI

Her kuaför ziyareti risklidir. Çünkü heyecanlısınızdır ve her zamankinden daha farklı bir model hayal ediyorsunuzdur. Bu yüzden işi şansa bırakmayın ve saçlarınızı ve isteklerinizi bilen bir kuaförü seçin.

CİLDİNİZE BRONZ DOKUNUŞ

Cildinizin tam da şimdi biraz bronzluğa ihtiyacı olabilir. Eğer kıyafetinizin bir miktar dekoltesi olacaksa bir miktar bronz renge kimse hayır demez. Bunun için birkaç kozmetik markasının güneş serilerinde bulunan otobronzanlar yardımınıza koşabilir. Tıpkı güneş sonrası sahip olacağınız renge sahip olabilirsiniz. Önemli bir detay, otobronzan uygulaması öncesinde cildinize peeling yapın. Böylelikle ürünün cildinizdeki kalıcılığı artar ve dağılımı dengeli olur.

BANYONUN BÜYÜSÜ

Hiçbir makyaj uygulaması sauna ya da buhar banyosu kadar cildinize ipeksi dokunuşu veremez. Aynı zamanda banyoda vücudunuz da toksinlerden arınmış olur.

KUSURSUZ ELLER

İlk buluşmalarda bakımlı ellerin ne kadar dikkat çekici olduğunu bilmeyen var mı? Bu yüzden buluşmanın büyüsünü yoğun olarak eller taşıyacaktır. Bakımlı ellerin aynı zamanda kişinin kartviziti olduğunu düşünecek olursak onlara bir kat daha fazla özen göstermek gerekir. Tırnaklarınızda arzuladığınız renkler dışında sezonun trend rengi pembe ya da mercana tonlarını deneyebilirsiniz. Pedikürü de kesinlikle unutmayın!

KOKULARA SAVAŞ AÇIN

Bugün cildinizde olumsuz kokulara yol açacak her türlü yiyecekter uzak durun. Lahana, soğan, sarmısak, yağlı ve tuzlu yemekler terle birleşince kötü koku oluşturabilirler. Bunların yerine sade bir pirinç pilavvı ya da sebze yemeklerini tercih edebilirsiniz.

SAÇLARINIZ MÜKEMMEL KOKSUN

Bazı kadınlarda saçlarının modeli yıkandıktan sonra çok daha iyi görünür. Dolayısıyla saçlarınızı buluşma günü öncesinde akşamdan parfümlü bir şampuanla yıkayabilirsiniz.

YUMUŞACIK

Dirsekler, dizler ve ayaklar gibi sertleşen bölgelere günlük kremleme ritüeli dışında duş sonrasında ekstra porsiyon yağlı ve nemlendirici bir bakım kremi kullanabilirsiniz. Hatta bu uygulamayı uykuya yatmadan hemen önce yapabilirsiniz. Böylelikle bu bölgelere özel bir kür uygulamış olursunuz.

MİMİKLERİ YOK EDİN

Günlük hayatın stresi devam ediyor. İşyerinde ya da okuldaki stresin o özel günde yüzünüze yansımasını önlemek için bir gece önce cildinize rahatlatıcı bir nemlendirici maske uygulayabilirsiniz.

KÜVETE DALIN

Banyonun insanoğlunun en eski güzellik ritüeli olması tesadüf değil. Banyoların hem rahatlatıcı hem de bakım gerçekleştirici etkileri bulunuyor. Isı; 37 derece, süre; 20 dakika olmak kaydıyla hem vücudunuzu hem de ruhunuzu arındırmanın tam zamanı. Kalan zamanınızı da göz maskesine ayırmayı ihmal etmeyin.

HAFİF BESİNLER

Büyük bir ihtimalle bugün öylesine heyecanlısınnız ki, iştahınız yok. Bu durumda hafif besinleri tercih edebilirsiniz. Örneğin, haşlanmış tavuk göğsü ideal.

ÖPÜLESİ DUDAKLAR

Angeline Jolie dudakları tanrının pek azımıza lütfettiği bir özellik. Ama hile yapmak serbest... Dudaklarınıza bir diş fırçasıyla masaj yapın. Böylelikle kan dolaşımını artırmış olursunuz. Ardından bir dudak balmı sürün. Açık tonlardaki ruj tonları dudakları büyütürken, koyu renklerin incelttiğini unutmayın.

DEKOLTEM, CANIM

Sevgililer Günü için seçtiğiniz kıyafetin balıkçı yaka olmadığını varsayıyoruz. Dolayısıyla bugün dekolteye ağırlık verebileceğinizi umuyoruz. Yumuşak bir peeling uygulaması ya da bir göğüs masajının ardından sürdüğünüz nemlendirici krem (yüz kremi de olabilir) ve ışıltılı bir pudra ile son noktanın konulduğu bir dekolte gözlerin odak noktası olacaktır.

Haberin Devamı

2000’lerin ruhunu yakalayın

Haberin Devamı

Calvin Klein, yeni kokusu “ck IN2U” ile sanal bir dünyada yaşayan milenyum jenerasyonunun sözcüsü oluyor. “ck IN2U”, teknoseksüel diye adlandırılan genç jenerasyonun iletişim sözlüğünü yansıtmayı başaran ilk koku olmasıyla da öne çıkıyor. Milenyum jenerasyonunun bu teknolojik özgürlüğü kaçınılmaz olarak seskte de bir devrim yaratıyor. Markanın global sorumlusu Lori Singer “Onlar için her şey, tercihlerini geniş tutarak anı yaşamaktan ibaret. Yeni kokumuzla bizim hedeflediğimiz de gençliğin arzuladığı anın tadını çıkarmalarınıa öncülük etmek.”

SENDEN HOŞLANIYORUM

İşte teknoseksüellerin kokusu... Calvin Klein yeni kokusuyla, teknoloji aracılığıyla iletişim halinde olan ve kullandıkları iletişim araçlarıyla tanımlanan bu yeni nesile kendileriyle özdeşleştirebilecekleri bir parfüm sunuyor. Pürfüm, 13-22 Şubat tarihleri arasında tekinacar.com.tr adresine girip “En Güzel Sevgililer Günü Mesajı”yla birlikte isim, soyadı, adres vs. bırakan 10 kişiye hediye ediliyor.

Haberin Devamı

Makyajın 2 hali

İHTİŞAMLI DOĞAL

2009 yazının iki mega trendi makyaj uygulamalarında öne çıkıyor: Doğal ve ihtişamlı. Her iki trendin ortak noktası ise dişiliği vurguluyor olması...

Son birkaç sezondur moda dünyasının vazgeçmediği “nude” makyaj, aslında makyajsız değil cildi tipe göre ayarlamak anlamına geliyor. Bunun için cildin öncelikle mükemmel kapatıcı özelliğe sahip bir fondötene ihtiyacı var. Yumuşak renklerin dudaklar ve gözlerde tuhaf durmaması için de bir miktar bronzlaştırıcı pudra cilde ışıltılı ve canlı bir görünüm kazandırıyor.
Parlak dudaklar
Rujun üzerine bir dudak fırçası yardımıyla ışıltılı inci bej tonlarında parlatıcı uygulanıyor. Parlaklık etkisi için uygulamanın iki ya da üç kez tekrarlanması gerekiyor.
Gümüş parlaklık
Parlayan gözkapakları pembe bir ciltle mükemmel bir uyum gösteriyor. Gümüş efektli açık mavi, pembe ve pastel tonlarındaki göz farını göz kapağına ve gözün allt kısmına sürün.
Doğal görünüm
Mat, koyu toprak tonları göz kapağında modern bir günlük makyajın detayları olabilir. Dikkat çekici bakışlar için kaşlarınızı açık kahve bir göz kalemiyle doğal bir şekilde doldurabilirsiniz.
Minimalist
Klasik makyaj olarak bildiğimiz hafif renklendirilmiş bir cilt, siyah maskara ve hafifçe parlayan ruj trendi kesinlikle her cilt tipine uyuyor.
Siyahın gizemi
Gözü çevreleyen siyah kalem, gözün hareketli ucundan dışarıya doğru çıkıyor. Dudaklar nude tonlarıyla kusursuz bir kontrast oluşturuyor.

Yazarın Tüm Yazıları